Libya'nın meşru temsilcisi UMH, Cezayir'deki toplantıya katılmayacak

UMH Dışişleri Bakanı Muhammed et-Tahir Seyyale, "doğudaki paralel hükümetin sözde dışişleri bakanının da davet edilmesi" nedeniyle Cezayir'de düzenlenecek Libya toplantısına katılmayı reddettiklerini açıkladı.

Dünya - 7 yıl önce

Cezayir
Libya'daki uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), yarın Cezayir'de düzenlenecek Libya konulu toplantıya katılmayacaklarını duyurdu.
UMH Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Libya Dışişleri Bakanı Muhammed et-Tahir Seyyale, Cezayirli mevkidaşı Sabri Bukadum'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede Seyyale, "Libya'nın doğusundaki paralel hükümetin sözde dışişleri bakanının da davet edilmesi" nedeniyle Cezayir'deki toplantıya katılmayı reddettiklerini söyledi.
Seyyale ayrıca söz konusu adımı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile uluslararası kuruluşların kararlarını ihlal şeklinde değerlendirdi.
Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in desteklediği Abdullah es-Seni başkanlığındaki sözde hükümet, uluslararası toplum tarafından tanınmıyor.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, yarın Libya'nın 6 komşusu (Cezayir, Mısır, Tunus, Sudan, Çad ve Nijer) ile Mali'nin bir araya geleceği toplantıya ev sahipliği yapacaklarını bildirmişti.
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, pazar günü Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya konferansındaki konuşmasında, krize çözüm bulunması için taraflar arasında bir diyalog sürecine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söylemişti.
Cezayir, 2015'te de Suheyrat Antlaşması öncesi Libyalı taraflar arasında yoğun ara buluculuk rolü üstlenmiş ve başarılı olmuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Berlin'deki Libya Konferansı'nın sonuçlarını olumlu karşıladı

2020-01-20 18:37 - Dünya

ING Türkiye, konut kredisinde faizi düşürdü

2020-01-17 17:52 - Genel

Merkez Bankası rezervleri 106 milyar 214 milyon dolar oldu

2020-01-16 19:07 - Ekonomi

İran'da rejim yanlılarından ABD karşıtı gösteri

2020-01-17 18:02 - Dünya

Türk işadamı Faruk Yener, “BAT" Rusya, Belarus ve Orta Asya Genel Müdürü oldu

2020-01-20 07:27 - Özel Haber

İran Ukrayna uçağının iki füzeyle vurulduğunu doğruladı

2020-01-21 13:52 - Dünya

Golbol Kadın ve Erkek Milli Takımı'ndan gümüş madalya

2020-01-21 14:07 - Spor

Real Madrid Sevilla karşısında üç puanı Casemiro ile aldı

2020-01-19 00:27 - Spor

Karlov suikastı davasında sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

2020-01-17 19:42 - Gündem

Kanada askerlerini Irak'tan çekmeye hazır

2020-01-19 01:17 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset