?>

LYS Türkiye birincisi tıp okumak istiyor

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Beyza Gürbüz tıp fakültesine gitmek istiyor.

Genel - 9 yıl önce

ANKARA (AA) - Ankara Muradiye Nene Hatun Kız Fen Lisesi öğrencisi Beyza Gürbüz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 LYS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-1, YGS-2 ve YGS-6'a Türkiye 2'incisi olan Gürbüz, LYS MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 alanında da Türkiye birincisi olarak başarısını perçinledi.

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok çalıştım ve düzenli çalıştım. Ailem ve okulum her zaman yanımda oldu. Her zaman bir programım oldu çalışırken. Haftalık, aylık programlarım vardı ve hangi gün ne çalışacağımı belirlemiştim. Başarı bir anda olmuyor. Çocukluğumdan beri çok çalışıyorum." dedi.

LYS adaylarına düzenli çalışmaları tavsiyesinde bulunan Gürbüz, "Sosyal aktivitelere vakit ayırmadım. Çok yoğun bir sene geçirdim. Sosyal faaliyetlerin insanları rahatlattığı düşünülüyor ama çok da rahatlatmıyor. Aslında bizi rahatlatmıyordu. Ders çalışmak kendimizi iyi hissetmemize neden oluyordu." ifadesini kullandı.

Ailesinin Kahramanmaraş'ta yaşadığını, kendisinin okulun yurdunda kaldığını ve boş zamanlarını ders çalışarak geçirdiğini söyleyen Gürbüz, YGS adaylarının lise birinci sınıftan itibaren çalışmalarının onları başarıya götüreceğini dile getirdi.

Gürbüz, tıp fakültesinde eğitim almak istediğini belirterek, "Özel üniversitelerin tıp fakültelerini hedefliyorum. Net değil ama eskiden beri jinekoloji uzmanı olmayı istiyorum. Akademisyen olmak ve araştırma odaklı çalışmak istiyorum." dedi.

Baba Yusuf Gürbüz ise aile olarak kızının başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak Deltası turizmin gözdesi olacak

2017-07-08 14:32 - Çevre-Hayat

Deniz yatağı ile Kos'a kaçmaya çalışan mülteci ölümden döndü

2017-07-11 21:42 - Asayiş

'Onlar şehit oldu ben olamadım buna üzülüyorum'

2017-07-13 15:17 - Çevre-Hayat

Adana’da DEAŞ’ın ‘Meydan’ grubuna vurgun: 5 gözaltı

2017-07-13 12:22 - Asayiş

Şekerbank'tan “Dükkan Döndüren Paket“

2017-07-08 14:45 - Genel

Trabzonspor, Kucka'yı açıkladı

2017-07-07 14:07 - Spor

'Filipinler'de DEAŞ varlığının amacı barış sürecini baltalamak'

2017-07-08 18:47 - Genel

İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 870'e ulaştı

2017-07-11 15:02 - Gündem

Kayseri'deki ByLock operasyonunda 12 tutuklama

2017-07-08 14:02 - Gündem

Balonlar ateşlendi, Kapadokya turizmi havalandı

2017-07-09 16:58 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Muğla'da Köyceğiz Gölü taştı, ev ve iş yerlerini su bastı

19:19 - Gündem

FETÖ'nün "7 Şubat MİT Kumpası"nın üzerinden 14 yıl geçti

19:16 - Gündem

Fatih Karagümrük, Süper Lig'de Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti

19:14 - Spor

Alanya'da sağanak kırsal mahallelerde hasara yol açtı

19:08 - Gündem

Lübnan Başbakanı Selam: İsrail’in devam eden saldırıları, ülkemizin egemenliğini hedef almaktadır

19:06 - Dünya