?>

Mali'de Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'a "Ulusal Nişan" verildi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Türkiye ve Mali arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlenmesi adına bu anlamlı nişana layık görülmekten onur duyduk." dedi.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar; Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, kendisi ve ekip arkadaşlarının Mali Ulusal Nişanı ile taltif edilmelerine ilişkin, "Türkiye ve Mali arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlenmesi adına bu anlamlı nişana layık görülmekten onur duyduk." ifadesini kullandı.

Haluk Bayraktar; Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar ekibinden 2 kişi ile Afrika ülkesi Mali'ye yaptıkları katkı ve hizmetlerden dolayı Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita tarafından "Mali Ulusal Nişanı" ile ödüllendirilmelerine ilişkin, X sosyal medya platformundan açıklama yaptı.

Baykar Genel Müdürü Bayraktar, açıklamasında, "Mali Devlet Başkanı Sayın Assimi Goita tarafından Baykar Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Bayraktar, ben ve ekip arkadaşlarımız Mali Ulusal Nişanı ile taltif edildik. Türkiye ve Mali arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlenmesi adına bu anlamlı nişana layık görülmekten onur duyduk." ifadelerine yer verdi.

Baykar ekibi daha önce de farklı ülkelerden ödüller aldı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar ekibinden 2 kişi, Afrika ülkesi Mali'ye yaptıkları katkı ve hizmetlerden dolayı Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita tarafından "Mali Ulusal Nişanı" ile ödüllendirilmiş; ekibe ödülleri, Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan törenle Cumhurbaşkanı Assimi Goita tarafından takdim edilmişti.

Ülkenin en yüksek nişanı olan "Mali Ulusal Nişanı", ülkenin 1960'ta Fransız sömürgeciliğinden kurtulmasının ardından ülkeye önemli katkı sağlayan isimlere verilmeye başlandı. "Mali Ulusal Nişanı", şimdiye kadar ülkeye katkı sağlayan isimlerin yanı sıra dostluk göstergesi olarak yabancı devlet başkanlarına da verildi.

Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, daha önce Ukrayna, Azerbaycan ve Burkina Faso'da çeşitli madalyalarla ödüllendirilmişti. Selçuk ve Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından devletlerarası işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli kişisel değerler, devlet egemenliğinin desteklenmesi ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne katkılar sunmaları nedeniyle Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı'na layık görülmüştü.

Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar ve merhum Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'ların Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle 2021'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Karabağ Nişanı" ile taltif edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Birçok ülkede Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

2023-10-19 00:22 - Dünya

İstanbul'da "Büyük Filistin Yürüyüşü" düzenlendi

2023-10-14 21:18 - Gündem

MHP Ankara İl Kongresi yapıldı

2023-10-15 19:13 - Siyaset

Kassam Tugayları, ellerindeki bir esir kadının tedavi görüntülerini yayımladı

2023-10-17 00:43 - Dünya

Doğaseverler "Vanadokya"da yürüyüş yaptı

2023-10-16 12:48 - Çevre-Hayat

BM: Gazze'de artık insani yardım sağlayamıyoruz

2023-10-16 12:17 - Dünya

Ankara'nın başkent oluşunun 100. yılı etkinliklerle kutlanıyor

2023-10-13 14:17 - Gündem

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı

2023-10-16 11:37 - Ekonomi

MotoGP Endonezya Grand Prix'sini Bagnaia kazandı

2023-10-15 13:03 - Spor

MSB, Sinop Test Merkezi'ndeki Stinger eğitim atışlarının görsellerini paylaştı

2023-10-15 14:33 - Gündem

İlgili Haberler

Yerli hava balonu GÖKÇERİ vitrine çıkıyor

12:12 - Teknoloji

Sosyal medyada kullanıcılarını takibe alan bot hesaplar kişisel verileri depoluyor

11:17 - Teknoloji

James Webb Uzay Teleskobu evrenin bilinmeyenlerine ışık tutuyor

22:18 - Teknoloji

Orta Toroslar'da faylanmanın dağların yükselişiyle eş zamanlı olduğu belirlendi

13:02 - Teknoloji

Türkçe büyük dil modeli T3 AI beta sürümüyle yayında

15:33 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Grand Kartal Otel yangını davası müşteki beyanlarıyla devam ediyor

12:32 - Gündem

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

12:27 - Ekonomi

Emtia piyasalarında geçen hafta Trump tarifeleri etkili oldu

12:23 - Ekonomi

Filyos Limanı'na "demir yolu bağlantısı" projesinde sözleşme aşamasına gelindi

12:18 - Ekonomi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ulaşım ücretsiz olacak

12:13 - Ekonomi