?>

Liberya’da halk, Devlet Başkanı Weah’a karşı sokakta

Liberya Devlet Başkanı George Weah döneminde, yolsuzluk ve ekonomik kriz zirveye çıkınca halk sokaklara döküldü. Protesto gösterileri nedeniyle ülkede internet erişimi sınırlandırıldı.

Dünya - 6 yıl önce

Liberya Devlet Başkanı George Weah döneminde, yolsuzluk ve ekonomik kriz zirveye çıkınca halk sokaklara döküldü. Protesto gösterileri nedeniyle ülkede internet erişimi sınırlandırıldı.

Liberya futbol tarihi için bir kahraman olan George Weah, 18 aydan daha uzun bir süredir Devlet Başkanı Weah’in Devlet Başkanı olmasından bu yana, IMF verilerine göre, enflasyon arttı ve büyüme azaldı. Artan yaşam maliyeti, nüfusun yüzde 64’ünün yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorladı.

Liberya’nın başkenti Monrovia’da sokaklara inen 15 binden fazla kişi, Weah hükümetine karşı kamu binalarının bulunduğu Capitol Hill bölgesine yürüdü.

Geçen yıl Temmuz ayında Weah, ekonominin canlanması için 25 milyon dolar nakit enjeksiyon emri verdi. Geçen hafta ise 8 milyon doların kullanılmadığını ve nereye gittiğini bulmaya çalıştığını söyledi.

Yerel basında yer alan iddialar göre ülkedeki uluslararası şirketler başkentteki protestolar sırasında kapandı. Yerel gazeteler, gösterilerin barış içinde geçtiğinin altını çizdi. Weah ise, “Devlet Başkanına hakaret edip sokakta özgürce yürüyebileceğinizi düşünüyorsanız, olmayacak.

Hepinize meydan okuyorum” açıklaması yaptı.

Bu arada siber güvenlik üzerine çalışan sivil toplum kuruluşu NetBlocks ise ülkede internetin sınırlandırıldığını doğruladı. Twitter, Facebook, WhatsApp, Instagram ve Snapchat dahil tüm sosyal ağlara sınırlama getirildiğini açıkladı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Danimarka'da Müslümanlara yönelik provokasyon

2019-06-02 14:12 - Dünya

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

2019-06-02 14:52 - Dünya

Kasırga evlerin çatılarını uçurdu

2019-06-03 13:56 - Dünya

İran'dan ABD'ye müzakere cevabı

2019-06-02 23:57 - Dünya

ABD Savunma Bakan Vekilinden Bakan Akar'a mektup

2019-06-08 10:51 - Genel

Trablus'ta çatışmalar yeniden başladı

2019-06-02 10:47 - Dünya

Bayramda sağlıksız beslenme hasta ediyor

2019-06-01 14:17 - Sağlık

DEAŞ’lı bombacılar Adana’da yakalandı

2019-06-01 14:09 - Asayiş

Gazişehir Gaziantep'e coşkulu karşılama

2019-06-02 00:44 - Genel

Sakarya'da 4,6 büyüklüğünde deprem

2019-06-02 19:39 - Genel

İlgili Haberler

Lazkiye'deki orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı

18:08 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin Halep kırsalındaki saldırısında 2 asker öldü

17:58 - Dünya

Danimarka'daki havalimanlarında yeniden dronlar görüldü

15:52 - Dünya

Yunan basınına göre Türkiye, uluslararası diplomasi masasında önemli bir yere sahip

15:32 - Dünya

Kirk suikastı sonrası ABD'li seçmenlerin yüzde 79'una göre "ülke siyasi krizde"

15:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Lazkiye'deki orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı

18:08 - Dünya

Alman Bosch, zorlu otomotiv pazarında maliyetleri düşürmek için 13 bin kişiyi işten çıkaracak

18:03 - Ekonomi

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin Halep kırsalındaki saldırısında 2 asker öldü

17:58 - Dünya

Küresel borç ikinci çeyrekte yaklaşık 338 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı

17:47 - Ekonomi

Akkuyu NGS'nin ilk güç ünitesinde son hazırlık çalışmaları yapılıyor

17:37 - Ekonomi