Küresel Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistlerden oluşan kafile Atina’ya ulaştı

İsrail'in uluslararası sularda hukuk dışı şekilde alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu'nun Yunan aktivistlerinden oluşan kafilesi Yunanistan'ın başkenti Atina'ya ulaştı.

Dünya - 3 ay önce

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere çıktıkları yolda İsrail tarafından alıkonulan 19 Yunan aktivist, Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'na yerel saatle 21.00 civarında indi.
Aktivistlerin yakınları ve Filistin destekçileri, havalimanında İstanbul'dan gelen kafileyi karşılamak üzere bir araya geldi.
Havalimanında Filistin bayrakları açılırken, "Filistin'e özgürlük", "Tarihin sadece bir doğru yanı var, sonuna kadar Filistin'in yanındayız", "İsrail ile işbirliği istemiyoruz" şeklinde sloganlar atılırken, aktivistler burada basın açıklamasında bulundu.
Aktivistlerden Fedra Vokali, aralarında İsrail'in kötü muamelesi nedeniyle yaralananlar da olduğunu belirterek, "Yürüyemeyecek kadar korkunç durumda olanlar da vardı aramızda. Tüm bu işkencelerden sonra bizi Aşdod Limanı'ndaki hapishanelere götürdüler. İnsanlık dışı durum burada da devam etti." dedi.
Çok ağır şartlarda alıkonulduklarının altını çizen Vokali, "Suyumuz yoktu, yiyecek yemeğimiz yoktu, tuvalet kağıdımız yoktu. Konteynerlerde neredeyse üst üste yatıyorduk. Filistinlilerin onlarca yıldır yaşadıklarının yanında bizim yaşadıklarımız hiçbir şey değil." ifadesini kullandı.
Vokali, özgür bir Filistin için mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Eğer cezalandırma olmazsa bunlar yaşanmaya devam edecek. Hepimiz kanepelerimizden kalkıp bir şeyler yapmalıyız, yoksa sıra bize de gelecek." diye konuştu.
Hristini Desi Luka da Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için barışçıl bir misyon üstlendiklerini aktararak, "İsrail'in Filistin halkına yardımcı olacak her tür yardım çabasını elinden gelen tüm yöntemlerle engellemeye çalıştığını çok iyi biliyoruz. (İsrail) Filistin halkını yok etmeye çalışıyor ve aslında bir halka karşı soykırım uyguluyor." şeklinde konuştu.
Yunanistan ve ABD gibi ülkelerin de dahil olduğu Batı dünyasının bu duruma göz yumduğunu kaydeden Luka, aktivistlerin alıkonulduğunda yaşadığı deneyimler için "Filoya katılan hiçbir aktivist yoktur ki bir işkencecinin elinden geçmemiş olsun. Bizi insanlıktan çıkarmaya çalıştılar. Plastik mermilerle, darpla, susuzlukla karşı karşıya kaldık." dedi.
Luka, uluslararası toplumdan ve Yunan halkından Filistin'de yaşananlara tepki göstermesini istedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş Futbol Akademisi Sancaktepe Belediyesi 15 Temmuz Tesisleri'nin açılış töreni yapıldı

2026-05-16 17:23 - Spor

Milli Eğitim Bakanlığı ile MÜSİAD arasında "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" imzalandı

2026-05-22 16:52 - Eğitim

Ortaklığın Giderilmesi Davası Nasıl Açılır

2026-05-18 11:35 - İnsan-Hayat

Taşımacım ile Parça Eşya Taşıma

2026-05-20 10:46 - İnsan-Hayat

Yeni Bir Dönem: Yapay Zeka ve Eğlence Nasıl Buluşuyor?

2026-05-19 11:02 - İnsan-Hayat

Trabzonspor'un bu sezon finale giden yolda Türkiye Kupası serüveni

2026-05-21 12:12 - Spor

Kadınların İnternette En Çok Araştırdığı Konuların Başında İlişkiler ve Özel Hayat Geliyor

2026-05-22 20:09 - İnsan-Hayat

MSB, EFES-2026 Tatbikatı'na katılan yabancı askerlerin görüşlerini paylaştı

2026-05-22 13:27 - Gündem

İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı

2026-05-17 02:57 - Magazin

"Lucia Di Lammermoor" operasının dünya prömiyeri yarın gerçekleştirilecek

2026-05-20 15:47 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya