?>

Lahmacuna gelen standart, satıcıyı da memnun etti

Eskişehir'de 22 yıldır pide ustalığı yapan Müslüm Acar, yeni yılda lahmacuna gelen et oranı düzenlemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Gündem - 10 yıl önce

Yeni yılla birlikte lahmacundaki et oranı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yüzde 25’den yüzde 35’e çıkartıldı.

Tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine et oranı değiştirilen lahmacunda, standart dışı lahmacun üretenlere ise 14 bin 700 TL para cezası kesilecek. Eskişehir'de pide ustası olarak çalışan Müslüm Acar, düzenlenmeden dolayı memnun olduklarını anlattı. 

Acar, "Bizim kullandığımız ürünlerde zaten yüzde 40 oranında kıyma var. Tabii böyle bir uygulamanın olması da iyi oldu. Çünkü böyle bir uygulama gerekiyordu. Uygulama, haksız rekabeti ortadan kaldırarak, bütün lahmacunları bir standarda koyacak. Yüzde 35 çok iyi bir oran. Tabii ki bunun bir denetlemesi de olacak. Denetlemeyle beraber de lahmacunda istenilen standarda gelineceğini düşünüyorum. Vatandaşlar için de kıyma oranının fazla olması güzel olacak. 22 yıldan beri bu mesleği yapıyorum, ilk defa bu sene güzel bir uygulama görüyorum. Bu uygulamalarının devamını müessese olarak bekliyoruz" dedi.

"BUNDAN SONRA HERKES İŞİNİ DÜZGÜN YAPSIN"

İşyeri sahibi Murat Acar ise 35 yıldır pide ve kebap üzerine çalıştığını söyledi. Acar, haksız rekabetin bu standart ile ortadan kalkacağını savundu. Piyasada çok ucuza lahmacun bulunduğuna değinen Acar, "Piyasada 1 buçuk ile 2 lira arasında lahmacun satılıyor. Tüketicilerin bunlara rağbet etmemesini tavsiye ediyorum. Bence bu standart satışları da arttırır. Biz yüzde 40 ve üzerinde kıyma oranı kullanıyoruz. Biz zaten standardın da üzerindeydik ve bizi etkilemez. 

Lahmacun dışında, diğer ürünlere de standart gelmesini bekliyoruz. Lahmacunun şu anki standardı normal ama kebap ve döner gibi ürünlere de bir el atılmasını istiyoruz. Hem milletin sağlık, hem de düzgün yemek yemeleri yönünden standart getirilsin. Dana eti değil de uygun olmayan etler kullanılarak soğanı bol atılıyordu. Bir şekilde işin içinden çıkıyorlardı. Bundan sonra bunların olmayacağına inanıyorum. Lahmacun standartlarına uymayanlara kesilecek olan 14 bin 700 liralık cezayı uygun buluyorum. Bu caydırıcı bir cezadır. Bundan sonra herkes işini düzgün yapsın" şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İşsizlik maaşına 300 lira zam! Kimler işsizlik maaşı alabilir! İşsizlik maaşı ne kadar!

2016-01-05 15:35 - Ekonomi

Hasan Şahin: 'Sağladığımız finansman desteği ile yatırımı teşvik ediyoruz'

2016-01-06 14:34 - Ekonomi

5 çeyrek altına 1 kilo erik

2016-01-02 17:31 - Genel

Belediye binasına silahlı saldırı

2016-01-07 17:55 - Asayiş

Çatıdaki kar kütleleri insanların üzerine düştü

2016-01-04 15:45 - Asayiş

82 terörist kaçarken yakalandı! MOSSAD zihniyeti ile hareket ediyorlar!

2016-01-09 16:28 - Genel

Büyük bir gürültüyle çöktü

2016-01-04 15:24 - Asayiş

Cezaevi önünde silahlı kavga

2016-01-05 18:16 - Asayiş

Fındık ihracatı yüzde 22 oranında arttı

2016-01-05 13:51 - Genel

Safranbolu’da kar beyazlı güzellik

2016-01-02 18:13 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangını davasında ara karar açıklandı

22:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cumhurbaşkanımız insanlığın ortak vicdanına tercüman olmuştur

21:17 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'ndaki Türk gazeteci Çelik, teknelerin Girit açıklarına ulaştığını söyledi

20:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Filistin'in Sesi Erdoğan" paylaşımı

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset