?>

Madagaskar'ın Kovid-19/ koronavirüs bitkisel ilacına talepler artıyor

Madagaskar’ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ürettiği bitkisel ilaç "Covid Organics"i Senegal'den sonra Gine Bissau da talep etti.

Dünya - 5 yıl önce

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo'nun yaptıkları video konferansta Covid Organics'i ülkesi ve çevre ülkelere tedarik etmeyi teklif ettiğini aktardı.

Embalo'ya teşekkür eden Madagaskar Cumhurbaşkanı, Gine Bissau'nun ilaçları özel bir uçakla aldıracağını kaydetti.

Gine Bissau Cumhurbaşkanı da ülkesinde Kovid-19'a yakalanan kişilerde ilacı kullanacaklarını belirterek, "Bu keşfe güveniyorum, Afrikalılar olarak Afrika'ya inanmalıyız" ifadesini kullandı.

Senegal, Madagaskar'dan Covid Organics'i sipariş eden ilk ülke olmuştu. Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi de Madagaskarlı mevkidaşını tebrik etmiş, ilaçla ilgilendiklerini ifade etmişti.

Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (IMRA) bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan bağışıklığı güçlendirici "Covid Organics"i geliştirmişti.

IMRA Genel Direktörü Doktor Charles Andrianjara, ilacın önleyici etkisi yanında iyileştirici etkisi olduğunu açıklamıştı.

İlacın ana maddesini keşfederek saflaştıran bilim insanı Nobel ödülü kazanmıştı

Çinli bilim adamı Youyou Tu'ya keşfedip saflaştırdığı için 2015 Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü'nü kazandıran artemisinin maddesi, uzun süredir laboratuvarlarda test ediliyor.

Rajoelina, Kovid-19 karşı geliştirdiklerini öne sürdüğü bitkisel ilacı 20 Nisan'da kameralar önünde içmişti.

Dünya Sağlık Örgütü, bazı bitkisel ilaçlar ve geleneksel tıbbın Kovid-19 semptomlarını hafiflettiğini kabul etmiş ancak bu maddelerin hastalığı önlediği ya da iyileştirdiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Turizm merkezlerinde sessizlik hakim

2020-04-26 16:45 - Asayiş

'Vefa' Sebiha teyzenin can yoldaşı oldu

2020-04-22 15:02 - Çevre-Hayat

Evde kalan tüketiciler elektrikli ev aletlerine yöneldi

2020-04-27 15:26 - Genel

Kovid-19 salgını sürecinde doğayla iç içe yaşıyor

2020-04-23 15:32 - Çevre-Hayat

Cansu çifti 'Tosbavan' ile her gün mutluluğa uyanıyor

2020-04-24 15:57 - Çevre-Hayat

Yatırım uzmanı Faber: Türkiye dahil gelişen piyasalarda fırsatlar var

2020-04-21 15:17 - Ekonomi

Hayat kurtaran aşıların ardındaki kahramanlar

2020-04-25 20:46 - Sağlık

Çığda 42 kişinin öldüğü Van-Bahçesaray kara yolu kardan temizlendi

2020-04-21 16:02 - Asayiş

Fatma nine ölen eşinden dolayı aldığı maaşla 'Milli Dayanışma Kampanyası'na destek oldu

2020-04-22 13:42 - Gündem

TİKA'dan Gürcistan'a Kovid-19'la mücadelede destek

2020-04-22 22:42 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazzelilerin yerinden edilmesine karşı çıkan danışmanı işten çıkardı

10:23 - Dünya

Bolivya'da çıkan 3 büyük orman yangını nedeniyle "Ulusal Acil Durum" ilan edildi

10:18 - Dünya

Guterres, İsrail'e Batı Şeria'yı bölmeyi amaçlayan yerleşim planını durdurma çağrısını yineledi

08:32 - Dünya

Erin Kasırgası'nın ABD'nin North Carolina eyaletinde etkili olması bekleniyor

08:28 - Dünya

Erin Kasırgası'nın bu akşam ABD'nin North Carolina eyaletinde etkili olması bekleniyor

08:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul Valiliğinden sahipsiz köpeklerin toplatılması kararı

10:43 - Gündem

Tüketici güven endeksi ağustosta aylık yüzde 0,9 arttı

10:38 - Ekonomi

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze'ye 35 milyon dolara yakın insani yardım ulaştırdı

10:28 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazzelilerin yerinden edilmesine karşı çıkan danışmanı işten çıkardı

10:23 - Dünya

Bolivya'da çıkan 3 büyük orman yangını nedeniyle "Ulusal Acil Durum" ilan edildi

10:18 - Dünya