?>

MEB'den kaynaştırma öğrencilerine kaynak desteği

Bakanlık, ilkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma eğitimi alan öğrencilere destek amacıyla matematik dersi kazanımlarıyla ilgili 6 kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti yayımladı.

Eğitim - 5 yıl önce

ANKARA 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma eğitimi alan öğrencilere destek olmak üzere matematik dersi kazanımlarıyla ilgili 6 kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti yayımladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını günlerinde öğrencilere ilave kaynak desteği vermeye devam eden ve bu kapsamda daha önce ilkokul, ortaokul ve lisede tüm sınıf seviyelerine yönelik çok sayıda kaynağı erişime açan Bakanlık, bunlara yenisini ekledi.

MEB, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar ilkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan öğrencilere destek olmak üzere matematik dersi kazanımlarıyla ilgili 6 kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti yayımladı.

Etkinliklere "orgm.meb.gov.tr/uyet" adresinden ulaşılabiliyor.

"Diğer derslerden de uyarlanmış etkinlikler setlerini paylaşacağız"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, "Kovid-19 salgını sürecinde tüm arkadaşlarımız bir taraftan rutin işlerini sürdürürken diğer taraftan ilave üretimlerle öğrencileri desteklemek için büyük emek veriyorlar." dedi.

Daha önce tüm eğitim kademeleri ve sınıf seviyelerinde öğrenme kayıplarını en aza indirebilmek için çok sayıda kaynağı öğrencilerin kullanımlarına sunduklarını dile getiren Selçuk, şöyle devam etti:

"Bugün bu kapsamda yeni bir destek paketini daha kullanıma açtık. İlkokul ve ortaokulda tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi alan yaklaşık 300 bin öğrencimize yönelik ilk kez kazanımlarla ilgili uyarlanmış etkinlikler setini paylaştık.

Bu paylaşımda odağımız matematik dersi oldu. Genel eğitim müfredatındaki kazanımlarla ilgili etkinlikleri kaynaştırma öğrencilerimiz için uyarladığımız setimiz ile konu-kazanımlarının öğrencilerimiz için kalıcı olmasını amaçladık."

Bakan Selçuk, kaynaştırma ve bütünleştirme öğrencilerinin ihtiyaç duyacakları konu ve kazanımları, kitap ve etkileşimli dijital programları yoluyla kullanabileceklerini belirterek "Önümüzdeki günlerde diğer derslerden de uyarlanmış etkinlikler setlerini paylaşacağız.

Tüm imkanlarımızla öğrenci ve öğretmenlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinde değişikliğe gidildi

2020-11-27 22:36 - Ekonomi

Depremde enkazdan çıkarıldıktan 28 gün sonra vefat eden futbolcunun cenazesi defnedildi

2020-11-27 18:39 - Gündem

Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalayan pilot

2020-11-27 16:02 - Gündem

Fransız gazeteci Bonnet, İçişleri Bakanı Darmanin'i istikrarsızlığı ve polis şiddetini artırmakla suçladı

2020-11-27 22:18 - Genel

YTB'nin Uluslararası Öğrenci Akademisi'ne başvurular başladı

2020-11-27 15:41 - Gündem

Bakan Varank: Yeni reform ve atılım dönemi vizyonumuz çerçevesinde sektörlerin nabzını tutuyoruz

2020-11-28 21:01 - Ekonomi

'FETÖ'nün hafızası' Ali Ursavaş

2020-11-30 14:36 - Gündem

İngiltere ve Fransa yasa dışı göçle mücadele anlaşması imzaladı

2020-11-29 10:36 - Dünya

Uluslararası Kerpiç Konferansı

2020-11-28 12:46 - Ekonomi

Uzaktan eğitim gören öğrencilere 'paket kitap' hizmeti

2020-11-27 16:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için yurt başvuruları başladı

12:22 - Eğitim

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı

10:43 - Eğitim

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı

10:17 - Eğitim

MEB afetlere karşı okullarda eş zamanlı tatbikat uygulayacak

15:57 - Eğitim

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

18:42 - Gündem

AB Komisyonu, Türkiye'nin SAFE mekanizmasına dahlini değerlendiriyor

18:28 - Dünya

ABD Savunma Bakanı, Ukrayna savaşı sona ermezse ülkesinin Rusya'ya bedel ödeteceğini söyledi

18:13 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gıda güvenliği, ulusal sınırların ötesinde ortak sorumluluktur

17:52 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'den 45 Filistinlinin daha naaşını teslim aldık

17:47 - Dünya