?>

Malezya Başbakanı'nın eşi Wan Azizah ‘Kanıt’ kitabından çok etkilendiğini söyledi

Malezya Başbakanı İbrahim'in eşi Dr. Azizah İsmail, A'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında beyaz fosfor kullanması başta olmak üzere işlediği savaş suçlarına yönelik belge niteliğindeki fotoğrafların yer aldığı "Kanıt" kitabını inceledi.

Dünya - 1 yıl önce

Ad Dawhah

5. Uluslararası Eğitimi Saldırılardan Koruma Günü programına katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Malezya Temsilciler Meclisi Üyesi Dr. Wan Azizah İsmail'e, AA muhabiri tarafından "Kanıt" kitabı tanıtıldı.

Kitabı detaylı şekilde inceleyen İsmail, Gazze'de yaşanan soykırımın gerçek fotoğraflarını görmekten dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Çok etkilendim ve üzüldüm ancak bunlar gerçek." dedi.

Fotoğraflara, olayların yaşandığı tarih ve mekanla birlikte kitapta yer verildiğini aktaran İsmail, "Bunların hepsi gerçek ve bunların uluslararası mahkemelerde temel delil niteliğinde olan görseller olması başarılı bir çalışma olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Medya'nın böylesi bir savaştaki rolüne dair İsmail, "Fotoğrafları çeken muhabirlerin bir taraftan işlerini yaparken diğer taraftan bu karelerdeki acıya insani olarak dayanabildiklerini anlamak gerçekten zor." diye konuştu.

İsmail, kendisine takdim edilen bu değerli hediye ve yaptıkları çalışmadan dolayı AA'ya teşekkür etti.

- "Kanıt" kitabı İsrail'in suçlarını belgeliyor

İsrail'in Gazze'de kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılara başta Batılı ülkeler olmak üzere çoğu ülke sessiz kalırken, birçok ülke katliamlar için "delil yetersizliği" tezini ileri sürdü.

Bu iddialar üzerine AA, saldırıların başından bu yana önemli bir görev üstlenen foto muhabirleri ve kameramanların görüntülerini, uluslararası hukukta delil olması amacıyla kitaplaştırma kararı aldı.

Uzman bir ekip tarafından Türkçe, İngilizce ve Arapça hazırlanan kitap, "Kanıt" ismiyle yayımlandı.

"Kanıt"ta, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçları belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne serildi.

BM Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi'ne göre kullanılması suç olan ve İsrail ordusunun Gazze'nin yoğun nüfuslu sivil bölgelerinde kullandığı beyaz fosforlu top mermilerinin fotoğrafları da kitapta yer aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bakanlardan 'Gazze'deki soykırımın 333. günü' paylaşımı

2024-09-03 21:28 - Siyaset

Dünya şampiyonu paralimpik judocu Döndü Yeşilyurt'un Paris'te hedefi altın madalya

2024-09-03 13:17 - Spor

ABD'de mortgage faizleri düşüşünü sürdürüyor

2024-09-04 16:52 - Ekonomi

"Visa pour l'image" 2024 büyük ödülü Gazzeli fotoğrafçı Loay Eyyüb'e verildi

2024-09-08 18:52 - Kültür Sanat

Yunanistan'da bazı hastanelerde sorunların endişe verici boyutlara ulaştığı bildirildi

2024-09-03 18:13 - Dünya

İsrail'de "Gazze'de ateşkes anlaşması" talebiyle düzenlenen gösteriler devam edi

2024-09-03 22:48 - Dünya

Bingöl'de terör örgütü PKK/KCK'ya ait sığınak bulundu

2024-09-05 09:42 - Asayiş

İsveç'te, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

2024-09-07 18:37 - Dünya

Fransa'da Michel Barnier başbakanlık görevine başladı

2024-09-05 20:52 - Dünya

Dilan ve Engin Polat çiftinin davası görülmeye başlandı

2024-09-04 18:17 - Gündem

İlgili Haberler

Trump'ın oğlu Ukrayna'nın Amerikan halkı için öncelik olmadığını savundu

13:58 - Dünya

Katar Başbakanı Al Sani'den kalıcı çözüm için Filistin Devleti vurgusu

13:53 - Dünya

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz, 23. Doha Forumu marjında temaslarda bulundu

13:47 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Doha'da Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından kabul edildi

13:37 - Dünya

İzlanda'nın yanardağdan esinlenilerek tasarlanan kilisesi: Hallgrimskirkja

12:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump'ın oğlu Ukrayna'nın Amerikan halkı için öncelik olmadığını savundu

13:58 - Dünya

Katar Başbakanı Al Sani'den kalıcı çözüm için Filistin Devleti vurgusu

13:53 - Dünya

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz, 23. Doha Forumu marjında temaslarda bulundu

13:47 - Dünya

Yargıtay'dan işe giderken trafik kazasında ölen kişi için "vazife malulü sayılsın" ka

13:42 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Doha'da Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından kabul edildi

13:37 - Dünya