'Kurallara uymayanlar nelerle karşılaşacaklarını görecekler'

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İmar Barışı düzenlemesine ilişkin "İmar affı değil, imar barışı. Kurallara uymayanlar sonrasında nelerle karşılaşacaklarını görecekler." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

NEVŞEHİR

Çeşitli gezi ve incelemelere katılmak üzere Nevşehir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, programına valiliği ziyaret ederek başladı. Polis mangasını selamlayan Ersoy, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı, ardından Vali İlhami Aktaş'tan kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen'i ziyaret eden Ersoy, burada gazetecilere imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Turizm bölgelerinde kaçak yapılaşmalara izin vermeyeceklerini belirten Ersoy, detaylı incelemelerin yapılacağını söyledi.

Kapadokya bölgesinin, Türkiye'nin tanıtım yüzlerinden önemli bir turizm merkezi olduğunu dile getiren Ersoy, şöyle konuştu:
"İmarla ilgili sorunları çözmek için buradayız. Alan başkanlığının buraya da gelmesi, sivil toplum kuruluşu ve halkın isteği için buradayız. Kapadokya, özellikleri itibarıyla birçok bakanlığın yetkilerinin çakıştığı bir nokta. Bunların hepsinin tek elden yönetilip karara bağlanacağı bir sistem, alan başkanlığı sistemi. Bunun hızlı bir şekilde yasalaşması için çalışacağız. İmar affı değil, imar barışı. Belli bir süreyi kapsıyor, o süreden sonra yapılanlar barışın dışında. Parayı yatırıp belgeyi alınca otomatik olarak ondan yararlanmış olmuyorlar. Kurallara uymayanlar sonrasında nelerle karşılaşacaklarını görecekler. Umdukları gibi olmayacak o iş."
Kapadokya'nın turizm açısından göz bebeği olduğunu vurgulayan Ersoy, "Türkiye'yi tanıtan en önemli yüzlerinden birisi. El birliğiyle bu değeri nasıl daha değerli hale getiririz ona kafa yoruyoruz. Arada çürük yumurtalar olacak, el birliğiyle o çürük yumurtaları temizleyeceğiz. Kaçak yapılaşmayı yapanlar yanlarına kar kalacağını sanmasınlar. Artık konuşma vakti değil, eylem vakti, hep beraber göreceğiz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Behçet Alkan,Ergün Haktanıyan

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı olarak belirlendi

2018-11-02 12:47 - Gündem

'Rafadan Tayfa' minik sinemaseverlerle buluştu

2018-10-30 19:02 - Kültür Sanat

Galatasaray’da Fenerbahçe ile en çok Muslera karşılaştı

2018-10-30 14:02 - Spor

İhracatçılara pasaport kolaylığı

2018-11-03 18:02 - Ekonomi

Kanser hastalarına 3 yılda 54 trombosit bağışıyla umut oldu

2018-10-28 16:32 - Sağlık

Atomlar, boşluktaki nesneleri çeken ışınla kapana kıstırıldı

2018-10-31 20:32 - Teknoloji

Başsavcılıktan Kaşıkçı açıklaması

2018-10-31 20:47 - Gündem

'Muafiyet konusunda yazı gelmedi, duyumlarımız var'

2018-11-02 13:32 - Ekonomi

Alman yatırımcıya özel masa

2018-10-28 18:17 - Ekonomi

BES'in büyüklüğü 15 yılda 90 milyar liraya dayandı

2018-10-28 18:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge vizyonumuzun menziline ulaştırılması hayati önemdedir

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli değil

18:28 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin çeyrek asırlık yolculuğunu anlattı

18:03 - Siyaset

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Siyaset

İçişleri Bakanı Çiftçi: Bu yılın ilk 7 ayında 518 yeni nesil suç örgütüne yönelik olarak 1445 operasyon yaptık

12:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını&

23:32 - Dünya

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya