?>

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 1. dönem ara tatili tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca 3-7 Kasım tarihlerinin okullarda "ortak yazılı sınav haftası" olarak belirlendiğini, bu nedenle ara tatilin söz konusu tarihlerde yapılamayacağını bildirdi

Eğitim - 6 saat önce

ANKARA

MEB, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada "2025-2026 eğitim öğretim yılında 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nün, kasıtlı olarak 1. dönem ara tatili kapsamına alındığı" şeklindeki haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Son 3 eğitim öğretim döneminde ara tatillerin okul açılışının ardından 9. haftanın sonunda uygulandığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılında da aynı uygulamanın devam ettirildiği aktarılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca okullarda 3-7 Kasım 2025 tarihleri, ortak yazılı sınav haftası olduğu için ara tatilin bu tarihte yapılması mümkün olmamıştır" denildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. dönem ara tatilinin 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında uygulandığı, 10 Kasım'ın pazar gününe denk geldiği anımsatılan açıklamada, Bakanlıkça 81 il valiliğine, "10-16 Kasım aralığındaki Atatürk Haftası birinci ara tatile denk gelmesi nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatırlanacağı bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro gibi anma etkinliklerinin 4-8 Kasım'da gerçekleştirileceği, 10 Kasım Pazar günü ise öğrenci, öğretmen, eğitim kurumu yöneticisi ve velilerin katılımıyla anma etkinliklerinin düzenleneceği" yönündeki yazının gönderildiği hatırlatıldı.

Geçen eğitim öğretim dönemindeki "10 Kasım" uygulamasının 2025-2026 eğitim öğretim döneminde de aynı kapsamda gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 1. dönem ara tatilinin 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında planlandığı, ara tatilin ertelenmesi durumunda tatilin 11. haftaya kayacağı, bu durumun ara tatil ile birinci dönem sonu arasındaki süreyi kısaltacağı ifade edildi.

Her eğitim öğretim yılına ilişkin yıllık çalışma takviminin, yalnızca pedagojik gerekçelerle değil, yasal zorunluluklar, resmi ve dini bayramlar, hafta sonları, ortak sınavlar, merkezi sınav tarihleri, öğretmen eğitim süreçleri, ara tatiller ve müfredat dengesi gibi çok sayıda parametre göz önünde bulundurularak hazırlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programlarında da yer vermek suretiyle kadim medeniyetimizden devraldığımız bütün değerlerimiz ve tarihimize yön veren devlet büyüklerimizin manevi miraslarını öğrencilerimize aktarmak gayretimize rağmen bu yaklaşımın niyet okuyuculuğundan öte olmadığı aşikardır.

2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi, 15 Mayıs 2025 tarihinde yayımladığı halde bugün gündem yapılması, Bakanlığımıza yönelik sürdürülen iftira ve karalama kampanyasının bir parçası niteliğinde olup, bu durumu milletimizin yüce vicdanına havale ediyoruz.

Mesaisi, yalnızca ve yalnızca 'evlatlarımızın eğitimi ve geleceği' gibi kıymetli bir alan olan Bakanlığımıza yapılan ve nereden bakılırsa bakılsın 'açıkça çarpıtma'nın seviyesiz birer örneği olan bu mesnetsiz iddiaları artık bir saldırı boyutuna taşıyanları kınıyor, bu gündem meşgul edici tutum ve haberlere milletimizce itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Aynı gün kalp ameliyatı olan anne ve oğlu taburcu edildi

2025-07-18 12:47 - Sağlık

HAKMAR'a yönelik FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan MİT raporuna ulaşıldı

2025-07-18 12:43 - Gündem

Gazzeli balıkçılar ailelerine yiyecek için İsrail tehdidi altında ölüm pahasına denize açılıyor

2025-07-17 16:48 - Dünya

İstanbul'daki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

2025-07-15 15:37 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 18 zanlı hakkında gözaltı kararı

2025-07-18 08:23 - Gündem

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda yakalanan 51 zanlı adliyede

2025-07-18 09:38 - Gündem

Küresel piyasalar iyi gelen bilançolardan güç buluyor

2025-07-18 09:07 - Ekonomi

Bedevi Araplar ile Dürziler arasında yeniden başlayan çatışmalara İsrail müdahil oldu

2025-07-17 23:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefimize doğru kararlı, ümitli ve dikkatli bir şekilde ilerliyoruz

2025-07-18 16:08 - Siyaset

Ankara ve Sinop'ta bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi olarak belirlendi

2025-07-18 08:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kayseri'de uçağı andıran mimarisiyle dikkat çeken uzay ve havacılık lisesi tanıtıldı

16:18 - Eğitim

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'ndeki 2 fakülte bölüm olarak öğrenimlerini sürdürecek

09:52 - Eğitim

YÖK'ten FETÖ bağlantısı nedeniyle tanınmayan yurt dışındaki üniversitelere ilişkin açıklama

17:57 - Eğitim

MEB 'Zaferin Adı Türkiye' dergisini yayımladı

16:38 - Eğitim

AGS ve ÖABT temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

18:57 - Eğitim

Günün Manşetleri

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail ve Suriye'nin ateşkese vardığını duyurd

02:07 - Dünya

Roma'da tarihi Trevi Çeşmesi'nin ışıkları Gazze için söndürüldü

02:06 - Kültür Sanat

İngiltere, kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rus ajanlara yaptırım kararı aldı

01:03 - Dünya

İskoçya'da 'Palestine Action'a, pankartla destek verdiği iddia edilen kişiye gözaltı

01:01 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye’deki çatışmalar bir an önce sona erdirilmeli

00:47 - Siyaset