?>

Madalya için kavurucu sıcakta ter döküyorlar

Kayakta milli takıma birçok sporcu kazandıran Ağrı'da sporcular, yeni madalyalar kazanmak için 35 dereceleri bulan sıcaklıklarda antrenmanlarını sürdürüyor.

Spor - 7 yıl önce

AĞRI - Sıtkı Yıldız

Türkiye'de kayak branşında önemli başarılara imza atan ve milli takıma birçok sporcu kazandıran Ağrı'da sporcular, yeni madalyalar kazanmak için kavurucu sıcaklıklara aldırmadan asfalt köy yollarında tekerlekli kayakla antrenmanlarını sürdürüyor.

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Cemil Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde bakanlığın verdiği büyük destekler sayesinde çok iyi sporcular yetiştirdiklerini ve milli takıma kazandırdıklarını anlattı.

Sporcuların klasik ve tekerlekli kayakta kışa hazırlık amaçlı antrenman yaptığını ifade eden Budak, "Gençlerimizi daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Hem ilimiz hem de Türkiye için zirve nereyse, uluslararası müsabakalarda diğer ülkelerde neler yapılıyorsa biz de o çıtayı yakalamaya çalışıyoruz. İnşallah daha iyi yerlere gideceğiz. Şu an bu çalışmalar onun göstergesidir. Türkiye Şampiyonası ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmeyi hedefliyoruz. Soğuk, sıcak, kış, yaz, güneş demeden çalışmalarımız aralıksız sürüyor." diye konuştu.

"Kayaklı koşuda Ağrı fabrika"

Kayaklı Koşu Antrenörü Akif Demirkaya ise Ağrı olarak Türkiye K-1 Ligi'nde son 8 yılın şampiyonluğunu, K-2 Ligi'nde de ikincilik elde ettiklerini hatırlattı.

"Her yıl milli takımın yüzde 30'una yakınını Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kulüplerinden katılan sporcularımız oluşturuyor ve ülkemizi başarıyla temsil ediyor." diyen Demirkaya, şunları kaydetti:

"2019 EYOF'ta 4, kayaklı koşuda 3 sporcumuz ilimizi temsil edecek. Kayaklı koşuda Ağrı bence bir fabrika. Olimpiyatlara katılan Hamza Dursun da bizim altyapımızdan yetişti. Şimdi altyapıdan gelen Zozan Malkaç, Mehmet Türün gibi birçok sporcumuz var. Bunların her biri birer cevher, değer. İnanın Ağrı'nın önünde kimse duramaz. Kış ayında katılacağımız yarışma en erken aralık ayında olacak. Tekerlekli kayakta ise net bir tarih yok. Ama biz madalyalarımızı kaptırmamak için her an bir yarışma olur diye sporcularımızı hazır tutmaya çalışıyoruz."

Demirkaya, tekerlekli kayakta yarışma yapılmaması halinde sporcuların kışın yapılacak yarışmaya hazır olacaklarına dikkati çekti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sinyal FETÖ ininden

2018-08-01 12:57 - Gündem

Tehditleri 'Kangal' susturacak

2018-08-02 19:08 - Genel

Anadolu Efes Tibor Pleiss'ı kadrosuna kattı

2018-08-01 13:39 - Spor

Bakanlardan Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışı

2018-07-30 22:02 - Siyaset

Süt hırsızı boğa çıktı

2018-07-30 21:42 - Gündem

Kadın öğretmene tekme atan zanlı yakalandı

2018-08-03 21:02 - Asayiş

Batı Balkanlar'da hac heyecanı

2018-08-05 13:57 - Genel

Beşiktaş taraftarıyla buluşuyor

2018-08-01 16:06 - Spor

Bakan yardımcılıklarına atama

2018-08-03 11:02 - Gündem

Mevsimlik tarım işçilerinin 'fındık' umudu

2018-07-30 21:02 - Gündem

İlgili Haberler

Kırkpınar ağası Ufuk Özünlü'nün gözü altın kemerde

09:43 - Spor

Chebet, dünya rekoru kırarak 5 bin metreyi 14 dakikadan kısa sürede koşan ilk kadın oldu

09:23 - Spor

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Real Madrid, yarı finale yükseldi

09:13 - Spor

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda PSG, yarı finale yükseldi

21:53 - Spor

Wimbledon'da tarih yazan Zeynep Sönmez: Hayallerime çok uzak olmadığımı gördüm

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişiyi jandarma ekipleri kurtardı

09:17 - Asayiş

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Real Madrid, yarı finale yükseldi

09:13 - Spor

Karantina -Sami Mert yazdı-

06:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Azerbaycan-Rusya’ açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

06:04 - Özel Haber

Kimin hırsızlığı daha büyük? -Barbaros Nasün yazdı-

01:51 - En Son Yazılar