?>

Libya ordusundan Hafter milisleri ve paralı askerlerin mevzilerine topçu atışı

Libya ordusuna bağlı topçu birlikleri, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Hafter'e bağlı milislerin işgal altında tuttuğu Vatiyye Askeri Hava Üssü'ndeki mevzileri vurdu.

Genel - 5 yıl önce

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, topçu birlikleri, başkentin 140 kilometre güneybatısında Halife Hafter milislerinin işgali altında bulunan Vatiyye Askeri Hava Üssü'ndeki mevzileri hedef aldı.

Topçu birliklerinin başkentin güneyinde Halle cephesindeki Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı Hafter saflarındaki paralı askerlerin harekat merkezini de vurduğu bildirildi.

Paralı askerlerin bu noktayı gözlem, istihbarat ve harekat organizasyonu için kullandığı bilgisi paylaşıldı.

Libya ordusu, 25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonunu başlatmış, 13 Nisan'da da Trablus'un batısındaki 7 belde ve bir şehri Hafter milislerinden geri alarak başkentten Tunus sınırına kadar uzanan sahil şeridinde 3 bin kilometrekarelik alanı milislerden temizlemişti.

Çölün ortasında geniş ve korunaklı bir askeri alan olan Vatiyye, 7 ila 10 bin askerlik kapasitesiyle stratejik açıdan büyük önem taşıyor.

Libya ordusu, üssü milislerden geri almak için düzenlenen operasyonlarla "paralı asker ile milislerin barınağı ve sivillere yönelik hava saldırılarının merkezi durumundaki Vatiyye Askeri Hava Üssü'nün etkisiz hale getirilmesinin amaçlandığını" bildirmişti.

Kremlin Sarayı'nın yemek işini yönettiği için "Şef" lakabıyla anılan Yevgeny Prigozhin’e ait güvenlik şirketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paralı askerleri ve siyasi faaliyetleriyle tanınıyor.

Rusya'nın Kırım’ı yasa dışı ilhakı ve Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara Moskova'nın desteği sırasında ismi sıkça duyulan Wagner, BM raporlarına göre yaklaşık 1800 paralı askeriyle Trablus’un sıcak cephe hatlarında Hafter saflarında yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Soma şehitleri facianın 6'ncı yılında dualarla anılacak

2020-05-12 15:41 - Genel

Toyota’nın en büyük hibrit SUV’u Highlander Avrupa’ya geliyor

2020-05-11 14:13 - Genel

Küresel piyasalar veri odaklı seyrediyor

2020-05-07 12:32 - Ekonomi

ABD'nin biyometrik veritabanını Amazon muhafaza edecek

2020-05-08 02:12 - Dünya

Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçirecekler

2020-05-09 15:57 - Çevre-Hayat

Savunma sanayisindeki millileşmede önemli adım

2020-05-08 21:32 - Gündem

Yunanistan'da sanatçılardan protesto

2020-05-07 19:07 - Dünya

Japonya ve Endonezya'da deprem

2020-05-11 10:32 - Dünya

Rusya'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 200 bine yaklaştı

2020-05-09 15:22 - Dünya

Rusya'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 177 bini aştı

2020-05-07 15:17 - Dünya

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen 3 futbol kulübünün başkanlarını kabul etti

19:57 - Siyaset

İsrail'de vatandaşların yurt dışı çıkışlarına kısıtlama getirme planı yüksek mahkemeye taşınıyo

19:47 - Dünya

MASAK raporunda Ekrem İmamoğlu'nun 7 aklama suçunun faili olduğu tespit edildi

19:27 - Gündem

Azerbaycan'da, KEİPA 65. Genel Kurulu yapıldı

19:22 - Gündem

ABD, İsrail'deki vatandaşlarının tahliye edileceğini duyurdu

19:18 - Dünya