?>

Lösemiyi yendi, şimdi hastalara umut oluyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4 yaşındayken yakalandığı lösemi hastalığını yenen 25 yaşındaki Cem Kutlu, 1 yıldır hemşire olarak görev yaptığı hastanede hastalara yardımcı oluyor.

Sağlık - 7 yıl önce

Tatvan ilçene bağlı Kıyıdüzü köyünde ikamet eden 25 yaşındaki Cem Kutlu, yaklaşık 1 yıldır hemşire olarak görev yaptığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde hastalarla yakından ilgileniyor. Henüz 4 yaşındayken yakalandığı hastalığı karşı pes etmeyerek 3 yıllık mücadele sonucunda sağlığına kavuşan Cem Kutlu şimdi ise, hastaneye gelen hastaların sağlığı için mesai harcıyor. Hastalıkta moral ve desteğin önemine dikkat çeken Kutlu, hastaneye gelen hastaların moral ve motivasyonu içinde ayrı bir çaba sarf ediyor.

“Hastalara şifa olmak için hemşire olmaya karar verdim”

Çocukken yakalandığı lösemi hastalığını zorda olsa atlatabildiği için mutlu olduğunu dile getiren Cem Kutlu, geçirdiği hastalık neticesinde hastalara şifa olmak için hemşire olmaya karar verdiğini söyledi.Lösemiyi atlattıktan sonra hayatının her döneminde lösemili çocuklar için çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Kutlu, “1999 yılında hastalandım ve ailem beni Tatvan'daki hastaneye götürdü. O dönemde ben henüz 4 yaşındaydım ve oradaki doktor kanser şüphesiyle beni Van'daki hastaneye sevk etti. Ailem beni hemen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Orada bana Lösemi hastalığı teşhisi konuldu. Löseminin ALL olan hastalığına yakalanmıştım. Yaklaşık 3 yıl kemoterapi tedavisi aldım. Van'da tedavi gördüğüm sürede doktorumun Ankara'ya tahini çıktı ve bende Ankara'ya götürüldüm. Ankara'da 1 yıl devam eden tedavime tekrardan Van'da devam edildi. Tedavi süren 2002 yılında tamamlandı ve 2 yıl sonra vücudumda döküntüler oluştuğu için ailem beni tekrar Van'a götürdü. Kontrolden geçirildim ama herhangi bir sıkıntı görülmedi. Her yıl düzenli olarak kontrollerimi yaptırıyorum ve şuan gayet sağlıklıyım. Eski rahatsızlığımdan dolayı ailem benim sağlıkta okumamı çok istiyordu. Hemşire, doktor, diş hekimi ve benzeri bir branş seçmemi istiyorlardı. 2012 yılında ben Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'ni kazandım. 2013 yılında yani üniversite döneminin ikinci yılında Ege Üniversitesi LÖSEV Topluluğu başkanlığına seçildim. Yaptığımız bütün çalışmalar tamamen lösemili çocuklar içindi. 4 yıl okulum devam etti ve bir da staj olmak üzere toplam 5 senede tamamlandı. Sonra burada çalışmaya başladım. Yaklaşık bir yıldır Tatvan Devlet Hastanesi'nde beyin ve sinir cerrahisi ameliyathanesinde hemşire olarak görev yapıyorum” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sporcularımız uluslararası müsabakalarda üstün başarı gösterdi'

2018-11-06 17:02 - Spor

Ordu kivisine ilgi artıyor

2018-11-04 20:22 - Çevre-Hayat

'ABD tarafından YPG'ye silah ve militan gönderiliyor'

2018-11-02 13:02 - Gündem

İstanbul Havalimanı büyüklükte 46 ilçeyi solladı

2018-11-03 18:32 - Gündem

Siber güvenlik çözümlerinin geleceği McAfee Güvenlik Zirvesi'nde konuşuldu

2018-11-01 16:02 - Teknoloji

Karanlık dünyasını müzikle aydınlattı

2018-11-06 18:32 - Çevre-Hayat

Simav’da trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

2018-11-05 00:32 - Asayiş

Doğu Guta'daki saldırılar dünyasını karattı

2018-11-06 20:32 - Gündem

'Aşıların önemini yadsımıyoruz'

2018-11-02 17:32 - Sağlık

'Sistemin gücüyle değil siyasetin gücüyle geldik'

2018-11-03 21:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı, 15 bin 247 sözleşmeli personel ve 2 bin 753 sürekli işçi alacak

00:37 - Sağlık

Yerli helikopter Gökbey 2026'da hava ambulans filosuna dahil oluyor

12:47 - Sağlık

Kan kanserlerinde yenilikçi ve kombine tedaviler, hastalarda ortalama yaşam süresini uzatıyor

16:27 - Sağlık

Adana Şehir Hastanesi nakil bekleyen 75 çocuğa "umut" oldu

13:18 - Sağlık

Organ bağışında bağışçı yakınlarına nakilde öncelik verilecek

11:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

ABD'nin Michigan eyaletinde kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

00:23 - Dünya

Beşiktaş ile Kocaelispor, Süper Lig'de 41. maça çıkacak

00:17 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Federasyon defterinin bizim için kapandığını BM'ye ilettik

00:02 - Dünya

Bakan Şimşek: (Terörsüz Türkiye süreci) Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağız

22:43 - Gündem

Trump'ın Gazze barış planının Filistin Devleti'ne giden yolu açacak maddeler içerdiği öne sürüldü

22:23 - Dünya