?>

Leonardo Başkanı Pontecorvo, Baykar'la çalışmaktan gurur duyduklarını söyledi

İtalya'nın önde gelen havacılık ve savunma sanayisi şirketi Leonardo'nun Başkanı Stefano Pontecorvo, Baykar'la ortak girişimleri LBA Systems'e ilişkin, "Baykar harika bir şirket, muhtemelen dünyanın en iyisi." dedi.

Teknoloji - 2 ay önce

İstanbul

Baykar ve Leonardo'nun yüzde 50'şer ortaklıkla kurduğu ve merkezi İtalya'da olacak "LBA Systems", insansız hava sistemlerinin tasarımından geliştirilmesine, üretiminden bakımına uzanan tüm süreçlere odaklanacak.

????

Stefano Pontecorvo, Fransa'da düzenlenen 55. Paris Havacılık Fuarı'nda TRT World'e yaptığı açıklamada, Baykar'ın kendilerini stratejik ortak olarak seçmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek, "Biz Baykar'ı, Baykar da bizi seçti. Baykar harika bir şirket, muhtemelen dünyanın en iyisi. Bu ortaklığa o kadar bağlıyız ki şirketimizin tarihinde ilk defa başka bir firmayla ortak stant açtık. Bu firma da Baykar." diye konuştu.

Beklentilerinin, insansız hava araçları alanında liderlik olduğunu aktaran Pontecorvo, "Sonra da buradan daha ileriye gideceğiz. Birlikte olağanüstü bir ürün geliştireceğiz. Bu dönemlerde teknoloji, başarının teminatı. Teknolojinin en uç seviyesinde olacağımızdan eminim. Hem Avrupa hem de dünya pazarları için çok ikna edici bir ürünümüz olacak." ifadesini kullandı.

"Maksimum katkıyı sunmak istiyoruz"

Pontecorvo, ortaklık kapsamında hangi ürünlere öncelik verileceği sorusuna ilişkin şunları söyledi:

"Öncelikle AKINCI, TB3, TB2. Bizim de kendi insansız hava aracımız var. İki çok dinamik şirketiz. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bu nedenle öncelikle sabit bir platformla işe başlıyoruz, bahsettiğim dört insansız hava aracıyla. Ekiplerimizin uygulanabilir bulduğu ürünleri de kapsama alabiliriz. Maksimum katkıyı sunmak istiyoruz. Leonardo olarak zaten birçok Türk şirketiyle çalışıyoruz. Baykar'la da çalışmaktan büyük gurur duyuyoruz."

Net bir planla işe başladıklarını anlatan Pontecorvo, "Baykar da bizim gibi teknolojiye, AR-GE'ye sıkı sıkıya bağlı. Büyük işler başarabiliriz. Bu da Avrupa'nın geride kaldığı bir alanda Avrupa'nın savunmasına, öncelikle İHA'larla çok ciddi katkılarda bulunabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DMM, "Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı" iddiasını yalanladı

2025-06-17 14:28 - Gündem

İzmir'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2025-06-13 13:13 - Asayiş

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyonda 22 zanlı yakalandı

2025-06-17 23:37 - Asayiş

Mardin'de yaklaşık 350 dekar buğday ekili alan yandı

2025-06-16 13:48 - Asayiş

Sivas'ta 4 büyüklüğünde deprem

2025-06-13 11:22 - Gündem

Manisa'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2025-06-15 16:03 - Asayiş

Off-road tutkunları Kocaeli'de düzenlenen festivalde buluştu

2025-06-14 18:12 - Magazin

Erzurum'da şehit babaları ile gazilerin Babalar Günü kutlandı

2025-06-13 14:53 - Çevre-Hayat

İsrail'in İran'a saldırılarına tepkiler

2025-06-13 10:52 - Dünya

Bohem Tarzını Televizyon Ünitenize Taşımanın Yolları

2025-06-12 14:28 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın 2. etabı Yalova'da başladı

22:47 - Teknoloji

Keskin nişancıların robot hedefi "akıllandı"

14:17 - Teknoloji

Nevşehir'de bir firma etkin ve hızlı müdahale için "Asayiş dronu" üretti

12:33 - Teknoloji

NASA'nın Crew-11 ekibi, 15 saatlik yolculuğun ardından ISS'ye ulaştı

11:37 - Teknoloji

Çöpe giden pet şişeler Atatürk Üniversitesinde depreme karşı güce dönüştürüldü

12:48 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sınır kapılarında alınan önlemler gurbetçilerin geçişlerini hızlandırdı

10:43 - Gündem

Bir haftada 22 göçmen kaçakçısı tutuklandı

10:37 - Gündem

ABD'nin Gazze'ye 60 milyon dolar değil, sadece 3 milyon dolar gönderdiği iddiası

09:27 - Dünya

Hindistan'ın, ABD'nin aksi yöndeki 'uyarı'sına rağmen Rusya'dan petrol alımını sürdüreceği iddiası

06:55 - Dünya

İsrail, Gazze'de Han Yunus kentindeki Filistin Kızılayı karargahını bombaladı

06:52 - Dünya