?>

Kurucu başkanı olduğu dernekte kendisi gibi engellilerin yardımına koşuyor

Gaziantep'te yaşayan bedensel engelli Hasan Hüseyin Bademoğlu, kurucu başkanı olduğu dernekte 8 yıldır kendisiyle aynı kaderi paylaşanların yardımına koşuyor.

Çevre-Hayat - 5 saat önce

Gaziantep

Dünya Engelsiz Kahramanlar Derneğinin başkanlığını yapan Bademoğlu, 24 yıl önce nesneleri tutamama, sık sık yorulma gibi şikayetlerle başvurduğu hastanede halk arasında kas erimesi olarak bilinen Limb Girdle Musküler Distrofi (LGMD) hastası olduğunu öğrendi.

????

Hastalığı giderek ilerleyen ve bazı tedaviler gören Bademoğlu, ilk dönemlerinde sosyal hayattan uzaklaştı ve hareket etmekte zorlandığı için iki yıl boyunca yatağa bağımlı yaşadı.

Bir komşusunun belediyeye başvurusu sonucu kendisine temin edilen akülü sandalyeyle yeniden sokağa çıkmaya başlayan Bademoğlu, hayata daha sıkı sarıldı.

Kendisiyle aynı kaderi paylaşanlara yardımcı olmak isteyen Bademoğlu, engelli arkadaşlarıyla Dünya Engelsiz Kahramanlar Derneğini kurdu.

"Bizi en iyi bizden olan anlar"

Bademoğlu, akülü sandalye sayesinde hayata yeniden tutunduğunu söyledi.

Hayata asla engelli olarak bakmadıklarını belirten Bademoğlu, "2017 yılında 20 arkadaşımla derneği kurduk. Dernek olarak arkadaşlarımızla bazen sosyal sorumluluk projeleri, araç dağıtımları yapıyoruz, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi için çalışıyoruz." dedi.

Bademoğlu, engelli derneklerinin başkanının da engelli bireylerden olması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Başkan engelliden olsun istedik çünkü bizi en iyi bizden olan anlar. Herkes başımızın tacı, herkesi çok seviyoruz ama evin içinde ne yaşadığımızı sadece biz biliyoruz. 'Tüzüğümüze göre engelsiz kişiler derneğimize üye olabilir ama başkan engelli olmak zorunda.' dedik. Derneğimizde sosyal sorumluluk projeleri yapıyor, kendi sorunlarımıza bakıyor ve engelli kardeşlerimize yardımcı olacak çalışmalar yapıyoruz."

Hasan Hüseyin Bademoğlu, 8 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini, yaklaşık 200 üyeleri olduğunu ifade ederek, vakitlerinin büyük bölümünü boccia sporuyla geçirdiklerini anlattı.

Günlük hayatta yaşadıkları zorluklarla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Bademoğlu, "Bazen bir yere gidiyoruz, bize ön yargıyla bakıyorlar. O algıyı biraz değiştirmek lazım, bu bizi zorluyor. Mesela alışverişe gidiyorum, kapıda engelli girişi olmuyor. Engelli rampasına araç park edildiğinde veya rampa olmadığında da çok zorluk yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-06-17 01:03 - Özel Haber

Rum basını: İsrail'i yatlarla terk edenler, GKRY marinalarına akın etti

2025-06-17 00:37 - Medya

Trump: İran'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun için gerekli adımları atıyoruz

2025-06-17 00:52 - Dünya

Rumlar limanlarını Hindistan savaş gemilerine açıyor

2025-06-17 00:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

2025-06-17 02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

2025-06-17 01:42 - Dünya

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

2025-06-17 02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

2025-06-17 02:33 - Spor

BM Genel Sekreteri Guterres, bazı ülkelerin Mayın Yasağı Sözleşmesi’nden çekilmesinden endişe ediyor

2025-06-17 00:00 - Dünya

FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına yönelik operasyonda 11 zanlı yakalandı

2025-06-17 08:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Bağımlılıkla mücadeleye dikkati çekmek için uçurtmalar gökyüzünde süzüldü

17:27 - Çevre-Hayat

Coğrafi işaretle tescillenen "Cizre limonatası" tanıtıldı

16:22 - Çevre-Hayat

Yamaç paraşütüyle uçarken klarnet çaldı

14:57 - Çevre-Hayat

Babalar ve çocukları için 19 ilde "doğa kampı" düzenlendi

14:42 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da tayini çıkan kadın polis ve jandarmaya "özel" veda

14:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in İran nükleer tesislerine saldırıları "sığınak avcısı" bombaları gündeme get

17:33 - Dünya

Tekirdağ'da tarlada çıkan yangında 70 dönüm buğday ekili alan yandı

17:28 - Gündem

THY onuncu kez "Avrupa'nın En İyi Havayolu" şirketi seçildi

17:23 - Ekonomi

TBMM'de ihtisas komisyonlarının başkanları belli oldu

17:17 - Siyaset

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee'den Trump'a "Tanrı seni seçti" mesajı

17:12 - Dünya