?>

Kuveyt Türk'ten karlı dağları aşan izcilere destek

Kuveyt Türk'ün bu yıl da resmi sponsoru olduğu Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı kapsamında şehitlikte sırt üstü yatıp gözlerini yumarak “şehadetin tefekkürü” ..

Genel - 6 yıl önce

Kuveyt Türk, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 15. kez düzenlenen Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı'nın bu yıl da resmi sponsoru oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, bu yılki Milli Bilinç Kampı'na Türkiye'nin 62 şehrinden 136 ve 8 ülkeden 16 olmak üzere toplam 152 izci lideri katıldı. İzciler, milli bilinç kampı için 22 Aralık 2019 Pazar günü Erzurum’a ulaştı.

Hava şartlarının ağır olduğu bir dönemde gerçekleştirilen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’na katılmak için daha önce kış kampına katılma şartı arandı. Kampa, Kuveyt Türk çalışanlarından oluşan bir ekip de katıldı.

Bugüne kadar gerçekleştirilen kamplardan görsellerin yer aldığı Sarıkamış Milli Bilinç Kampı Fotoğraf Sergisi’nin açılışıyla başlayan anma programları, Erzurum’da ilk kez düzenlenen Sarıkamış Şehitleri Fener Alayı ile devam etti. Türkiye İzcilik Federasyonu’nun (TİF) Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda ise TİF Başkanı Hasan Dinçer Subaşı kampla ilgili izcilere detaylı bilgi verdi.

23 Aralık Pazartesi günü Karskapı Şehitliği’ni ziyaret ederek yola çıkan izciler, akşam saatlerinde ulaştıkları Şenkaya’da kaymakamlığın düzenlediği fener alayına da katıldı.

24 Aralık Salı günü izciler, ilk olarak Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Programına katıldı. Sarıkamış Harekatı'nın 1915'te ana karar noktası olarak kullanılan Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde düzenlenen programda Erzurum Valisi Okay Memiş, Allahuekber Dağı’ndaki şehitlikte göndere çekilmek üzere Türk bayrağını izci liderlerine emanet etti.

İzciler, törenin ardından milli bilinç kampının yapılacağı Allahuekber Dağı’nın Kaynakyayla mevkiine doğru tek sıra halinde yürüyüşe geçti. Zorlu bir etapta gerçekleştirilen izci yürüyüşü yaklaşık 4 saat sürdü. İzciler, 105 yıl önce asker dedelerinin izlediği yolu takip ederek Kaynakyayla bölgesine ulaştı.

25 Aralık Çarşamba günü Kaynakyayla’dan hareket eden izciler, karlı dağda yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüşle Fırıntepe Şehitliği’ne ulaştı.

İzciler, şehitliğin etrafında daire şeklinde konuşlanıp karların üzerine sırt üstü yatarak ve gözlerini yumarak “şehadetin tefekkürü” uygulaması yaptı. Şehitlikte yapılan duanın ardından kamp alanına tek sıra halinde dönen izciler, Kaynakyayla Camii’nde düzenlen mevlit programına da iştirak etti.

Kamp alanına çadırlarını kuran izciler, tipiye rağmen geceyi zor şartlar altında çadırda uyku tulumunda geçirdi. 26 Aralık Perşembe sabahı Kaynakyayla Şehitliği’ni ziyaret eden izciler, düzenlenen törenin ardından dönüşe geçip 3 saatlik yürüyüşün ardından Gaziler köyüne ulaştı.

Burada düzenlenen kapanış töreninin ardından araçlarla Erzurum’a intikal eden izciler, 5 gün süren kampın kendileri için büyük bir kazanım ve deneyim olduğunu dile getirdi.

"Değerlerimizle büyüyoruz" söylemiyle Türkiye’nin sahip olduğu yerel ve milli değerlerin korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması için bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine destek veren Kuveyt Türk, geçmiş yıllarda da Türkiye İzcilik Federasyonu’nun düzenlediği Sarıkamış ve Çanakkale milli bilinç kamplarının sponsorluğunu üstlenmişti.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Karaciğer yetmezliği bulunan baba kızından organ nakli ile hayata döndü

2019-12-25 15:07 - Çevre-Hayat

Bir haftada 946 düzensiz göçmen yakalandı

2019-12-20 22:32 - Gündem

Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib civarına balistik füze saldırısı

2019-12-21 19:07 - Dünya

Yukatel Denizlispor evinde kayıp

2019-12-24 15:32 - Spor

Hollanda'da Türk kuaför, minibüsüyle tüm Avrupa'ya 'seyyar berber' hizmeti sunuyor

2019-12-23 16:15 - Çevre-Hayat

Doktorun ölümün eşiğinden mutluluğa uzanan hayatı

2019-12-22 16:07 - Çevre-Hayat

Yüksekova'da yolu kapanan köydeki hasta çocuk kurtarıldı

2019-12-27 13:42 - Gündem

Ozan Tufan Diyarbakırlı öğrencilerin yüzünü güldürdü

2019-12-25 17:07 - Çevre-Hayat

Adalar'da ruam hastalığı sağlık taraması yeniden başladı

2019-12-26 19:07 - Gündem

Uzun süre kaynatmak bitki çaylarının etkisini azaltıyor

2019-12-22 16:12 - Genel

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trabzonspor, hazırlık maçında Persepolis ile golsüz berabere kaldı

19:57 - Spor

ABD, Harvard Üniversitesi'nin Değişim Ziyaretçi Programına uygunluğunu soruşturacak

19:17 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bölge barışı ve dünya barışı için bir numaralı tehdit Netanyahu hükümetidir

19:07 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: Yeni bir icra iflas kanunuyla ilgili çalışmamız var

18:52 - Gündem

Antalyaspor'da transfer yasağı kaldırıldı

18:37 - Spor