?>

Lübnan'da Beyrut Limanı patlamasındaki mağdurların yakınları gösteri düzenledi

Patlamaya ilişkin soruşturma sürecinin aksatılmamasını talep eden göstericilerin bir kısmı Adalet Bakanlığına baskın girişiminde bulundu.

Dünya - 4 yıl önce

Beyrut

Lübnan'da Beyrut Limanı davasının soruşturma sürecinin aksatılmaması talebiyle gerçekleştirilen gösteride bir grup Adalet Sarayı'na baskın yapmaya kalkıştı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, patlamada yaralanan ya da hayatını kaybedenlerin yakınları Beyrut'taki Adalet Sarayı önünde bir araya geldi.

Patlamada mağdur olan yakınlarının fotoğraflarını taşıyan göstericiler, adaletin desteklenmesi, soruşturma sürecini aksatılması konusundaki taleplere yanıt verilmesini ve soruşturmayı yürüten yargıç Tarık Bitar'ın yeniden göreve getirilmesini destekleyen pankartlar taşıdı.

Aktivist ve gazeteci Samir Sekkaf, adli soruşturma dosyasının önemsizleştirmeye çalışıldığını, yargı ihmalinin olduğunu belirterek, bunun makul olmadığını ifade etti.

Mağdur yakınlarının yanında yer aldıklarını kaydeden Sekkaf, yaklaşık iki aydır dosya üzerinde çalışamayan yargıç Bitar'ın davadan el çekmesinden; adaletin ve gerçeklerin kaybolmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

El-Cedid televizyon kanalına göre ise bir grup Adalet Sarayı'na baskın düzenlemeye çalıştı.

Mağdur yakınları, güvenlik güçleriyle yaşadığı arbedenin ardından binaya girdi.

Beyrut Limanı'ndaki patlama ve soruşturma süreci

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Patlamada 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan 6 bini aşkın kişinin 1000'den fazlası engelli hale gelmiş, 300 bin kişi de yerinden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.

Adalet Bakanlığı tarafından patlamayı soruşturmakla görevlendirilen yargıç Bitar, bazı eski bakanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemiş ancak başarılı olamamıştı.

Eski Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ve eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Gazi Zuaytir'in avukatları 12 Eylül'de, soruşturmayı yürüten hakim Tarık Bitar hakkında "görevden alınma" talebiyle dava açmıştı.

Temyiz Mahkemesi'nin söz konusu talebi karara bağlayıncaya kadar, Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili soruşturma süreci askıya alınmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, TOBB üyeleriyle görüştü

2022-02-09 17:31 - Ekonomi

ABD'nin ham petrol stokları azaldı

2022-02-10 15:39 - Ekonomi

BM: 2021 darbesinden bu yana Myanmar ordusu en az 114 çocuğu öldürdü

2022-02-07 23:34 - Dünya

Rayane Aabid Kasımpaşa’ya imza attı

2022-02-08 21:51 - Spor

Afrin'de canlı bomba saldırısı önlendi

2022-02-09 17:50 - Gündem

Biden ile Macron, Ukrayna krizini görüştü

2022-02-10 01:45 - Dünya

Bolu Dağı'nda kar ve sis etkili oluyor

2022-02-10 10:14 - Gündem

Dijital çağda anne babaları 'megaloman' çocukları kontrol ediyor

2022-02-10 11:26 - Çevre-Hayat

Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı

2022-02-07 17:00 - Gündem

Gaziantep FK konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'u 5-1 yendi

2022-02-05 16:02 - Spor

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağrısına teşekkür

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi

İngiliz Dış İstihbaratı, yeni şefleri Blaise Florence Metreweli’ye neden sahte soy ağacı uydurdu? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:12 - En Son Yazılar

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 'kooperatif davası'nda ara karar

08:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağrısına teşekkür

02:53 - Dünya