?>

Kudüs Latin Patrikhanesi: Filistinlilerin durmayan acıları, tüm dünyaya haykırıyor

Kudüs Latin Patrikhanesi, "(Filistinlilerin) Onların durmayan acıları, tüm dünyaya haykırıyor. Binlerce insan temel ihtiyaçlarından yoksun, onlar açlar, onlar anlaşılmaz şiddete maruz kalıyorlar." açıklamasını yaptı.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Kudüs Latin Patrikhanesi, Noel nedeniyle "Gece Yarısı Ayini İçin Vaaz" başlıklı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Bu düşüncelerim, Filistin'de ve İsrail'de ve tüm bölgede, ayrım gözetmeksizin Gazze'de savaştan etkilenen herkes için. Özellikle yas tutan, gözyaşı döken ve yakınlık ve ilgi bekleyenlere yakınım." ifadesi kullanıldı.

Ailelerinden uzakta tutulan ve yargılanma hakkına sahip olmayan mahkumların anıldığı açıklamada, "Düşüncelerimiz, savaşta en yakınları dahil olmak üzere her şeyini kaybetmiş, yerlerinden edilmiş, acılara maruz kalan insanlardan uzak olamaz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Aklım Gazze ve iki milyon sakininde. Herkes tarafından bilinen, 'Onlara yer yoktu' ifadesi durumu tanımlıyor. Onların durmayan acıları, tüm dünyaya haykırıyor. Hiç kimse için hiçbir yer ya da hiçbir ev güvenli değil. Binlerce insan temel ihtiyaçlarından yoksun, onlar açlar, onlar anlaşılmaz şiddete maruz kalıyorlar." değerlendirmesi yer aldı.

Sadece fiziksel olarak değil, ulusların kaderine karar verenlerin zihinlerinde de Filistinlilere yer olmadığının vurgulandığı açıklamada, Filistin halkının çok uzun zamandır bu durumda olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "(Filistinliler) Kendi topraklarında yaşamalarına rağmen, sürekli olarak 'onlar için bir yer olmadığını' duyuyorlar. On yıllardır, uluslararası toplumun, altında yaşamak zorunda bırakıldıkları işgali ve sonuçlarını sona erdirecek çözümler bulmasını bekliyorlar." ifadesi kullanıldı.

Dünyanın birçok yerinde, silah seslerinin, çocukların gözyaşlarının, mültecilerin acılarının, yoksulların feryatlarının ve yas tutan çok sayıda ailenin kederinin, yaşamın ahengini kaybetmesine neden olduğu belirtilen açıklamada, "Sevinmek zor görünüyor ve sözlerimiz boş ve geçersiz görünüyor." ifadesi yer aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Engelleri Aşmak: Sporda Kadınların Yükselişi ve Devam Eden Eşitlik Arayışı

2023-12-22 14:46 - İnsan&Hayat

Türk zırhlısı Türk-Macar dostluğunu pekiştirecek

2023-12-19 12:10 - Teknoloji

Sudan'daki iç savaş batıdan doğuya yayılıyor

2023-12-22 13:13 - Dünya

Yukatel Adana Demirspor, Bitexen Antalyaspor'u mağlup etti

2023-12-24 18:17 - Spor

Kafes-23 operasyonlarında 93 şüpheli yakalandı

2023-12-22 19:12 - Asayiş

Keltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı

2023-12-25 14:58 - Çevre-Hayat

İstanbul'da üniversitede 'Mescide ayakkabıyla girilmesi' protesto edildi

2023-12-25 15:43 - Gündem

Soma'daki maden faciasına ilişkin 28 kamu görevlisi hakkında dava açıldı

2023-12-25 18:02 - Gündem

Dünyada birçok tuhaf olay 2023'e damgasını vurdu

2023-12-19 12:13 - Çevre-Hayat

Kars'ta 'kar tatili'ni fırsat bilen çocuklar kızakla kaydı

2023-12-25 18:18 - Magazin

İlgili Haberler

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir araçta meydana gelen patlamada 8 kişi öldü

22:33 - Dünya

Kanada, artan kızamık vakaları nedeniyle "kızamıktan arınmış ülke" statüsünü kaybetti

20:58 - Dünya

BM: Dünya genelinde 1 milyardan fazla ateşli silah dolaşımda

20:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi

20:08 - Dünya

Brezilya'da düzenlenen BM İklim Zirvesi başladı

19:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye'de problemler dikkatle yönetilmezse ülke giderek parçalanmayla karşı karşıya kalabilir

01:44 - Siyaset

Balıkesir'de 4,9 ve 4,3 büyüklüğünde depremler

00:27 - Gündem

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir araçta meydana gelen patlamada 8 kişi öldü

22:33 - Dünya

A Milli Futbol Takımı'nda Bulgaristan ve İspanya maçı hazırlıkları başladı

22:27 - Spor

Eren Elmalı, milli takımın aday kadrosundan çıkarıldı

22:23 - Spor