?>

Libyalı taraflar Mısır'daki anayasal istişare toplantılarına devam edecek

Libya Devlet Yüksek Konseyi ile Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ni temsil eden heyetler, Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirdikleri anayasal istişare toplantılarını sürdürme kararı aldı.

Dünya - 5 yıl önce

İstanbul

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Libyalı taraflar arasında 11 Ekim'de Kahire'de başlayan toplantıların ilk turu gece geç saatlerde sona erdi.

Toplantının kapanış bildirisinde tarafların, mevcut anayasa taslağının referanduma götürülüp götürülemeyeceği konusunu tartıştıkları ve geçiş döneminin sona ermesinin gerekliliği konusunda görüş birliğine vardıkları belirtildi.

Toplantıların ikinci turunun Mısır'da düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldı

Diyalog konusunda oldukça esnek davranan ve görüşmelere devam etmek isteyen tarafların, anayasal düzenlemelerle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Mısır'da ikinci tur toplantı düzenlenmesi konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Pazar günü Mısır'da başlayan istişare toplantılarının açılışında konuşan Mısır İstihbarat Genel Müdürü Abbas Kamil, Libyalı taraflara anlaşmazlıkları bir tarafa bırakma çağrısı yapmıştı.

BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Williams da toplantıdaki konuşmasında, Libya'da gerçek ve kapsamlı bir anayasanın devletin tam anlamıyla teşekkül etmesi için temel unsur olduğunu belirtmişti.

Kahire'deki anayasal istişare toplantıları öncesinde heyetler, Fas'ın Buznika kentinde 6-10 Eylül'de bir araya gelmişti.

Görüşmelerin kapanış oturumunda ülkedeki üst düzey kurumlara getirilecek isimlerin atanma kriterleri hakkında uzlaşıya varılmış, söz konusu anlaşmayı hayata geçirecek prosedürlerin tamamlanması için eylül ayının son haftasında yeniden toplanma kararı alınmış ancak toplantılar ekim ayına sarkmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eylül ayında, Tivibu'da en çok izlenen film "Alfa Kurt" oldu

2020-10-13 14:21 - Ekonomi

Süper Lig'de yabancı ağırlığı

2020-10-10 17:21 - Spor

İspanya ve Portekiz'den 2030 Dünya Kupası için ortak adaylık

2020-10-08 02:21 - Spor

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

2020-10-08 11:37 - Genel

MSB: 6 deniz karakol uçağının kabul faaliyetlerine başlandı

2020-10-08 19:16 - Gündem

THY Avrupa Ligi Türk derbisine sahne olacak

2020-10-07 14:42 - Spor

'Genç yaştaki hastalarımı kaybettim'

2020-10-07 14:56 - Çevre-Hayat

Antalya merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 23 gözaltı

2020-10-07 21:26 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kanadalı mevkidaşıyla görüştü

2020-10-10 02:41 - Siyaset

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı

2020-10-07 23:16 - Gündem

İlgili Haberler

İspanya'nın Barselona kentinde son 100 yılın en sıcak haziran ayı yaşandı

13:02 - Dünya

İnsan hakları örgütleri, İngiltere'nin İsrail'e silah satışına karşı mücadelelerini sürdür

12:53 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 19 Filistinli hayatını kaybetti

12:48 - Dünya

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Katolikos II. Garegin'e görevden çekilme çağrısı yaptı

12:33 - Dünya

Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 1350 okul bir günlüğüne kapatıldı

12:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa'da 4,2 ve 3,9 büyüklüğünde deprem

13:18 - Gündem

Bilecikli motor teknisyeni devlet desteğiyle ipek böceği tesisi kurdu

13:13 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde enflasyon haziranda arttı

13:08 - Ekonomi

İspanya'nın Barselona kentinde son 100 yılın en sıcak haziran ayı yaşandı

13:02 - Dünya

Kilis'te biber hasadı başladı

12:58 - Ekonomi