?>

Malatya Teknopark Konteyner Kent'teki çocuklara gönüllülerden eğitim desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Teknopark Konteyner Kent'te kalan çocuklara Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından eğitim desteği veriliyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Malatya

Teknopark Konteyner Kent'te yaşayan 7-14 yaş arası çocuklar, TEGV'nin düzenlediği eğitim etkinliklerinden yararlanıyor.

Çocuklara, gönüllüler tarafından okuma, bilişim, sanat, sağlık, matematik, fen ve İngilizce gibi çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

Teknopark Konteyner Kent Öğrenim Birimi Yöneticisi Tuğba Altun Taflan, AA muhabirine, TEGV'de ilk ve ortaokul öğrencilerine gönüllülerin desteğiyle okula yardımcı etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Konteyner Kent'te 4 etkinlik odalarının olduğunu ifade eden Taflan, okuma odasında, yaratıcı okuma, oyunla okuma ve drama gibi etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Etkinlik odasındaysa eğlenirken öğrenme, hijyen, sağlıklı yaşam, ağız ve diş bakımı ve değerler eğitimi verdiklerini kaydeden Taflan, "Tasarım beceri atölyesinde robotik kodlama, 3D yazıcı eğitimi veriyoruz. Düşler atölyesinde çocukların tamamen hayal gücünü kullanarak kendilerini ifade edebilmeleri, motor becerilerini geliştirebilmeleri ve sanat yönlerini geliştirebilmeleri için etkinlik yapıyoruz." diye konuştu.

Yaratıcı okuma eğitimi veren Rabia Kocayiğit de 5 aydır eğitim verdiklerini, birlikte hikayeleri canlandırıp, keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.

Kocayiğit, deprem yaşamış bir şehirde gönüllü olmak ve çocuklarla güzel zaman geçirmenin hem kendileri için hem de çocuklar için bir tür şifa kaynağı olduğunu kaydetti.

İngilizce eğitimi verdiğini belirten Ayşe Can da "Oyunlar ve etkinliklerle İngilizce eğitimine güzel bir şekilde motive olmalarını sağlıyoruz. Gönüllü eğitmen sayısı arttıkça, daha fazla çocuğa eğitim ulaştırabiliriz." dedi.

Mehmet Şükrü Banuk da matematik ve fen derslerinde eğitimler verdiğini ve çocukların okullarındaki derslerine destek olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Engelleri Aşmak: Sporda Kadınların Yükselişi ve Devam Eden Eşitlik Arayışı

2023-12-22 14:46 - İnsan&Hayat

Protez Göz Ameliyatı

2023-12-25 13:16 - İnsan&Hayat

Kasım yağışları hububattaki kuraklık riskini azalttı

2023-12-22 12:48 - Ekonomi

Dokuz Eylül Üniversitesi İnce Film Laboratuvarı, savunma sanayi projelerine destek verecek

2023-12-22 12:13 - Teknoloji

Belgrad'da Türk ve Sırp gazeteciler medya forumunda buluştu

2023-12-20 17:03 - Medya

DİDAV’den Ankara'da 'Büyük Filistin Buluşması'na yoğun ilgi

2023-12-22 08:29 - Özel Haber

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular 2 Ocak'ta sona erecek

2023-12-21 10:47 - Ekonomi

Derbinin golleri yabancılardan

2023-12-21 11:23 - Spor

Avrupa'nın İsrail'e desteği bir nevi telafi mekanizması

2023-12-26 11:27 - Dünya

'Kentsel dönüşüme 'rantsal dönüşüm' diyen kesimler insanımızın canıyla oynuyor'

2023-12-23 00:33 - Siyaset

İlgili Haberler

Ordu'nun Çambaşı Yaylası'nda kış manzarası havadan görüntülendi

15:23 - Çevre-Hayat

Ortaokul ve liseyi açık öğretimde okuyan kadın, kızından ilham alarak üniversiteli oldu

13:23 - Çevre-Hayat

Edirne'de üniversite öğrencileri Osmanlı geleneği "helva sohbetleri" kültürünü yaşatı

13:17 - Çevre-Hayat

Kocaeli'de sanayi atıklarından heykel ve tablolar yapan kadınlar, OSB'de sergi açtı

12:23 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin en kirli havasına sahip Iğdır'da bol oksijen için ağaçlandırma hamlesi

12:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Ulusa Sesleniş konuşmasında ikinci başkanlık döneminin ilk yılındaki icraatlarını anlattı

06:37 - Dünya

Venezuela Savunma Bakanı Lopez "ne pahasına olursa olsun" vatanı koruyacaklarını söyledi

05:13 - Dünya

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında 2 kişiye yakalama kararı

02:32 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

00:58 - Gündem

Kerkük'te sel nedeniyle 300 aile yerinden edildi

00:02 - Dünya