?>

Kudüs'te gözaltına alınan 3 Türk vatandaşı serbest bırakıldı

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te dün gözaltına alınan 3 Türk vatandaşı, İsrail mahkemesince kefaletle serbest bırakıldı.

Genel - 8 yıl önce

KUDÜS (AA) - İsrail polisi tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde dün yaşanan olayların ardından gözaltına alınan 3 Türk vatandaşı bugün akşam saatlerinde çıkarıldıkları İsrail mahkemesince kefalet karşılığında serbest bırakıldı.

İsrail'in gözaltına aldığı 3 Türk vatandaşı mahkemeye çıkarılacak

Batı Kudüs'teki İsrail Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Türk vatandaşları Abdullah Kızılırmak, Mehmet Gargılı ve Adem Koç'un, 1 Ocak 2018 tarihine kadar Mescid-i Aksa'nın bulunduğu, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesine girişleri de yasaklandı.

Kızılırmak ile Gargılı 5'er bin şekel (5 bin 463 lira), Koç ise 11 bin şekel (12 bin 20 lira) kefalet ödemeye mahkum edildi.

Türk vatandaşları, İsrail Adalet Bakanlığı'na bağlı Sivil Savunma Birimi tarafından sağlanan avukatlar Umeyr Ahmed Merrid, Nemir İdilbi ve Elia Teodori tarafından savunuldu.

Umeyr Ahmed Merrid, mahkemenin sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin, soruşturmasını tamamlamak için mahkemeden Türk vatandaşlarının gözaltı süresinin 4 gün uzatılması talebinde bulunduğunu belirterek, savunma makamı olarak kendilerinin bu talebin haklı olmadığını mahkemeye bildirdiklerini ifade etti.

Müvekkillerinin kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini belirten Merrid, Türk vatandaşlarının İsrail polisinin kötü muamelesine maruz kaldıkları yönündeki savunmalarının İsrail mahkemesi tarafından kabul edildiğini kaydetti.

Merrid, İsrailli yargıcın polisten başka Türk vatandaşlarına karşı normal prosedürü uygulamaları ve mahkemeye getirmemelerini talep ederek, gözaltındaki Türklerin kefalet ve Eski Şehir'e girmemeleri şartıyla serbest bırakılmasına karar verdiğini belirtti.

Yerel ve uluslararası basın ilgi gösterdi

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ile Kudüs Başkonsolosluğundan yetkililerinin de takip ettiği mahkemeye, Belçika'nın diplomatik misyonundan herhangi bir yetkili katılmazken, yerel ve uluslararası basının ilgi gösterdiği gözlendi.

İsrail polisi tarafından cuma günü akşam namazından sonra Mescid-i Aksa'nın Kattanin (Pamukçular) Kapısı'nda yaşanan arbedede gözaltına alınan Abdullah Kızılırmak ile Mehmet Gargılı'nın aynı zamanda Belçika vatandaşlığı bulunuyor.

Adem Koç isimli Türk vatandaşının da aynı gün daha önceki saatlerde işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşanan olaylarda İsrail polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenilmişti.

Muhabir: Eshar Fırat

Haftanın Öne Çıkanları

Putin'ten Trump'a 'istihbarat paylaşımı' teşekkürü

2017-12-18 01:47 - Dünya

'Hani adaletsizlik, hani haksızlık?'

2017-12-23 11:02 - Siyaset

Gece yarısı bomba paniği

2017-12-20 11:06 - Asayiş

'Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı'

2017-12-20 13:33 - Kültür Sanat

İtfaiye istasyonunda yangın

2017-12-20 23:02 - Asayiş

BM'den Türk turizmine övgü

2017-12-19 21:52 - Dünya

Hakkari'de 2 bin 800 rakımda kayak keyfi

2017-12-17 18:02 - Gündem

Ankara'da polise silahlı saldırı: 1 şehit

2017-12-19 11:02 - Gündem

Mısır parlamentosundan, ABD'ye karşı 'izolasyon' çağrısı

2017-12-18 13:02 - Dünya

Dış politikada 2017 böyle geçti

2017-12-18 20:00 - Siyaset

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlayacak

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:22 - Spor

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya