?>

Lösemi hastası Hilal bebek için kemik iliği aranıyor

İzmir'de bir ay önce lösemi teşhisi konulan 1,5 yaşındaki Hilal bebek, sağlığına kavuşmak için kemik iliği nakli olmayı bekliyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İzmir

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Yunus-Yeşim Yıldız çiftinin ilk çocukları Hilal'e, rahatsızlanmasının ardından başvurdukları Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde lösemi teşhisi konuldu. Doktorlar, hastanede tedavi altına aldığı Hilal bebeğin kemik iliği nakli olmasına karar verdi. Sıhhi tesisatçılık yapan baba, kızı için uygun iliğin bulunması için memleketi Kağızman ilçesinde ve İzmir'de, çok sayıda kişinin kök hücre bağışında bulunması için Türk Kızılaya başvurmasını sağladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle hastanede tedavi olan kızını günlerdir göremeyen baba, hastanenin önünde gelecek güzel haberleri bekliyor.

"İlik nakli olmazsa hayati tehlike söz konusu"

Baba Yunus Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızına lösemi hastalığı teşhisi koyulduğunda yaşadığı şoku unutamadığını dile getirdi. Kızını yaşatmak için eşiyle birbirlerine söz verdiklerini aktaran Yıldız, bunun için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Yıldız, "Kızım tedaviye yanıt vermedi. Hastaneye ilk geldiğimizde orta risk seviyesindeydi kısa sürede yüksek risk grubuna girdi. Doktorlar da kemik iliği nakli yapmaya karar verdi. En kısa sürede kemik iliği nakli olmazsa hayati tehlikesi söz konusu." dedi.

İlik nakline karar verildiğinde memleketi Kars ve İzmir'de yakınlarına ulaştığını aktaran Yıldız, "Kızımız için şimdiye kadar 400 kişinin kök hücre bağışçısı olmasını sağladık. Kızımız için yola çıktık ama artık tüm hasta çocuklar için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Umarım herkese umut olabiliriz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'da en kapsamlı 'normale dönüş' yarın başlıyor

2020-05-10 14:42 - Dünya

İsfanbul AVM, en yüksek önlemlerle kapılarını açtı

2020-05-12 14:46 - Ekonomi

Türkiye'nin Kovid-19 mücadelesindeki 'Cankurtaranları'

2020-05-12 14:37 - Sağlık

Fairy'den “Boşa Harcama“ projesi

2020-05-09 15:45 - Genel

Türk Telekom’dan "güvenli" e-posta

2020-05-11 15:11 - Ekonomi

Yabancıya konut satışında İranlı damgası

2020-05-12 15:41 - Ekonomi

İmam, kedi yavrularına mescitte sahip çıktı

2020-05-10 15:02 - Çevre-Hayat

Lübnan'da çöp krizi yeniden gündemde

2020-05-09 14:47 - Dünya

İstanbul'da çarşı-pazar hareketliliği yaşanıyor

2020-05-11 19:47 - Genel

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları artıyor

2020-05-12 16:22 - Genel

İlgili Haberler

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

19:12 - Çevre-Hayat

Gümüşhane'de lokantacı, boğazına yiyecek kaçan kişiyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16:47 - Çevre-Hayat

Bu hafta yurdun kuzeybatı kesimlerinde rüzgar etkili olacak

16:03 - Çevre-Hayat

Bursa'da bacağı ipe dolandığı için ağaçta mahsur kalan kargayı itfaiye kurtardı

15:52 - Çevre-Hayat

Edirne'deki Demirhanlı Göleti'nin suyu kuraklık nedeniyle tükenmek üzere

15:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, bugün Beyaz Saray'da Gazze konulu toplantıya başkanlık edecek

09:37 - Dünya

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında yarın Lausanne'ı ağırlayacak

09:33 - Spor

Çakmak Barajı'nın havzası Meriç Nehri'nden getirilecek suyla doldurulacak

09:27 - Gündem

Mardin'de halk otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada 10 kişi yaralandı

09:22 - Asayiş

Yazın artan elektrik talebi bilinçli tüketim alışkanlıklarını zorunlu kılıyor

09:18 - Ekonomi