?>

Madenci baba enkazda can kurtardı, kızı çadır kentte çocuklara moral verdi

Zonguldak'tan deprem bölgesine gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan madenci babasından etkilenen Gençlik Merkezi gönüllüsü Elif Yaşar Birol, yaraların sarılmasına katkı sağlamak için çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Zonguldak'tan bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan madenci babasından etkilenen Elif Yaşar Birol, çadır kentte çocuklara moral aşılıyor.

Deprem bölgesinde 7 gün boyunca görev yaparak enkazdan onlarca kişiyi kurtaran babası Bilal Karapınar'ın anlattıklarından etkilenen 28 yaşındaki Elif Yaşar Birol da depremzede çocukların yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için harekete geçti.

Zonguldak Gökçebey Gençlik Merkezi gönüllüsü Birol, Kahramanmaraş'a gelerek Batıpark Çadır Kent'te çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyor.

Elif Yaşar Birol, AA muhabirine, daha önce Malatya ve Elazığ depremlerinde bölgede gönüllü olarak görev aldığını belirterek, Kahramanmaraş'a da aynı şekilde geldiğini söyledi.

Birol, 23 yıllık madenci olan babasının depremlerin ardından İslahiye'ye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katıldığını, ardından Zonguldak'a döndüğünü ifade ederek, "Babamın anlattıkları ve yaşanan durumlar, medyadan izlediklerimiz çok etkili oldu. Buradaki afetzede çocuklarımızla bir arada olma isteğimiz hayli artıyor. Çocuklarımızla birçok etkinlik yapıyoruz. İstediğimiz şey çocuklarımızın yüzünü güldürebilmek. Yaşadıkları afet durumunu bir an olsun içlerinden atabilmek, hafızalarından silmek istiyoruz." diye konuştu.

Çalışmaları kapsamında ailelere de moral desteği verdiklerini belirten Birol, şunları kaydetti:

"Devletimizin etkisi ve desteği burada çok büyük. Biz de burada devletimizin ve milletimizin yanındayız. Zonguldak olarak madenci şehri olduğumuz için birçok yakınımız madenci. Onların anlattıkları da bizim içimize dokundu, burada olma isteği oluştu."

Birol, madencilerin deprem bölgesinde "kömür için değil, ömür için" çalıştıklarını söylediklerine değinerek, kendilerinin de o ömrü devam ettirmek için burada çalıştıklarını, çocukların yüzünden gülümsemeyi eksik etmemek istediklerini sözlerine ekledi.

"Kızım da ben de aynı niyetle gittik"

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğünde çalışan 23 yıllık maden işçisi, 5 çocuk babası 51 yaşındaki Bilal Karapınar, insanlara umut olmak için gönüllü olarak Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Madenciliğin zor bir meslek olduğuna işaret eden Karapınar, "Deprem bölgesinde yaptıklarımızın fazlasını yer altında yapıyoruz. Biz de işe gidene 'Hayırlı işler.', işten çıkana 'Geçmiş olsun.' denir. Yer altında çalışmak herkesin harcı değil. Deprem bölgesinde yaptıklarımız bizi yormaz." dedi.

Karapınar, bir canı kurtarmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızımla telefonda görüşüyorduk. Ben ona anlatıyordum, o da bana 'Dikkat et.' diyordu. 'Dikkat edilecek bir şey yok. Biz bunun yüz katıyla, bin katıyla yer altında uğraşıyoruz, sıkıntı değil.' diyordum. Sonra ben geldim, o gitti gönüllü olarak. Bana 'Baba sen görevi tamamladın, şimdi ben gidiyorum.' dedi. 'Kızım senin de bir katkın olsun, sen de bir yaraya merhem ol, sen de bir vatandaşa faydalı ol.' dedim. Kızım da ben de aynı niyetle gittik, değişen bir şey yok. Madende yıllarca çalışıp emek vermişim, bir çocuk yetiştirmişim, üniversite okutmuşum ve orada birilerine faydalı oluyor. Zaten çocuklarımızı biz bu amaçla büyütüyoruz. Oku, büyü, devlete, millete bir faydan olsun. 'Allah razı olsun, bana bir iyiliğin dokundu.' sözünü duyabilmek ne güzel şey."

Deprem bölgesindeki çocukların yaşadığı travmayı atlatmasının kolay olmadığına dikkati çeken Karapınar, bu sürecin atlatılması için kızının elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hocalı soykırımının 31. yıl dönümüne ilişkin Moskova'da konferans düzenlendi

2023-02-27 20:06 - Özel Haber

Rusya-Ukrayna savaşının üzerinden 1 yıl geçti

2023-02-24 12:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Depremin sessiz tanıkları yaşadıkları korkuyu atlatmaya çalışıyor

2023-03-02 16:18 - Çevre-Hayat

AFAD: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildi

2023-02-25 15:47 - Gündem

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor

2023-03-01 13:29 - Ekonomi

Basın İlan Kurumu afet bölgelerindeki basın mensuplarına iki katına kadar borç verebilecek

2023-02-28 12:39 - Medya

Malatyalı yaşlı çift çıkartıldıkları enkazın kaldırılmasını üzüntüyle izliyor

2023-02-27 11:47 - Çevre-Hayat

NATO ve AB'den Ukrayna'ya savaşın 1. yılında destek mesajları

2023-02-24 14:03 - Dünya

Enkazdakilerin büyük bölümünü birbirlerine sarılmış halde buldular

2023-02-25 14:15 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin'deki çadır kentte incelemelerde bulundu

2023-02-28 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Kurbanlık aldığı koçla arkadaş gibi oldu

16:37 - Çevre-Hayat

Avrasya Tüneli girişindeki yükseklik uyarısının bulunduğu levhaya kamyonetin çarpması kamerada

16:32 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da "Ahsen öğretmen" okul duvarlarını resimlerle süslüyor

15:57 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de iki kardeş buldukları yüzük mührünü Troya Müzesi'ne teslim etti

15:53 - Çevre-Hayat

Kars'ın Sarıkamış ilçesi ve yüksek rakımlı geçitler kar yağışıyla beyaza büründü

15:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye, Libya'daki askeri gerginliğin yakından takip edildiğini bildirdi

18:57 - Gündem

Borsa günü yatay tamamladı

18:38 - Ekonomi

EBRD'den Adıyaman ve Hatay'da kritik altyapı projeleri için 195 milyon avro finansman

18:22 - Ekonomi

DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

18:18 - Gündem

BM, yaklaşık 1,9 milyon yerinden edilmiş Suriyelinin geri döndüğünü bildirdi

18:13 - Dünya