?>

Lüks turizmde ‘dijital detoks’ dönemi

- Kanadalı turizm devi Four Seasons, Seyşeller’deki Desroches Adası’nda 2018 yılında hizmete açtığı tesisinde müşterilerine ‘dijital detoks’ imkanı sunuyor

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL(AA) - Kanadalı turizm devi Four Seasons, Seyşeller’deki Desroches Adası’nda 2018 yılında hizmete açtığı tesisinde müşterilerine ‘dijital detoks’ imkanı sunuyor.

Four Seasons'dan yapılan açıklamaya göre, Seyşeller’de bulunan resort projesinde müşterilerine dijital detoks imkânı sunuyor. Hint Okyanusu’nun ortasında, Afrika kıtasının bin 600 kilometre açığında bulunan Four Seasons Resort Seychelles at Desroches Island, adadaki tek otel olarak dikkat çekiyor.

Sadece Four Seasons müşterilerinin kullanımına açık olan adada cep telefonu kullanmak imkansız çünkü adada bir baz istasyonu yok ve hiçbir şekilde cep telefonu çekmiyor. Dileyen müşterilere ise sadece tesis sınırları içerisinde kablosuz internet hizmeti sunuluyor.

Müşterilerinin birkaç hafta da olsa yoğun teknoloji kullanımından uzak kalmasını isteyen otel yönetimi, check-in yapan her bir kişi için özel bir bisiklet tahsis ediyor. Bunun yanında müşterileri için özel yoga, kano, şnorkel ve dalış aktiviteleri organize ediyor. Bunun yanında dileyen müşteriler, otelde hazırlattıkları yemek sepetleriyle Desroches Adası’nın derinliklerinde sakin ve huzurlu bir piknik yapabiliyor.

Hint Okyanusu’nun güzelliklerini barındıran Desroches Adası’nın en önemli özelliklerinden biri de dünyada nadir olarak bulunan Aldabra kaplumbağalarına ev sahipliği yapması. 14 kilometrelik beyaz kumla çevrili yaklaşık 4 kilometrekarelik adada toplam 150 adet Aldabra kaplumbağası bulunuyor. Dileyen müşteriler, ada yönetimi tarafından özel olarak korunan kaplumbağaları besleyebiliyor ve onlarla zaman geçirebiliyor. Yaklaşık 1,2 metre uzunluğa erişebilen, ağırlıkları da 250 kilograma ulaşabilen bu Aldabra kaplumbağalarının simge isimlerinden George da ada sakinleri arasında dikkat çekiyor. 120 yaşındaki George aynı zamanda adanın da en yaşlı sakini.

-Yeni resort projesi Bodrum'a

Son dönemde resort yatırımlarıyla adından söz ettiren Four Seasons, Akdeniz çanağının en büyük resortlarından birini Bodrum’da hizmete açmayı planlıyor. Halihazırda Türkiye’de iki Four Seasons markalı otel bulunurken, Bodrum’da 2020 yılında tamamlanması planlanan projeyle, Türkiye dünyada üç Four Seasons’a ev sahipliği yapan ender ülkelerden biri olacak. Bodrum’daki projenin yatırımcılığını ise aynı zamanda İstanbul’daki iki otelin de yatırımcısı olan Tay Group üstleniyor. Four Seasons Resort Bodrum hizmete girdiğinde, Bodrum’un da söz konusu destinasyonlar arasında yer alması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından önde gelen iş insanlarının Bodrum’da ağırlanacak olmasının da Türkiye’nin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sunması öngörülüyor. Bodrum’daki projede de müşterilerin beklentilerine uygun olarak, otelin belli bölümlerinde dijital detoksa uygun hizmet ve uygulamaların hayata geçmesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Quick Sigorta sponsorluğunda Finansal Sigortalar Toplantısı Ordu'da

2019-06-19 17:55 - Genel

Kenitra'nın Fas'taki üretimi başladı

2019-06-23 14:05 - Genel

İsveç’te ‘En Uzun Gün Bayramı’ coşku ile kutlandı

2019-06-21 22:34 - Dünya

Ruhani'den ABD'ye müzakere şartı

2019-06-19 22:27 - Dünya

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel devlet töreniyle anıldı

2019-06-17 21:41 - Genel

Sel basan kıraathanede okey oynamaya devam ettiler

2019-06-20 15:11 - Asayiş

“Elektronik dünyaya erişimi sağlamak ticaretin gelişimi için önemli”

2019-06-20 03:00 - Genel

Ilıca yıkılıyor

2019-06-17 17:17 - Gündem

Egzozu abartanlara ceza yağdı

2019-06-19 18:01 - Asayiş

Şırnak'ta teröristlere ait yaşam malzemesi ele geçirildi

2019-06-17 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

YEDAŞ çalışanları gerçek saha koşullarındaki eğitimle zorlu görevlere hazırlanıyor

14:13 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Türkiye ekonomisine duyulan güven ve artan ilgiyi memnuniyetle gözlemliyoruz

13:42 - Ekonomi

Türkiye'nin 9 aylık çekici ihracatı yüzde 53 arttı

13:38 - Ekonomi

Coğrafi işaretli Bodrum mandalinasında rekolte beklentisi yüksek

13:17 - Ekonomi

DSİ bütçesinin yüzde 95'i toprak ve su kaynaklarının yönetimine ayrıldı

12:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erhürman, AA'ya kon

21:28 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: Her zaman KKTC'nin ve Kıbrıs Türk davasının yanında olacağız

20:57 - Siyaset

İsrail ordusunun Gazze'de ateşkese rağmen düzenlediği saldırılarda 16 Filistinli yaşamını yitir

20:53 - Dünya

Cenevre'de binlerce kişi, Gazze'deki soykırımın son bulması için yürüdü

20:43 - Dünya

"Uluslararası Sıfır Atık Forumu" sona erdi

20:37 - Gündem