?>

Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Başbakan İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik için aradığı telefon konuşmasına ait görüntüleri Twitter hesabında paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik eden İbrahim, "Elhamdülillah hepimiz için çok büyük ve güzel bir haber oldu bu zaferiniz. Bunu hak ettiniz. Allah'ın izniyle çok daha büyük başarılara imza atacaksınız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a ve aile üyelerine de selamlarını ileten İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sürecinde çok gayret ve sabır gösterdiğini söyledi. İbrahim, "(Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki) zafer konuşmanızı izledim. Maşallah. Büyük bir kahramansınız." ifadesini kullandı.

Türkiye ile bir an önce ticaret, yatırım, askeri, kültürel ve eğitim alanlarında işbirliğini, barışı teşvik etmeyi ve ikili ilişkilerde hızlı adımlar atmayı arzuladıklarını vurgulayan İbrahim, ülkesinin Türkiye ile ilişkilere öncelik vereceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönemde çoğunluğun desteğini aldığını ve yapabilecekleri çok şey olduğunu dile getiren İbrahim, yalnızca ikili ilişkiler değil bölgesel ve uluslararası meseleleri de ele almaları gerektiğine işaret etti.

İbrahim, Erdoğan'ı ülkesine davet ederek, kendisiyle görüşmeyi ve konuşmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İbrahim'e teşekkür edip selamlarını ileterek, "Ben de doğrusu Türkiye-Malezya ilişkilerinde çok daha farklı bir süreci başlatalım istiyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2023-05-30 16:09 - Asayiş

Galatasaray şampiyonluğu kutluyor

2023-05-31 01:32 - Spor

Türk üniversitelerinden dünyanın en büyük uluslararası eğitim zirvesine çıkarma

2023-05-30 23:53 - Dünya

Dünya Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde 3 milli sporcu mücadele etti

2023-05-30 17:53 - Spor

Trabzonspor, Giresunspor'a konuk olacak

2023-05-29 09:52 - Spor

Sırplar, Kosova'nın kuzeyinde protesto düzenledi

2023-05-29 11:57 - Dünya

Filenin Sultanları'nın FIVB Milletler Ligi serüveni yarın Antalya'da başlıyor

2023-05-30 12:14 - Spor

Şanlıurfa'da dolu yağışı ekili tarlalara zarar verdi

2023-05-30 19:28 - Asayiş

Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final serisi ikinci maçları yarın başlayacak

2023-05-29 16:42 - Spor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim'den Batılı ülkelerde artan ırkçılıkla mücadele vurgusu

2023-05-30 11:52 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti

17:28 - Dünya

Bosna Hersek'teki savaşta kurşuna dizilerek öldürülen 6 Srebrenitsalı genç anıldı

17:08 - Dünya

Gazzeli balıkçılar ailelerine yiyecek için İsrail tehdidi altında ölüm pahasına denize açılıyor

16:48 - Dünya

Fransa, Senegal'deki üslerini yetkililere teslim etti

16:43 - Dünya

Suriye'de ateşkes sağlanan Süveyda'da Bedevi Araplar zorla yerlerinden çıkartılıyor

16:28 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Başkanvekillerini kabul etti

20:08 - Siyaset

Trabzonspor, hazırlık maçında Araz Nahçıvan'a mağlup oldu

20:03 - Spor

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:50 - Siyaset

Kilis'te sağanak yağmur etkili oldu

19:32 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile ABD'de görüştü

18:58 - Siyaset