?>

Macron ve Trump internet devlerine uygulanan vergi konusunda anlaşma yolunda

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin; Google, Amazon ve Facebook gibi internet devlerine ülkede elde ettiği gelir üzerinden uyguladığı vergi konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile bir anlaşma üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

Genel - 6 yıl önce

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün akşam Trump ile "harika" bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı, gümrük vergilerinin yükselmesini önlemek için internet devlerine uygulanan vergi konusunda Trump ile bir anlaşma üzerinde çalışacaklarını kaydetti.

Fransız basınında yer alan haberlerde, iki liderin yıl sonuna kadar, merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) çerçevesinde uzlaşıya varacağı ifade edildi.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire'in çarşamba günü İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuyla ilgili ABD'li mevkidaşı Steven Mnuchin ile görüşmesi bekleniyor.

İnternet devlerine Fransa'da yüzde 3 vergi

Fransa Ulusal Meclisi; Google, Apple, Facebook, Amazon gibi internet devlerinin ülkede elde ettiği gelir üzerinden vergilendirilmesini öngören yasa tasarısını 11 Temmuz 2019'da onaylamıştı. Yasaya göre, internet devleri Fransa'da elde ettiği gelir üzerinden yüzde 3 vergilendirilecek.

Vergi, cirosu küresel ölçekte 750 milyon avro ve Fransa içinde de 25 milyon avro olan şirketlere uygulanacak.

Google, Amazon, Facebook, Apple, Instagram gibi yaklaşık 30 şirkete uygulanacak vergilerin, Fransa'ya bu yıl 400 milyon avro, gelecek yıl ise 650 milyon avro gelir getirmesi bekleniyor.

Fransa'nın ABD'li internet devlerine ülkede elde ettiği gelir üzerinden vergi uygulaması konusunda ısrarcı olması, Fransa ile ABD arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine neden oluyor.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, geçen ay yaptığı açıklamada, Fransa'nın bazı ABD'li teknoloji firmalarına getirdiği verginin haksızlık olduğuna kanaat getirdiklerini ve söz konusu uygulamaya misilleme yaparak, Fransa'dan ithal edilen 2,4 milyar dolarlık şampanya, şarap, el çantası, peynir ve bazı diğer ürünlere yüzde 100'e varan gümrük vergisi getirmeyi planladıklarını bildirmişti.

Buna karşılık Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD'nin Fransız ürünlerine yüzde 100'e varan gümrük vergisi getirmeyi planlamasının kabul edilemez olduğunu, gerçekleşmesi durumunda ise Avrupa Birliği'nin (AB) buna cevap vereceğini belirtmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya, Berlin Konferansı'ndan sonuç bekliyor

2020-01-15 22:42 - Dünya

Bodrum'da Rusya merkezli Uluslararası Jara Festivali düzenlenecek

2020-01-16 07:51 - Özel Haber

Medipol Başakşehir sahasında rahat kazandı

2020-01-18 22:17 - Spor

Gök taşında Dünya üzerindeki en eski madde keşfedildi

2020-01-14 14:47 - Teknoloji

Jeep, 2020 modeller için fiyat sabitliyor

2020-01-14 17:15 - Ekonomi

KoçSistem ve KoçDigital, 2019'da 68 ödüle layık görüldü

2020-01-15 15:18 - Genel

Soğuk hava hamsiyi sofraya getirdi

2020-01-16 15:37 - Çevre-Hayat

2020 ihracat hedefi 190 milyar dolar

2020-01-16 17:32 - Ekonomi

İŞKUR geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon kişiyi işle buluşturdu

2020-01-14 15:01 - Ekonomi

Görevlendirme yapılan Suruç'ta değişim yaşanıyor

2020-01-14 15:37 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

İsrail'in 2 yıldır soykırım yaptığı Gazze'de kiliseler kan ve yıkıma sahne oldu

19:27 - Dünya

A Milli Futbol Takımı'nda hazırlıklar başladı

19:22 - Spor

Trump, "genç TikTok kullanıcılarının" kendisine borçlu olduğunu belirtti

19:13 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Kırgız mevkidaşı Kulubayev ile Azerbaycan'da görüştü

18:52 - Gündem

İzmir'de Buca Belediyesi memurları 5 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı

17:48 - Gündem