?>

Lise öğrencileri İstiklal Marşı'nın ilk ve son bestesini klipte bir araya getirdi

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinin öğrencileri, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 100'üncü yılı anısına 1926-1930 döneminde kullanılan ile mevcut besteyi bir klipte birleştirdi.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Bursa

Okulun Türk Sanat Müziği ve Batı Müziği Alanı, keman öğretmeni Burhan Büke ve orkestra öğretmeni Mehtap Keşan Akdoğan yönetiminde dijital ortamda çalışma yaptı.

Türk Sanat Müziği ve mehter formundaki Ali Rıfat Çağatay'a ait beste ile 1930'da Osman Zeki Üngör tarafından Batı müziği formunda bestelenmiş günümüz bestesi ayrı ayrı seslendirildi.

Okul müdürü Remzi Ayaz, öğrencilere milli bir ruh kazandırmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Lisenin farklı ve güzel işlere imza attığını belirten Ayaz, "Görevimiz, milli, manevi değerlerimize sahip çıkan, geleceğe yüksek ideallerle bakan gençler yetiştirmek. Salgın döneminde uzaktan bire bir çalışmalarla yapılan bu proje bizim için çok değerli." dedi.

Orkestra öğretmeni Akdoğan ise mezun olduğu lisede görev yaptığını, İstiklal Marşı ile ilgili bu projeyi hayata geçirmekten dolayı mutlu olduğunu anlattı.

Klibin hazırlanma aşaması hakkında bilgi veren Akdoğan, "Önce bize ses kayıtları attılar, bunları montajla birleştirerek orkestra kurduk.

İlk formunu sanat müziği öğretmen ve öğrencilerimizle beraber gerçekleştirdik, ikincisini ise Batı müziği öğrencilerimizle yaptık." diye konuştu.

Projede 6 öğretmen ve 8 öğrencinin görev aldığını aktaran Akdoğan, öncelikle uzun bir araştırma yaptıklarını ve notaları bulduklarını belirtti.

Öğrencilerin projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Akdoğan, projenin onların gelişimine de büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Berlinale’den 'Okul Tıraşı' filmine FIBRESCI ödülü

2021-03-06 12:21 - Kültür Sanat

Senegal'de gözaltında tutulan muhalif lider Sonko serbest bırakıldı

2021-03-08 19:16 - Dünya

Türk tiyatrosunun beşinci kavuklusu: Rasim Öztekin

2021-03-09 15:56 - Kültür Sanat

KADEM 'Kadın Haklarına Dair İlkelerini' açıklayacak

2021-03-08 01:01 - Gündem

İtalya'da Astrazeneca aşısının 65 yaş üstüne kullanılması için izin verildi

2021-03-09 00:06 - Dünya

Zonguldak'ta LED ekranlara 'Love Erdoğan' görseli yansıtıldı

2021-03-08 01:48 - Çevre-Hayat

FBI, Kongre baskınından önce parti merkezlerine bomba koyan kişinin görüntülerini yayımladı

2021-03-10 05:21 - Dünya

Berlinale’den 'Okul Tıraşı' filmine FIBRESCI ödülü

2021-03-06 12:43 - Dünya

Ruhani: İran UAEA'nın görevini yapması için iş birliğinde kararlı

2021-03-07 23:41 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: Aşı piyasasında pazar kavgası var

2021-03-11 20:56 - Dünya

İlgili Haberler

Somuncu Baba Külliyesi sonbahar renklerine büründü

10:37 - Çevre-Hayat

Kars yaylalarındaki göçerlerin dönüş yolculuğu devam ediyor

10:28 - Çevre-Hayat

Meriç Nehri'nde yakalanan mersin balığı koruma altına alındı

09:58 - Çevre-Hayat

İstanbul'un kalabalığına birkaç kilometre uzaklıkta doğal köy yaşamı sürüyor

13:38 - Çevre-Hayat

Dicle Nehri'nde 55 yıldır "kelek" üzerinde balık avlıyor

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ateşkesi ihlal eden İsrail, Gazze'de 4 kentte saldırılarını yoğunlaştırdı

10:47 - Dünya

Ardahan'da Kura Nehri'nin yüzeyi buz tutmaya başladı

10:42 - Gündem

Afrika'daki ilk G20 Liderler Zirvesi, Küresel Güney'in sorunlarına odaklanıyor

10:32 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki orman yangınına müdahale ediliyor

10:12 - Dünya

Trakya'da çiftçilerin buğday ekim mesaisi sürüyor

10:02 - Ekonomi