?>

Kulüpler Birliği Vakfı, MHK'nin yapısında değişiklik istiyor

Kulüpler Birliği Vakfı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yapısında değişiklik yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Spor - 4 yıl önce

İstanbul

Kulüpler Birliği Vakfı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Conrad İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, toplantıda yayın ihalesi süreci, Süper Lig AŞ'nin kurulması ve MHK'nin yapısının görüşüldüğünü dile getirdi.

Ağaoğlu, MHK'nin yapısıyla ilgili sorunların olduğundan bahsederek, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan sıkıntılar, hakem kararları olarak sahaya yansıyan, yıllardır futbol kamuoyunu rahatsız eden, sürekli olarak tartışılan ve eleştirilen ancak ilerleyen süreç içinde hiçbir şekilde kalıcı çözüme ulaştırılamayan MHK'nin yapısıyla ilgili çok uzun bir görüşme yapıldı.

Zaten 2-3 aydır devam eden bir çalışmamız vardı. Emsal liglerdeki MHK'lerin yapısıyla alakalı ve bunun Türk futboluna uyarlanması konusunda yapılan çalışmalar hemen hemen bitme noktasına geldi.

1960'lardan bu yana hiçbir şekilde bir reforma uğramayan, ufak tefek değişikliklerle bugüne gelen bir MHK var.

Değerlendirmelerin ve atamaların ne şekilde yapıldığı kamuoyu ile paylaşılmıyor ama eğitim masraflarından maaşlarına kadar bütün ihtiyaçları kulüpler tarafından karşılanıyor.

Bugüne kadar yaptığı uygulamalar, kulüplerinin bilgisi dahilinde olmayan çalışmalar, değerlendirmeler ve atamalar var.

Kendimizi Avrupa'nın 6. büyük ligi olarak görüyoruz ama önümüzdeki 5 büyük ligde ve finansal olarak arkamızdaki liglerde dahi görülmeyen uygulamalar var.

MHK'nin yapısı ile hakemlik müessesesinin günün ihtiyaçlarına cevap verecek düzeye ulaşması için başlattığımız çalışmaları 3-4 haftada nihayete erdirip, TFF ile paylaşmak istiyoruz.

Tahkim, disiplin ve uyuşmazlık çözüm kurullarında olduğu gibi ciddi bir değişikliğe giderek, ülke gündeminden bu konunun ilelebet kaldırılması için çalışmalarımız yoğunlaştırıldı. Tüm kulüp başkanları bu konuda ortak görüş ifade etti."

Yeni yayın ihalesi süreci hakkında kulüplerle görüş alışverişinde bulunulduğunu ve TFF ile yapılan çalışmaların değerlendirildiğini aktaran Ağaoğlu, 2 hafta içinde TFF Başkanı Nihat Özdemir'in de yer aldığı bir toplantıda kamuoyuna geniş bir açıklama yapacaklarını kaydetti.

Profesyonel bir yapıya kavuşmakı için Süper Lig AŞ. kurma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ahmet Ağaoğlu, "Süper Lig AŞ'nin kurulması amacıyla olağanüstü genel kurul kararı alındı. 6 Ocak'ta yapacağımız olağanüstü genel kurulla profesyonel bir yapıya geçmiş olacağız.

Bunun çalışmaları 2-3 aydır devam ediyor. Önümüzdeki 2 aylık süreç içinde de çalışmaları nihayete getirip, genel kurulun onayına arz edeceğiz. 6 Ocak, Türk futbolunda yeni bir değişim ve reform noktası olarak tarihe geçmiş olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Haftanın kazananı Fenerbahçe

2021-09-24 01:49 - Spor

Ticaret Bakanlığı 60 müfettiş yardımcısı alacak

2021-09-24 17:38 - Ekonomi

Emtia piyasasında dalga boyu yükseldi

2021-09-27 16:07 - Gündem

Kolombiya'da hükümet karşıtı protestolar düzenlendi

2021-09-29 11:17 - Dünya

Konya'daki kelebek bahçesinin yeni üyesi, bir haftalık ömrünü beslenmeden tamamlıyor

2021-09-30 18:23 - Gündem

Bakan Akar: Dileğimiz İdlib'de tekrar mutabakat muhtırasının başlangıcındaki sükunet haline dönülmesi

2021-09-28 15:56 - Siyaset

Yapılandırma kanunu kapsamında 119 milyar 266 milyon liralık alacak yapılandırıldı

2021-09-27 13:17 - Ekonomi

Okçulukta açık hava sezonu ilklerle tamamlandı

2021-09-28 20:02 - Spor

Suyun rotası şura ile belirlenecek

2021-09-30 18:50 - Gündem

Türkiye'de mobil abone sayısı 84,6 milyonu geçti

2021-09-28 14:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında zorlansa da 3 puana uzandı

23:07 - Spor

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni mağlup etti

22:13 - Spor

İstanbul’da Masterler Türkiye Kros Şampiyonası yapıldı

20:42 - Spor

Eyüpspor ile Fatih Karagümrük berabere kaldı

19:23 - Spor

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail'in Gazze'deki katliamlarını durdurmak için acil uluslararası müdahale yap

00:07 - Dünya

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli hayatını kaybetti

23:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş