?>

Maganda cinayetine 17 yıl hapis cezası

Bursa’da ateş ettiği silahla bir kişinin ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla yargılanan sanık, 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Asayiş - 9 yıl önce

Geçtiğimiz yıl nisan ayında merkez Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi Gül Sokak’ta meydana gelen olayda, 43 yaşındaki İlknur Tarih, maganda kurşunuyla ağır yaralandı. Ağır yaralı halde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan Tarih, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis ekipleri, 57 yaşındaki H.A. ve oğlu F.A.'yı (24) gözaltına aldı. Emniyette silahı kendisinin ateşlediğini ifade eden genç tutuklandı.

Sanık hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘bilinçli taksirle öldürme’, ‘mala zarar verme’ ve ‘ruhsatsız silah kullanma’ suçlarından dava açıldı. İlk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayan F.A., “Olay tarihinde ben tadilat sebebiyle iş yerindeydim. Yolçatı Mahallesi’ne gelmemi söyledi. Ben ne olduğunu sorduğumda, ‘Babam bahçede çay içerken silahını temizliyordu. Ateş aldıktan sonra yanlışlıkla 1 kişiyi vurmuş’ dedi. Ben de aracıma binerek gittim. Babam yaralıyı hastaneye götürmüş. Ben de eşim, annem ve ablamı evime götürdüm. Daha sonra olay yerine geldiğimde 3 sivil polis beni gözaltına aldı. Ben baskı sebebiyle suçu üstlendim” dedi.

Tutuksuz yargılanan baba ise, “Olayı ben yaptım. 800 metre ağaçlık alanda silahı temizledikten sonra yere doğru 4-5 el ateş ettim. 15 dakika sonra küçük bir çocuğun seslerini duydum ve yanlarına gittim. Kapının önünde bir kadın yatıyordu. Aracımla hastaneye götürdüm. Olay yerine geldiğimde polisler vardı. Silahı birinden alacağıma karşılık aldım. Polise verdiğim ifademi kabul etmiyorum” diye konuştu.

Ölen kadının yakınları şikayetini geri çekti

Öte yandan ilk duruşmada şikayetçi olduklarını ifade eden İlknur Tarih’in yakınlarının mahkemeye dilekçe verdikleri ve şikayetinden vazgeçtikleri öğrenildi. Karar duruşmasında mahkeme heyeti 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan sanığa ilk olarak müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulanan sanığın cezası 16 yıl 8 aya düştü, Ayrıca ‘ruhsatsız silah kullanma’ suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis ceza alan sanık toplamda 17 yıl 11 ay hapse çarptırıldı. Baba ise. ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan 10 ay hapis cezası aldı. Babanın cezası hükmün geri bırakılmasına karar verildi. Yargıtay’ın cezayı onaması durumunda F.A. cezaevine girecek.

Ahmet Faruk Çabuk  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

9 yıl sonra üçüz sevinci

2017-07-19 13:52 - Asayiş

Kenya'da kadına cinsel saldırıya idam cezası

2017-07-20 01:22 - Dünya

Sazlıklarda 330 bin liralık uyuşturucu ele geçirildi

2017-07-17 17:37 - Asayiş

HDP Milletvekili Zeydan'a 8 yıl hapis cezası

2017-07-14 18:29 - Genel

Yolun tırı yutma anı kamerada

2017-07-19 23:22 - Asayiş

Çalınan paraya değil, bozulan kapıya üzüldü

2017-07-16 17:32 - Asayiş

Çin'de antika bronz çanak 27 milyon dolara satıldı

2017-07-19 16:32 - Dünya

Erzincan'da trafik kazası: 4 ölü, 5 yaralı

2017-07-20 20:32 - Asayiş

Trump'ın FBI Direktörü adayı alt komitede onaylandı

2017-07-20 21:57 - Dünya

'Vatan için canımı seve seve veririm'

2017-07-16 05:07 - Gündem

İlgili Haberler

Hatay'da lastik deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:42 - Asayiş

İstanbul'da yolcu otobüsünün çarptığı otomobildeki 2 kişi öldü

18:13 - Asayiş

Üsküdar'da kamyonun açılan damper kapağı bir kadın ile araçlara çarptı

17:02 - Asayiş

Antalya Serik'te sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı

13:57 - Asayiş

Başkentte çeşitli suçlardan aranan 1025 şüpheli yakalandı

10:17 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kırklareli'nde Mert Gölü yeniden denizle birleşti

10:27 - Gündem

Ticaret Bakanlığından esnaf ve KOBİ'lere yönelik e-ticaret eğitimi

10:23 - Ekonomi

ÖİB'nin bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişikliği kararları onaylandı

09:33 - Ekonomi

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Göztepe'yi konuk edecek

09:28 - Spor

Yeşilay’ın Kadıköy’ü!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

09:06 - En Son Yazılar