?>

Kristal kar üzerinde kayak yapılan Cıbıltepe, sezonu erken açmayı hedefliyor

Türkiye'nin kristal kar kalitesi ve sarıçam ormanlarıyla öne çıkan kayak merkezlerinden, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe, erken yağan karla sezonu açmak için gün sayıyor.

Spor - 2 yıl önce

Kars

Deniz seviyesinden 2 bin 634 metre yükseklikteki, sarıçam ağaçları arasındaki merkezde, toplam uzunlukları 30 kilometre olan 9 pist ve 5 telesiyej bulunuyor.

Güvenliğinin yanında görsel güzelliğiyle de yerli ve yabancı kayakseverlerin dikkatini çeken Cıbıltepe'de, çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle 1 Şubat'ta kayak tutkunlarını ağırlamaya başlayan Cıbıltepe'de bu yıl erken yağan kar, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Son yağışlarla kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı merkezde, bu hafta yeterli yağış alınması durumunda, aralık ayında sezonun açılması planlanıyor.

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, AA muhabirine, geçen yıla göre bu sene sezonu daha erken açmak istediklerini söyledi.

Geçen yıl kuraklığın etkisiyle karın geç yağdığını belirten Taş, "Geçen yıl karın bölgemize geç yağması aslında dünya genelinde yaşanan bir durumdu. Bu sene kış erken ve gerçekten bereketli geldi. Çok güzel bir kar yağışı oldu. Şu anda orta etap zirveye doğru yaklaşık 30-35 santimetre kar mevcut." dedi.

Oteller yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor

İşletmelerin, sezonun açılmasını sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Taş, kayak bölgesinde ve şehir merkezinde 40'a yakın 3,4,5 yıldızlı otelin bulunduğunu belirterek, yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasitesiyle tesislerin müşterilerine hizmet verdiğini anlattı.

Kayak merkezindeki teknik ekipmanlara ilişkin de Taş, "Merkezde 5 mekanik tesis bulunmaktadır. Bunlardan biri son sistem telesiyej, saatte 3 bin kişi taşıma kapasiteli. Pistlerimizde önceki yıllara göre çok ciddi çalışmalar yapıldı. Problemli yerler düzeltildi, dolgu ve genişletme çalışması yapıldı." diye konuştu.

Ormanlar nedeniyle çığ riski bulunmuyor

Misafirlerin, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nden memnun ayrılmalarının mutluluk verici olduğunu ifade eden Taş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bölgeye gelen kayakseverler, 5 gün konaklama yaptıkları dönemde her gün kayak yapabiliyor. Pistlerimizin son derece güvenli olması, ormanlar nedeniyle çığ tehlikesinin bulunmaması gibi durumlar Sarıkamış'ı ön plana çıkarmıştır. Sarıkamış'ı ve kayağı seven herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkili oluyor

2023-11-23 10:52 - Gündem

İstanbul'da doktorlardan Gazze için sessiz yürüyüş

2023-11-25 15:58 - Gündem

Trakya'da kuvvetli yağış uyarısı

2023-11-22 13:27 - Gündem

Galatasaray, 2023'teki 100. golünü bekliyor

2023-11-26 12:33 - Spor

Profesyonel Kilit Hizmetleri

2023-11-20 15:37 - İnsan&Hayat

Hatay'ın Altınözü zeytinyağı tescillendi

2023-11-23 20:13 - Gündem

ABD'de Floyd'un ölümüne neden olan eski polis, hapishanede bıçaklı saldırıya uğradı

2023-11-25 10:58 - Dünya

Bartın'da fırtına nedeniyle dalgalar yükseldi, tekneler limana sığındı

2023-11-26 14:33 - Gündem

Vodafone Sultanlar Ligi'nde derbi heyecanı

2023-11-23 10:08 - Spor

İstanbul Valiliği kentteki fırtınanın bu gece etkisini kaybedeceğini duyurdu

2023-11-26 19:08 - Gündem

İlgili Haberler

Fas: 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak, ülkenin stratejik dönüşümüne katkı sağlayacak

23:53 - Spor

Wagner Pina'nın hedefi Trabzonspor'da başarılı olmak

20:43 - Spor

Milli sporcu Görkem Gedik, Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda rekor kırdı

19:52 - Spor

Bodrumspor Teknik Direktörü Burhan Eşer, takım kültürüyle hedeflere odaklanacak

19:08 - Spor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

Günün Manşetleri

72 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 1933 kişi yakalandı

08:18 - Asayiş

Stratejist Kemal Uysal ile ABD’nin Panama, Türkiye ve İsrail’in kanal projeleri üzerine Ömür Çelikdönmez konuştu

07:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Belediye operasyonları!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:21 - En Son Yazılar

2025-YKS sonuçları açıklandı

07:12 - Eğitim

Rus siyaset bilimci Markov: Erdoğan ve Putin, Azerbaycan konusunu görüştü mü

07:08 - Özel Haber