?>

Macron: İdlib'de son günlerde yaşananları kınıyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Suriye ve özellikle İdlib'de son günlerde yaşananları kınıyorum. Esed rejimi ve destekçilerinin düzenlediği saldırılar, terörle mücadeleye yönelik değil bu aynı zamanda insani bir skandal." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Roma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İdlib'de son günlerde yaşananları kınadığını belirterek, "Esed rejimi ve destekçilerinin düzenlediği saldırılar, terörle mücadeleye yönelik değil bu aynı zamanda insani bir skandal." dedi.

Napoli kentinde düzenlenen "35. İtalya-Fransa Hükümetlerarası Zirve"nin ardından İtalya Başbakanı Conte ile Macron ortak basın toplantısı düzenledi.

Ev sahibi Başbakan Conte, bu zirveyle iki ülke arasındaki sorunların giderilmesi gerektiği konusunda fikir birliği oluştuğunu söyledi.

"Fransa ve İtalya, AB'yi güçlendirmek için beraber çalışmak istiyor." diyen Conte, ekonomi, iklim değişikliği ve göç gibi konularda Fransa ile çalışmanın önemli olduğunu ifade etti.

Conte, İtalya ile Fransa arasında 86 milyar avroluk ticaret hacmi bulunduğuna dikkati çekerek, iki ülke ekonomilerinin birbirlerini tamamlayıcı nitelikte olduğunu vurguladı.

Libya konusunda, Berlin sürecinin esas alınması gerektiğinin altını çizen Conte, bu konuda yapılan çalışmaların hızlanması gerektiğini kaydetti.

Conte, Libya'da barışın sağlanması gerektiğine işaret ederek, Suriye'de de askeri çözümle bir sonuca varılamayacağını söyledi.

İtalya hükümetin "büyük bir sorumlulukla" yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ettiğine değinen Conte, "Sınırların kapatılması, geri dönüşü olmayan ekonomik ve uygulanamaz hasar olacaktır." dedi.

"BMGK bu konuda sorumluluğunu almalı"

Konuk lider Macron ise Libya konusunda İtalya ile yakın çalıştıklarını ve Fransa-İtalya arasındaki askeri iş birliğinin güçleneceğini ifade etti.

Suriye ve özellikle İdlib'de son günlerde yaşananları kınadığını vurgulayan Macron, şöyle devam etti:

"Esed rejimi ve destekçilerinin düzenlediği saldırılar, terörle mücadeleye yönelik değil bu aynı zamanda insani bir skandal. Sağlık merkezlerinin yıkılması, uluslararası insani hukukun ihlal edilmesi ve sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez. BMGK bu konuda sorumluluğunu almalı."

Macron, yeni tip koronavirüs ile mücadele eden İtalya ile dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayarak, "Koronavirüs sorunu ancak uluslararası ve Avrupa düzeyinde bir koordinasyonla çözülebilir." dedi.

Fransa'da virüs salgınını yönetmek için kriz masası oluşturulduğunu açıklayan Macron, uzmanlara göre virüsle mücadele etmek için sınırları kapatmanın etkili bir yöntem olmadığını belirtti.

Macron, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) bu yönde bir görüşü bulunduğunu, bu nedenle sınırları kapatmayacaklarını kaydetti.

Basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında eğitim, savunma ve ekonomi alanında bazı anlaşmalar imzalandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Millet Kütüphanesi'nin kapıları 7/24 açık

2020-02-22 17:27 - Kültür Sanat

fastPay ve İstanbul Wildcats'ten esporda iş birliği

2020-02-25 14:56 - Ekonomi

Nissan Türkiye yönetici ihraç etmeye devam ediyor

2020-02-21 18:07 - Ekonomi

40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu

2020-02-23 19:27 - Spor

Kaspersky, Arctic Security ile iş birliği yaptı

2020-02-27 14:37 - Genel

Manisa'da jandarmadan trende güvenlik uygulaması

2020-02-22 14:07 - Gündem

Almanya'dan Rusya ve Esed rejimine "ateşkes" çağrısı

2020-02-27 22:07 - Dünya

Çin'de Kovid-19 salgınında iyileşenlerin bir kısmı tekrar hastalığa yakalandı

2020-02-26 19:43 - Genel

Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle umre ziyaretlerini askıya aldı

2020-02-27 05:47 - Dünya

Meteorolojiden 6 il için kar uyarısı

2020-02-24 16:15 - Genel

İlgili Haberler

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres, bazı ülkelerin Mayın Yasağı Sözleşmesi’nden çekilmesinden endişe ediyor

00:00 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya

Trump: İran'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun için gerekli adımları atıyoruz

00:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

01:03 - Özel Haber