?>

Madalya avcısı milli atlet, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti

Üç adım ve uzun atlama branşlarında çok sayıda Türkiye şampiyonlukları bulunan 18 yaşındaki milli atlet Aleyna Karabulut, madalya koleksiyonuna Avrupa şampiyonluğunu da eklemek istiyor.

Spor - 5 ay önce

Kayseri

Beden eğitimi öğretmeni tarafından 6. sınıftayken spora olan yatkınlığı keşfedilen Karabulut, öğretmeninin teşviki ile katıldığı il seçmelerinde atletizmle tanıştı.

Uzun atlama ve 3 adımda yarışmalara katılmaya başlayan Karabulut, kısa sürede her iki kategoride de çok sayıda madalyayı koleksiyonuna kattı. Karabulut, iki branşta 12 kez Türkiye şampiyonu olurken bir kez de Sivas'ta düzenlenen 18 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda gümüş madalyaya uzandı.

Son olarak 18-19 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen 20 Yaş Altı Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda iki branşta da birinci olan Karabulut, bu sonuçla şubat ayında Bulgaristan'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda 3 adım ve uzun atlamada Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

"Spor artık hayatım oldu"

Milli sporcu Karabulut, AA muhabirine, 7 yıldır atletizmle uğraştığını, ilk 3 yıl sonunda 3 adım ve uzun atlama branşlarını seçtiğini söyledi.

İlk aldığı madalyanın kendisini daha da motive ettiğini ve ilerleyen yıllarda şampiyonluklar elde ettiğini belirten Karabulut, "Spor artık hayatım oldu. Her şeyimi ona göre düzenledim ve başarılar elde ettim. Salonda 4 kez 3 adım, 2 kez de uzun atlamada, açıkta ise 4 kez 3 adımda, 2 kez de uzun atlamada Türkiye şampiyonluklarım var." dedi.

"Olimpiyatlarda ülkemi temsil edip madalya kazanmak istiyorum"

Milli takım formasıyla Türkiye'yi temsil etmenin tarif edilmez bir gurur olduğunu, Türkiye'deki başarılarını uluslararası yarışlarda da elde etmeyi hedeflediğini ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:

"2023 Eylül ayında Sivas'ta düzenlenen 18 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda 3 adım atlamada ikinci oldum. Geçen hafta yapılan 20 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda uzun ve 3 adım atlamada Türkiye birincisi oldum. Şimdi de gelecek ay Bulgaristan'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'na gideceğim ve iki branşta ülkemi temsil edeceğim. 7-10 Ağustos'ta ise Finlandiya'da yapılacak olan 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası içim barajı geçtim, orada da ülkemi temsil edip madalya almayı hedefliyorum. Geleceğe dair ilk aşamada yazın katılacağım turnuvada Avrupa'da madalya almak, 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda ise ülkemi temsil edip madalya kazanmak istiyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor'dan 5 gollü galibiyet

2025-01-25 16:08 - Spor

Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli sporcu, dünya şampiyonu olmak istiyor

2025-01-26 12:03 - Spor

Trump, 2020'de bir siyahiyi öldürmekten hüküm giyen 2 eski polis memurunu affetti

2025-01-23 10:52 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 7. hafta heyecanı yarın başlayacak

2025-01-20 11:18 - Spor

Valinin makam aracı TOGG, Gazze ve Muğlalı çiftin gelin arabası oldu

2025-01-25 19:48 - Magazin

BMMYK, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması çağrısı yaptı

2025-01-20 18:57 - Dünya

Beyaz Saray, düzensiz göçmenlerin sınır dışı edildiği uçuşların başladığını duyurdu

2025-01-24 20:37 - Dünya

Gittiği kursta öğrendiği pastacılıkla işinin patronu oldu

2025-01-22 17:48 - Magazin

Prof. Dr. Canan Karatay, hatalı tedavi uyguladığı iddiasıyla hakim karşısında

2025-01-21 17:33 - Gündem

Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında ikinci haftanın maç programı açıklandı

2025-01-21 13:28 - Spor

İlgili Haberler

Real Madrid, Kulüpler Dünya Kupası'nda Al Hilal ile 1-1 berabere kaldı

00:37 - Spor

Hidayet Türkoğlu, mağlubiyete rağmen A Milli Kadın Takımı'nın performansından memnun

22:58 - Spor

TBF Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 630 bin lira para cezası verdi

18:02 - Spor

Türkiye Basketbol Federasyonundan hakem atamalarına ilişkin açıklama

22:54 - Spor

Manchester City, Kulüpler Dünya Kupası'nda Wydad 'ı 2-0 yendi

21:23 - Spor

Günün Manşetleri

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

02:47 - Dünya

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Gündem

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre'de İran ile görüşmek istiyor

01:48 - Dünya

Trump'ın, İran'a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı iddia edildi

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz Müsterih Olsun

00:43 - Siyaset