?>

Kurbanlık görücüye çıkmadan kırkımcıdan geçiyor

Trakya'da kurban bayramı öncesinde küçükbaş hayvanlara "kuaför" hizmeti sunan ve halk arasında "kırkımcı" olarak bilinen kişilerde bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

KIRKLARELİ

Trakya'da Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanlara "kuaför" hizmeti sunan ve halk arasında "kırkımcı" olarak bilinen kişilerde bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Kırklareli'nde besiciler kurban bayramı öncesi küçükbaş hayvanlarını alıcılarının karşısına daha bakımlı çıkması amacıyla "kırkımcı" bakımından geçiriyor.

Yünleri kırkılan, toynak bakımları yapılan kurbanlık koyun ve keçiler, derelerde yıkandıktan sonra pazarlara götürülerek alıcıyla buluşuyor.

Bayrama sayılı günler kalması nedeniyle, telaş saran besiciler ise kentteki kırkımcılardan randevu almak için çaba harcıyor.

Hayvanın büyüklüğü ve yün hacmine göre 5-15 lira arasında ücret alan kırkımcılar son günlerde yoğun mesai yapıyor.

"Talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz"

Kırkımcı Kadir Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesinde ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Kurbanlıkları en iyi şekilde bayrama hazırladıklarını belirten Sarı, "kuaför hizmeti" sundukları kurbanlıkların alıcılarının karşısına daha temiz ve bakımlı çıktıklarını anlattı.

Yoğun bir şekilde mesailerini sürdürdüklerini belirten Sarı, "Yaklaşık 1 ay önce mesaimize başladık. Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklarımızı bayrama hazırlıyoruz. Tüyleri temizlenmeyen hayvanlar alıcıları tarafından pek tercih edilmediğinden, işlerimiz şu an çok yoğun, yetişmekte güçlük çekiyoruz. Bayramın son gününe kadar kırkım mesaimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kırkım yapılan hayvanların daha güzel gözüktüğünü ifade eden Sarı, 5 kişilik ekip ile günde yaklaşık 600 hayvan kırktıklarını dile getirdi.

Hayvanlara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını vurgulayan Sarı, "Bize ulaşan besicilere mobil aracımız ile gidiyoruz. Burada da kırkımlarımızı yapıyoruz. Bayram öncesinde ise gece gündüz demeden mesaimizi sürdürüyoruz. 15 gün sonraya gün verdiğimiz besicilerimiz var." dedi.

Besicilerden Abidin Kapıcı ise kuaför hizmeti alan kurbanlıkların alıcıların daha fazla dikkatini çektiğini bildirdi. Muhabir: Özgün Tiran

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Genç gönüllüler, tarihi antik yolda çalışıyorlar

2018-08-04 16:32 - Çevre-Hayat

Görme engellilerin sosyal medyadaki sesi

2018-08-07 21:02 - Çevre-Hayat

Orta Karadeniz'in 'Uzungöl'ü ilgi görüyor

2018-08-05 18:12 - Genel

FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

2018-08-08 18:12 - Gündem

Şampiyonlar Ligi Play-off eşleşmeler belli oldu

2018-08-06 19:10 - Spor

Çin'in hipersonik hava aracı ses hızının altı katına ulaştı

2018-08-06 15:32 - Teknoloji

TFFHGD Başkanı Arıcı: VAR sisteminde düzeltilmesi gereken yerler var

2018-08-06 20:16 - Spor

Bodrum'da 'huzur' operasyonu: 27 gözaltı

2018-08-04 05:32 - Gündem

Yeni şehir hastaneleri açılış için gün sayıyor

2018-08-08 16:53 - Çevre-Hayat

KKTC'den Afrin şehitlerine destek

2018-08-02 22:32 - Gündem

İlgili Haberler

Alman çift 28 yıldır tatil için Antalya'yı tercih ediyor

14:22 - Çevre-Hayat

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti sonbahar göçleriyle kuğulara hazırlanıyor

13:28 - Çevre-Hayat

İkinci baharlarında dokuma atölyesinde beceri kazanıp dostluklar kuruyorlar

13:22 - Çevre-Hayat

Caretta caretta "Tuba" ikinci dünya turunda 7 bin kilometre katetti

12:28 - Çevre-Hayat

Geleceğin ziraat mühendisleri üniversitenin uygulama bahçelerinde yetişiyor

12:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kolombiya, İsrail'in tüm diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı

05:23 - Dünya

Küresel Sumud Filosu’na dünya çapında destek

05:03 - Dünya

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 25 Türk aktivisti alıkoydu

03:47 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 20 Türk aktivisti alıkoydu

03:17 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem