?>

Lice'de PKK'ya ağır darbe vuruluyor

Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında kalan bölgede PKK'nın kış üstlenmesine yönelik yürütülen büyük operasyon beşinci gününde de başarı ile devam ediyor. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, operasyonun başladığı günde

Asayiş - 9 yıl önce

Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında barınan ve kış üslenmesine giren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristler ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla 05 Mart 2017 Pazar günü saat 05.00’dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak-41 Şehit Jandarma Astubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu tüm hızıyla sürüyor.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "08 Mart 2017 günü saat 17.00 ile 10 Mart 2017 günü saat 08.00 arasında icra edilen operasyon kapsamında; Lice ilçesi mülki sınırlar içerisindeki 4 köy ve mezralarında toplam 43 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 25 kilogram Amonyum Nitrat, 105 kilogram kubar, 73 kilogram toz olmak üzere toplam 178 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş, 1 şüpheli şahıs göz altına alınmıştır. Tesis edilen 28 Yol Kontrol Noktasında (YKN) yapılan kontroller neticesinde; 284 araç ve 641 şahsın sorgulaması yapılmıştır" denildi.

5 günde 19 terörist öldürüldü

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada operasyonun başladığı günden itibaren bölgede toplam 19 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Operasyon başlangıcından bugüne kadar; 19 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu operasyonlarda, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 10 adet Kaleşnikov piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 PKMS Bixi makineli tüfek, 31 adet muhtelif şarjör, bin 091 adet muhtelif fişek, 12 adet el bombası, 2 adet Glock marka tabanca, 1 adet Yaesu marka el telsizi, 1 adet Yaesu marka sabit telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığından alınan adli arama kararına istinaden 7 köy ve mezralarında toplam 165 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyeti ile İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 28 Yol Kontrol Noktasında (YKN) yapılan kontroller neticesinde; bin 335 araç ve 4 bin 561 şahsın sorgulaması yapılmış, 15 şahıs hakkında adli işlem yapılarak 10’u tutuklanmış, 3’ü gözaltına alınmış, ayrıca yoklama kaçağı oldukları tespit edilen 44 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasını müteakip serbest bırakılmıştır" ifadeleri kullandı.

7 bombalı araç ele geçirildi Lice’de iki terörist etkisiz hale getirildi dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan-Pakistan sınır kapısı 18 gün sonra tekrar açıldı

2017-03-08 02:12 - Dünya

Yeşilay Haftası nedir? Yeşilay Haftası neden kutlanır?

2017-03-06 19:27 - Gündem

Ölümden kaçan kadınlar 'umudu' anlattı

2017-03-08 17:47 - Çevre-Hayat

Dr. Özörnek: 'Tüp bebek tedavisindeki başarısızlıklar artık tarihe karıştı'

2017-03-07 14:12 - Sağlık

Soylu Lice'deki operasyon bölgesinde bilgi aldı

2017-03-09 13:52 - Gündem

Tarlada fiyatı en çok artan ürün 'nohut' oldu

2017-03-09 15:07 - Ekonomi

Münbiç'te Fırat Kalkanı paniği

2017-03-03 21:12 - Dünya

Samsung Galaxy C5 Pro satışa sunuldu

2017-03-08 03:47 - Teknoloji

'900 litre mazotu ihracatı artırmak için vereceğiz'

2017-03-05 20:17 - Ekonomi

ABD'de 3 eyalet daha vize yasağını yargıya taşımaya hazırlanıyor

2017-03-10 04:00 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda yanan otobüs kullanılamaz hale geldi

12:42 - Asayiş

Erzurum'da iki katlı evde patlama meydana geldi, 1 kişi yaralandı

12:02 - Asayiş

Mersin ve Erzurum'daki operasyonlarda 447,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

08:48 - Asayiş

Mersin'de içme suyu borusunun patlaması nedeniyle sokakları su bastı

18:52 - Asayiş

Gümüşhane Üniversitesi'nde idari personel rehin aldığı mesai arkadaşını serbest bıraktı

16:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bakan Tunç'tan, Adli ve İdari Yargı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri'ne ilişkin açıklama

02:08 - Siyaset

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı

01:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftası 9 maçla sona erdi

01:43 - Spor

Samsunspor, deplasmandan 1 puanla döndü

01:38 - Spor

İstanbul Perakendeciler Derneği yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

00:02 - Ekonomi