?>

Meclis, Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu raporu için mesai yapacak

Meclis, yaşlıların sorunları konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge ile TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu raporu için mesai yapacak.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

TBMM Genel Kurulu, yaşlıların sorunları konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge ile TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu raporu için mesai yapacak.

Haftalık çalışmasına 26 Nisan Salı günü başlayacak Genel Kurulda, AK Parti milletvekillerinin, yaşlıların hayatın çeşitli alanlarında yaşadıkları veya yaşamaları muhtemel sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi görüşülecek.

Önerge ile demografik dönüşüm sürecindeki Türkiye'nin nüfusunun yaş gruplarına göre dağılımında yaşanan değişimin incelenmesi, yaşlı nüfusun artışıyla oluşacak yeni gereksinim ve fırsat alanlarının aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifi kapsamında ele alınması, yaşlılara yönelik kamu hizmetlerinin daha nitelikli şekilde sunulması, yaşlıların hayatın çeşitli alanlarında yaşadıkları veya yaşamaları muhtemel sorunların tespiti amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulması talep ediliyor.

Genel Kurulda daha sonra Başta Marmara Denizi Olmak Üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Raporu ele alınacak.

Komisyon hazırladığı raporda, müsilajın kontrolü, önlenmesi ve etkilerine ilişkin 17 ana başlıkta 157 öneri sıralanıyor. Marmara Denizi'nin azot ve fosfor yükünü azaltmanın öncelikli tedbir olması, su kaynaklarının korunması için "kullanan öder" ve "kirleten öder" prensiplerinin yansıtıldığı bir ekonomik yapının kurulması, bu kapsamda su ve atık su bedelleri için tam maliyet esasına dayalı tarifelerin belirlenmesi, Marmara Denizi Havzası'ndaki tüm düzensiz depolama tesislerinin, rehabilitasyonu yapılarak kapatılması, Marmara Denizi'nde su kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için midye yetiştiriciliği için uygun yerlerin belirlenmesi ve kapasitesinin artırılması, gönüllü çevre dedektifleri yetiştirilmesine yönelik eğitimler verilmesi ve programlar yapılması da öneriliyor.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden gelen turistlerde çok ciddi artış öngörüyoruz

2022-04-22 16:42 - Gündem

Ülkü Ocakları 'Blokzincir Akademisi' eğitimlerine başladı

2022-04-22 12:35 - Gündem

Sakarya Gaz Sahası'na proje bazlı devlet yardımı yapılacak

2022-04-20 13:09 - Ekonomi

Antarktika'da müze gibi bilim istasyonu: Y Üssü

2022-04-20 13:04 - Dünya

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 989 bin 367'ye çıktı

2022-04-20 17:59 - Dünya

BM Gıda Programı: Ukrayna'daki kriz, dünyada 47 milyon kişiyi aç bırakabilir

2022-04-19 15:45 - Dünya

Afrika'da kölelikten kaçanların su üstünde kurduğu köy: Ganvie

2022-04-20 12:46 - Çevre-Hayat

Boston Maratonu'nda ipi Kenyalı atletler göğüsledi

2022-04-19 10:21 - Spor

Köprüçay Kanyonu ilkbaharın renklerine büründü

2022-04-17 12:44 - Çevre-Hayat

Gezgin arıcıların yayla yolculuğu başladı

2022-04-19 12:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AK Parti'li Zorlu'dan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ortak deklarasyona ilişkin açık

16:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mersin'de şehit annesine ulaştı

17:37 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Ankara-İzmir YHT Hattı tamamlandığında yılda yaklaşık 13,3 milyon yolcu taşınacak

17:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çanakkale'de arazide çıkan yangın kontrol altına alındı

17:12 - Gündem

İsrailli mimarlar ve şehir planlamacılarından Gazze'deki yıkıma son verilmesi için ortak bildir

17:07 - Dünya

2025-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu güncellendi

16:58 - Gündem

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Retiro parkında Filistin'e destek gösterisi

16:22 - Dünya

İspanya'da Filistin'e destek gösterileri

16:13 - Dünya