?>

Mahalleli fazladan yaptığı yemekleri sokakta kurulan iftar sofrasında paylaşıyor

Giresun'un Tirebolu ilçesinde 8 yıldır "Bir kap fazla yap" sloganı ile yemek pişirip sokakta iftar sofrasında buluşan mahalle halkı, ramazanda kaynaşma imkanı buluyor

İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447 - 1 yıl önce

Giresun

Giresun'da mahalle halkının kendi evlerinde yaptığı yemeklerle sokakta kurduğu iftar sofrası, ramazanda insanların bir araya gelip kaynaşmasını sağlıyor.

Tirebolu ilçesinde Yeniköy Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde 2016 yılında "Bir kap fazla yap" sloganıyla mahallelinin evlerinde yaptığı yemeklerle sokakta iftar programı organize edildi.

Kaynaşma ve dayanışmanın artmasına vesile olması dolayısıyla 8 yıldır devam iftar programı öncesinde sosyal medya ve diğer duyuru yollarıyla mahalle halkından fırında tavuk ve pilav yapılması isteniyor.

Tencere ve kaplarla getirilen yemekler masalardaki tabaklara dağıtılıyor. Çorba ve tatlı ise hayırseverler tarafından ikram ediliyor.

İftar programına, mahalle halkı, üniversite öğrencileri, ihtiyaç sahipleri ve ilçe dışından misafirler katılıyor.

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Osman Altay, komşuluk bağlarını güçlendirmek, birlik ve beraberliği pekiştirmek adına iftar programı düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Bunun halkın takdirini topladığını ifade eden Altay, "Buradaki amaç beraber iftarımızı yapıp, olanın olmayana vermesi mantığıyla eski komşuluk bağlarımızı güçlendirmek ve paylaşmak." dedi.

Altay, geçmişte ramazanda insanların birbirleriyle yardımlaştığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gelirlerdi, birbirlerinin dolaplarından yoğurt, şeker alırlardı, birlik ve beraberlik vardı. Biz bunları yeniden güçlendirmek istedik, böyle bir organizasyona giriştik ve güzel de oldu.

Halk da çok olumlu karşılıyor, yaptıkları yemekleri fazla yapıyorlar ki diğer ihtiyaç sahipleri de faydalansın, yemek yapamayanlar varsa da onlarla bölüşüp iftarlarını gerçekleştiriyorlar."

İlk yıl 180 kişinin programa katıldığını belirten Altay, bu yıl ise yaklaşık 750 kişinin katılım sağladığını söyledi.

"50 yıl hatta 100 yıl devam etmesini istiyoruz"

Bu organizasyonun uzun sürmesini istediklerini dile getiren Altay, "50 yıl, hatta 100 yıl devam etmesini istiyoruz. Ömrümüz yettiği kadar biz yapacağız, gelecek nesillere de bunu aktarmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Altay, sosyal sınıf farkı oluşturmamak için her yıl tavuk, pilav ve mercimek çorbası olarak tek tip yemek yapıldığını kaydetti.

İftar programına katılan Zerrin Kalafatoğlu ise beraber oruç açtıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Yemekler paylaşılıyor, herkes yiyor, mahallemiz için çok güzel bir organizasyon oluyor." diye konuştu.

"Mahallemiz şenleniyor, gurur duyuyoruz"

Nuray Yusufoğlu ise iftar programına 5 yıldır katıldığını kaydederek, "Yemek yapamayanlar da gelip yiyor. Çok güzel bir duygu bu, insanlarla bir araya gelmek, kaynaşmak, muhabbet etmek çok güzel. Mahallemiz şenleniyor, gurur duyuyoruz. 'Ramazan gelse de tekrar bir aya gelsek.' diyoruz." dedi.

Şefik Yusufoğlu da insanların bir araya gelerek oruç açmasının ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da otomobilin çarptığı kadın öldü, iki çocuğu yaralandı

2024-04-01 15:42 - Asayiş

Gümrük Muhafaza ekipleri bir haftada 100 milyon liralık kaçakçılık girişimini engelledi

2024-04-03 09:23 - Asayiş

Beşiktaş'taki gece kulübünde aynı anda çok iş yapma telaşı faciayı getirdi

2024-04-06 15:53 - Gündem

İspanyol STK Oxfam Intermon: Gazze'nin kuzeyindeki halk açlıktan ölüyor

2024-04-04 13:42 - Dünya

Brezilya ve Kolombiya'da tropik ormanlarda geçen yılki ağaç kaybı 2022'ye göre önemli ölçü

2024-04-04 14:38 - Dünya

Kasımpaşa, yarın deplasmanda Kayserispor'la karşılaşacak

2024-04-02 10:07 - Spor

Kasımpaşa, Mondihome Kayserispor'u 2-0 yendi

2024-04-03 22:53 - Spor

Klasik Yay Kadın Milli Takımı, Türkiye rekoru kırdı

2024-04-05 13:58 - Spor

Beşiktaş'ta eğlence merkezindeki yangına ilişkin yakalanan şüpheli sayısı 9'a çıktı

2024-04-03 10:23 - Asayiş

Yargıtay Başkanı, seçimin 12. turunda da belirlenemedi

2024-04-02 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, görevini Ali Erbaş'tan devraldı

14:22 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Diyanet İşleri Başkanlığına Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

00:47 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Yılın ahisi seçilen taş oyma ustası, mesleğini oğullarıyla sürdürüyor

07:47 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Avrupa Müslüman Forumu, İsrail'in Gazze soykırımına karşı Şanlıurfa'da toplantı düzenledi

15:12 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları 6. Toplantısı yapıldı

22:38 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Günün Manşetleri

Galatasaray, Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

00:48 - Spor

Küresel Sumud Filosu, dronlar tarafından takip edildiklerini duyurdu

00:02 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

23:58 - Dünya

Ayder Yaylası'na alternatif güzergahtan ulaşım çalışmaları sürüyor

23:23 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ayder'den 18 vatandaşımız tahliye edildi

23:02 - Gündem