?>

Liselilerin yaptığı ekmekler Ramazan'da ihtiyaç sahiplerinin de yüzünü güldürüyor

Gaziantep'te günlük 20 bin ekmek üreten Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ramazan dolayısıyla ilave olarak yaptıkları günlük 2 bine yakın pideyi de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor

İslam-Hayat - Rebiülahir 1447 - 3 yıl önce

Gaziantep

Gaziantep'te Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde faaliyet gösteren Endüstriyel Ekmek Tesisi ile öğrenciler, günlük ürettikleri 20 bin ekmeğe ilave olarak yaptıkları ramazan pidelerini de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaklaşık 3 aydır faaliyet gösteren Endüstriyel Ekmek Tesisinde çalışan öğrenciler, günlük 20 bin ekmek üretiyor.

Ustalarıyla çalışan öğrenciler, mesleği öğrenirken hem ülke ekonomisine hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Okul Müdürü Aytaç Karaca, proje olarak başlatılan tesisin yaklaşık 3 aydır faaliyet gösterdiğini aktardı.

Öğrencilerin iş başında eğitim alırken aynı zamanda ülke ekonomisine aylık yaklaşık 350 bin lira katkı sağladığını belirten Karaca, Milli Eğitim Bakanlığınca ilki Gaziantep'te hayata geçirilen tesisin 12 ilde daha kurulduğunu hatırlattı.

Günlük ekmek kapasitelerine ilave olarak ramazan süresince yaklaşık 2 bin ramazan pidesi ürettiklerini dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

"Bu ekmekleri 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi' kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimize öğrencilerimiz eliyle dağıtımını gerçekleştirmekteyiz.

Bu sayede öğrencilerimiz hem ustalık becerilerini arttırırken aynı zamanda da ramazanın manevi duygusunu da yaşıyor. Kültürümüzde malum en temel gıda ekmektir. Biz ekmeği burada hijyenik koşullar içerisinde üretiyoruz.

Aynı zamanda da öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Ürettiğimiz ekmeği vatandaşlarımıza ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize sunuyoruz.

Bu bakımdan ürettiğimiz ekmeğimiz daha hijyenik, daha sağlıklı öğrencilerimize ulaştırılıyor."

Tesis sayesinde ekonomiye yıllık bazda 3,5-4 milyon civarında katkı sağladıklarını ifade eden Karaca, "Öğrencilerimiz de buradan döner sermaye içerisinde paylarını alıp maaşlı çalışıyor. İş yeteneklerini geliştiren öğrenciler bir yandan para kazanırken bir yandan da aile ekonomisine katkı sağlıyor." diye konuştu.

"Ailemiz ürettiğimiz ekmeği beğeniyor"

9. sınıf öğrencisi Nurcan Doğan, ramazanda kendi ürettikleri pideleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını ve bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Doğan'ın annesi Feride Doğan da kızının okulda ekmek üretiminde yer almasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerden Berat Geze de tesiste çalışmaktan çok memnun olduğunu belirterek, "Ramazan dolayısıyla işlerimiz daha çok arttı. Ramazan pidesi de yapıyoruz. Ailemiz ürettiğimiz ekmeği beğeniyor. Ailelerin hepsi de ayrıca çok beğeniyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna: Rus ordusu 19 bin 800 asker, 158 uçak, 143 helikopter ve 739 tankını kaybetti

2022-04-13 11:45 - Dünya

İklim krizi ve sıra dışı hava olayları leyleklerin göçünü aksatabiliyor

2022-04-16 11:24 - Çevre-Hayat

"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Antalya'da başladı

2022-04-16 14:42 - Ekonomi

Trabzonspor bu sezon ilk kez 4 maç art arda puan kaybetti

2022-04-16 10:55 - Spor

Marmara Bölgesi'nde martta yağışlar yüzde 44 azaldı

2022-04-19 11:28 - Gündem

Liselilerin yaptığı ekmekler Ramazan'da ihtiyaç sahiplerinin de yüzünü güldürüyor

2022-04-19 12:44 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Rusya Savunma Bakanlığı: 'Moskova' kruvazör gemisi battı

2022-04-15 00:06 - Dünya

'Çağrı' filminin özel gösterimi Atlas 1948 Sineması'nda yapıldı

2022-04-13 00:21 - Kültür Sanat

Bolu Dağı'nda sağanak ve sis ulaşımı güçleştiriyor

2022-04-19 10:41 - Gündem

Balıkçılıkta av sezonu yarın kapanıyor

2022-04-14 12:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

Öğretmen ve öğrencilere yönelik umre turları için başvurular başladı

10:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Siirt'te 'ışık hadisesi' dualar ve ilahilerle izlendi

09:08 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, görevini Ali Erbaş'tan devraldı

14:22 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Diyanet İşleri Başkanlığına Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

00:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Yılın ahisi seçilen taş oyma ustası, mesleğini oğullarıyla sürdürüyor

07:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Günün Manşetleri

ABD Gizli Servisi, New York'u tehdit eden telekomünikasyon ağını çökerttiğini açıkladı

16:22 - Dünya

OECD, küresel ekonomide bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,2'ye yükseltti

16:18 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, BM'yi "hiçbir iş yapmamakla" suçladı

16:08 - Dünya

Artvin'de sel ve heyelan nedeniyle Camili'de mahsur kalan turistler helikopterlerle tahliy

16:03 - Gündem

Fanatik Yahudiler, İbrani yeni yılında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

15:57 - Dünya