Kuveyt Türk'ten girişimcilere 7 milyon TL yatırım

"Fona teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir, ürünü hazır, müşterisi olan ya da müşteri aşamasına gelmiş projelere sahip tüm girişimciler başvurabiliyor"

Genel - 6 yıl önce

Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü, Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, "Kuveyt Türk'ün yüzde 100 iştiraki olan Kuveyt Türk (KT) Portföy Yönetimi AŞ'nin yönetiminde bulunan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'yla (GSYF) bugüne kadar 8 girişime toplamda 7 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapılması kararı alındı. Fona teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir, ürünü hazır, müşterisi olan ya da müşteri aşamasına gelmiş projelere sahip tüm girişimciler başvurabiliyor." dedi.
Ortaköy,  yaptığı açıklamada, Kuveyt Türk olarak 2017 yılında yenilikçi fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla Lonca Girişimcilik Merkezi'ni kurduklarını, 2 yıl içerisinde her biri 6 ay süren 4 dönem program düzenlediklerini bildirdi.
Bu programlar için www.loncagirisim.com sitesi üzerinden 1.500'ün üzerinde başvuru aldıklarını aktaran Ortaköy, "Jürimizin yaptığı titiz değerlendirmeler sonucu her dönem ortalama 10 girişimi Lonca'ya kabul ettik. Böylece kısa bir süre önce tamamlanan dördüncü dönemimizle birlikte toplam 40 girişimci ekibimizi mezun ettik. Beşinci döneme FinTech kategorisinde seçtiğimiz 9 start up ile programımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

- "Herhangi bir hisse ya da opsiyon almıyoruz"

Merkezdeki girişimcilerin sadece işlerine odaklanmasını önemsediklerini ifade eden Ortaköy, şöyle konuştu:
"Girişimlerin hem ürün geliştirmelerinde hem de acil masraflarında kullanmaları için her girişime 40 bin TL'ye kadar nakit hibe desteği veriyoruz. Verdiğimiz destekten dolayı herhangi bir hisse ya da opsiyon almıyoruz. Hibe programının yanı sıra eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti gibi destekler sağlıyoruz. Girişimciler, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalışanlarından hem de sektör uzmanlarından eğitim ve mentorluk desteği alıyor. Cihaz geliştiren girişimcilere ise Ar-Ge desteği, özellikle FinTech'ler için API gibi birçok ayrıcalık sunuyoruz.
Lonca girişimcilerine uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etme imkanı da sunuyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde bazı girişimlerimizin Las Vegas'ta gerçekleşen CES fuarına, Londra'daki Bettshow'a, San Francisco'daki Google I/O'ya katılmaları için sponsor olduk."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trump'a göre Amerikan ekonomisi 'hızlı' ve 'güçlü' geri döndü

2020-07-02 20:57 - Dünya

Otomotiv pazarı yılın ilk yarısında yüzde 30 büyüdü

2020-07-03 15:57 - Ekonomi

Adana'da Suriye'deki terör gruplarıyla bağlantılı zanlı tutuklandı

2020-07-05 13:27 - Gündem

İHH, Suriye'ye 6 ayda bin 750 tır yardım ulaştırdı

2020-07-01 12:27 - Gündem

Sakarya'da patlamanın olduğu alandaki hasar havadan görüntülendi

2020-07-04 13:07 - Gündem

Rusya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 10 bini geçti

2020-07-04 14:12 - Dünya

Yurt dışından gelen ve giden yolculara 3 saatte Kovid-19 testi

2020-07-04 15:34 - Sağlık

Gayrimenkul sektöründeki fiyat değişkenliği emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor

2020-06-28 14:37 - Ekonomi

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 661 bini geçti

2020-07-02 15:17 - Gündem

Adana Demirspor, Süper Lig yolundaki kritik virajı kayıpsız geçti

2020-07-02 15:19 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini onayladı

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerini desteklemekte

23:37 - Siyaset