Kütüphane müdavimi emekli öğretmen, okuma tutkusuyla örnek oluyor

Kayseri'de belediye kütüphanesinin müdavimi 68 yaşındaki Orhan Aki, kitaplara duyduğu tutkuyla gençlere örnek oluyor.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Kayseri
Emekli sınıf öğretmeni 68 yaşındaki Aki, Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nin müdavimleri arasında yer alıyor.
Gençlerin daha çok soru çözmek ve ders çalışmak için tercih ettiği kütüphaneye Aki, kitap alıp okumak için geliyor.
Haftanın birkaç günü kütüphanenin yolunu tutan Orhan Aki, yaklaşık 22 yıl önce öğretmenlikten emekliye ayrıldığını belirtti.

Kitap sevgisinin ilkokul yıllarına dayandığını anlatan Aki, "Hiç unutamıyorum, ilkokulda hızlı okuma yarışması vardı. Sınıf öğretmenimiz, bu yarışmada hızlı okumam dolayısıyla bana Şaşkın Ördek kitabını hediye etti ve bununla kitap aşkım başladı. Boş zamanlarımda bilhassa okumaya çalışıyorum. Daha önceleri Kültür ve Turizm Bakanlığının kitabevlerine gidiyordum. Emekli olunca ve belediye buraları açtıktan sonra kitap çeşitliliği bakımından daha iyi oldu ve ben de bundan faydalanıyorum. 2016'dan beri buralardan kitap ödünç alıyorum." diye konuştu.
Merkez Kütüphanesi'nin yanı sıra belediyenin farklı kütüphanelerinden de yararlandığını dile getiren Aki, aradığı kitabı bulamayınca görevlilerin kendini yönlendirdiğini, bu şekilde kitapları temin ettiğini söyledi.

Aki, belediyeye ait kütüphanelerden bugüne kadar 200 kitap ödünç aldığını, Bakanlık kütüphanelerinden ya da arkadaşlarından aldığı kitapların sayısını ise bilmediğini ifade etti.

"Büyük bir aşk, zevkle okuyorum"

Kahvehane alışkanlığını zamanla kitapların da etkisiyle bıraktığını anlatan Aki, "Kendimi daha çok kitaba verdim. Okumayınca bir eksiklik duyuyorum. Büyük bir aşk, zevkle okuyorum. Genellikle polisiye, tarih kitapları okuyorum. En beğendiğim kitap Kelebek, Gazap Üzümleri ve yazar Dan Brown ile Ahmet Ümit'in kitaplarını okuyorum." dedi.

Yaşıtı birilerine kütüphanede rastlamadığına dikkati çeken Aki, şunları kaydetti:
"Gençlerin çok dikkatini çekiyorum çünkü benim gibi bir ihtiyarın ne işi var burada diyorlar sanırım. Kitap alınca da bakıyorlar. Çoğu böyle bir duygusal gözle bakıyor. Personel her zaman yardımcı oluyor. Hangi kitabı istiyorsam onu bulup bana yardımcı oluyorlar, getiriyorlar. Kitabı bitirdikçe hemen geliyorum, duramıyorum. Önceden üç kitap veriliyordu. Şimdi bir kitap veriliyor fakat tekrar üçe dönmüş sanırım."
Kütüphane çalışanlarından Sibel Şener ise Orhan Aki'nin 2016'dan bu yana kütüphaneye geldiğini, kendisinin hem en yaşlı hem de en çok kitap okuyan üyeleri arasında yer aldığını belirtti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Memişoğlu: 2025'te, 7 milyon 700 bin vatandaşımıza ücretsiz kanser tarama hizmeti sunduk

2026-04-01 21:43 - Sağlık

Kutup Ata Tuncer’in ‘Üzgün Üzgün’ü Kerem Cem yorumuyla kırsaldan ülkeye yayılıyor -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

2026-04-02 21:45 - Magazin

Otizmli Mete piyano sayesinde hayatını renklendirdi

2026-04-01 12:28 - Magazin

Özel gereksinim raporu bulunan çocuklar için MHRS'de öncelik hakkı tanındı

2026-04-03 11:52 - Sağlık

Palet Türk Müziği İlkokulu yeni yeteneklerini arıyor

2026-04-01 13:38 - Magazin

Düzce'de otizmli çocuklar, farkındalık günü etkinliklerinde eğlendi

2026-04-01 16:33 - Magazin

Melen Çayı'nda rafting sezonu açıldı

2026-03-28 20:14 - Magazin

Bakan Memişoğlu'ndan SGK geri ödeme listesine dahil edilen ilaçlara ilişkin paylaşım

2026-04-01 17:33 - Sağlık

Böbrek tümörü ve rahim ağzı kanserinden aynı seansta robotik cerrahiyle kurtuldu

2026-04-02 14:32 - Sağlık

DSÖ kanser hastalığında "erken teşhis" ve "tarama"nın önemine dikkati çekiyor

2026-04-01 12:17 - Sağlık

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Kolombiya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 234'e

21:17 - Dünya

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem