?>

Kurtulmuş: Hala darbe beklentisinde olanlar var!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün hala bazı kesimlerin ‘askeri vesayet’ beklentisi içinde olabileceğini söyleyerek, “Ama halkın büyük çoğunluğu bunlara karşı sağlam duruyor” dedi.

Siyaset - 10 yıl önce

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün hala bazı kesimlerin ‘askeri vesayet’ beklentisi içinde olabileceğini söyleyerek, “Ama halkın büyük çoğunluğu bunlara karşı sağlam duruyor” dedi. 

Seçim bölgesi Ordu’da çalışmalarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Gazeteciler Derneği ve 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Numan Kurtulmuş, bir soru üzerine Türkiye’de hala askeri vesayet isteyenlerin olduğunu vurguladı. Millet iradesinin olmadığı yerde demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını belirten Kurtulmuş, “5 tane darbe oldu Türkiye’de. Bunların hepsi dört dörtlük darbedir. Bu darbelerin hepsi de Türkiye siyasetine müdahaledir. Hangi cenahtan olursak olalım, hangi siyasi düşünceye sahip olursak olalım, hepimizin ortak olarak duracağı nokta millet iradesinin dışında hiçbir iradeyi kabul etmemektir. Sivil ve asker vesayetinin olduğu yerde demokrasi olmaz” diye konuştu.

“HALA ASKERİ VESAYET İSTEYENLER VAR”

Türkiye’de vesayet ve darbelerin hiçbir zaman başarılı olamadığını ve bir süre sonra ters yüz olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:“Rahmetli Menderes asıldı, tam iki sene sonra sandıktan Menderes’i asanların iradesinin tam tersi bir irade çıktı. 1980 darbesi oldu, üç yıl sonra bu darbeyi yapanların düşüncesinin tam tersi bir irade ortaya çıktı. 28 Şubat darbesi oldu, bu darbeyi yapanlar neyi istiyorsa AK Parti iktidarı ile birlikte bunun tam tersi oldu. Bizim ne yapıp ne edip demokrasiyi açık bırakmamız lazım. Bugün hala birilerinin kafasında ‘aman bir şey olsa da askeri vesayet gelse’ diye isteyenler olabilir. Ama halkın büyük çoğunluğunun bu anlamda sağlam durduğunun kanaatindeyim.”

“ECEVİT VE YILMAZ DARBELERE DİK DURAMADI”

Darbe ve vesayetlere destek verenlerin bir süre tasfiye edildiğine dikkat eken Kurtulmuş, 28 Şubat darbesi döneminde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz’ın dik duramadığını ifade etti. Kurtulmuş, “Eğer 28 Şubat’ta rahmetli Ecevit dik durabilmiş olsaydı, Mesut Yılmaz dik durabilseydi 28 Şubat olmayabilirdi. Ama maalesef birileri milletin gücünden başka güç kullanmaya başladıkları zaman siyaseti dizayn ettiler ama arkasından darbeye destek verenleri de tasfiye ettiler. Askeri vesayete destek verdiğiniz zaman bir müddet sonra o destek verenler de düşüyor. Rahmetli Ecevit’in ve Mesut Yılmaz’ın düştüğü gibi” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Aslan’ın Gençler mesaisi sürdü

2015-10-12 23:33 - Spor

Beşiktaş'ın 4 milyonu cepte kaldı

2015-10-10 09:03 - Spor

Ankara’da miting öncesi patlama: Çok sayıda yaralı var

2015-10-10 13:46 - Asayiş

Günün Çizgisi... yine Manşetüstü'nden...

2015-10-11 11:18 - Günün Çizgisi

Isparta’da paralel yapı operasyonu

2015-10-15 02:28 - Asayiş

Beşiktaş’a özel çim

2015-10-13 02:01 - Spor

Organları 5 kişiye umut oldu

2015-10-13 15:20 - Sağlık

Korkunç kazalar kamerada !

2015-10-14 13:15 - Asayiş

Nobel ödülünün gölgesinde ırkçılık

2015-10-09 22:04 - Gündem

Seçim bürosunda gazeteciler tartaklandı

2015-10-16 02:26 - Genel

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek'te EUFOR Türk Temsil Heyeti Başkanlığını ziyaret etti

18:32 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Kavazoviç ile görüştü

17:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yıl önce bugün zincirlerini kırdığımız Ayasofya, inşallah ebediyen özgür kalacak

17:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2025 yılı YOİKK Eylem Planı hazırlıkları tamamlandı

11:32 - Siyaset

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye bölgesel arz güvenliğine katkı sağlıyor

11:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray'da kulüp doktoru Yener İnce'den Icardi açıklaması

19:13 - Spor

TBMM KİT Komisyonunda Türkiye Emlak Katılım Bankasının 2021 ve 2022 yılı hesapları görüşüldü

19:07 - Ekonomi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin dava 15 Eylül'de görülecek

19:03 - Gündem

Netanyahu, 60 günlük ateşkesin sonunda Gazze'ye saldırıları bitirebileceklerini söyledi

18:57 - Dünya

Merkez Bankası rezervleri 164,4 milyar dolar oldu

18:53 - Ekonomi