?>

Kuru yemişçilerde bayram hareketliliği yaşanıyor

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, tüketicilere, bayram alışverişinde kuru yemiş ve çikolata alırken mahalle esnafından, tanıdık firmalardan alışveriş yapmaları, markalı ürünler tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşı ve pazarlarda alışveriş telaşı yaşanıyor. Kuru yemiş, çikolata ve şekerler, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram alışverişinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Bayram şekerlerinin kilogram fiyatı 100 ile 200 lira, paket çikolataların fiyatı 110 ile 200 lira, dökme çikolataların fiyatı ise 225 ile 300 lira arasında değişiyor.

Kuru yemişlerden bademin kilogramı 425-450 liradan, yer fıstığı 185-200 liradan, fındık 490-600 liradan, ay çekirdeği 120 liradan, karışık kuru yemişin kilogramı ise 350-400 liradan satılıyor.

"Badem şekeri ve draje çeşitleri tercih ediliyor"

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Sevimli, AA muhabirine, esnafın tezgahında kuru yemiş çeşitlerinin yanı sıra çikolata, draje, lokum ve şeker türlerinin yer aldığını söyledi.

Bu yıl bayram alışverişlerinde badem şekeri ve draje çeşitlerine talebin yoğun olduğunu belirten Sevimli, "Vatandaşlar, bayram şekerlerinin yanında fındık ve fıstıklı lokum çeşitlerine talep gösteriyor. Ayrıca karışık kuru yemiş ve çikolatalar bayramların vazgeçilmez ikramlıkları arasında yer aldığı için çok tercih ediliyor." dedi.

"Açıkta satılan çikolataları tavsiye etmiyoruz"

Sevimli, çikolata ve bayram şekeri çeşitlerinde ham maddeden kaynaklı fiyat artışları olduğunu dile getirerek, "Üretici firmalara fiyat artışının nedenini sorduğumuzda maliyetlerini gerekçe gösteriyor. Ham maddeden kaynaklı fiyat artışları olsa da çok büyük artışlar yok. Vatandaşlar, bütçesine uygun olanı tercih ediyor." diye konuştu.

Bayram alışverişi yapacaklara tavsiyelerde bulunan Sevimli, "Sağlık açısından açıkta satılan çikolataların alınmasını tavsiye etmiyoruz. Vatandaşlar, gerek kuru yemiş gerekse çikolata alırken mahalle esnafından, tanıdık firmalardan alışveriş yapsın, markalı ürünler tercih etsin." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir'in barajları doldu

2024-04-06 10:47 - Gündem

Getafe'ye ırkçılık cezası

2024-04-03 16:23 - Spor

Yerel yönetim adayları oylarını kullanıyor

2024-03-31 11:58 - Gündem

Sandıklar açıldı, oy sayımı başladı

2024-03-31 17:23 - Siyaset

Bulgaristan ve Romanya, Şengen bölgesine katıldı

2024-03-31 10:53 - Dünya

ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi telefonda görüştü

2024-04-02 20:58 - Dünya

İsrailli 28 önemli isim, Netanyahu'nun azli için Yüksek Mahkeme'ye dilekçe verdi

2024-04-04 18:28 - Dünya

ABD, İsrail'e 18 milyar dolarlık yeni silah satışına hazırlanıyor

2024-04-02 08:17 - Dünya

Beşiktaş'ta 16 katlı binada çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti

2024-04-02 14:47 - Gündem

Yüzücü Alsaran'ın "Okyanus Yedilisi"ni tamamlayan ilk Türk olabilmek için iki etabı k

2024-04-03 14:13 - Spor

İlgili Haberler

CHP’li Belediye’den pervasız paylaşım: Milyonluk konserler yap, sonra vatandaştan ayran iste!

14:04 - Gündem

DMM, İklim Kanunu Teklifi ile hayvancılıkla, küçük işletmelerin bitirileceği iddialarını yalanladı

19:43 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

19:22 - Gündem

Tekirdağ'da geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın söndürüldü

16:32 - Gündem

Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerine inecek

15:43 - Gündem

Günün Manşetleri

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda PSG çeyrek finale yükseldi

21:13 - Spor

Ukrayna, NATO yolundan geri dönüyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

20:02 - En Son Yazılar

DMM, İklim Kanunu Teklifi ile hayvancılıkla, küçük işletmelerin bitirileceği iddialarını yalanladı

19:43 - Gündem

Trump, İran'ın "barışçıl olması" halinde yaptırımları kaldırabileceğini söyledi

19:38 - Dünya

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

19:22 - Gündem