?>

Kremlin ABD'yi Avrupa'ya baskı yapmakla suçladı

Rusya'da Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD’yi kendi sıvılaştırılmış doğalgazını (LNG) satabilmek için "Avrupa’ya baskı yapmakla" suçladı.

Dünya - 7 yıl önce

MOSKOVA

Rusya'da Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Almanya'nın enerji alanında "Rusya'nın esiri" olduğuna yönelik sözlerine yanıt verdi.

Rusya’nın uzun süredir Avrupa’nın enerji güvenliğine katkı yaptığını savunan Peskov, “Boru hatları ile iletilen doğalgazdan başka daha güvenilir hiçbir enerji kaynağı yoktur.” diye konuştu.

Kuzey Akım 2 ile Almanya’nın Rusya’ya daha fazla bağımlı hale geleceğine yönelik eleştirileri değerlendiren Peskov, “Buna katılamayız, çünkü boru hatları ile doğalgaz iletimi bir ülkeyi diğeri bağımlı hale getirmez, her iki ülke de birbirine ortak bir şekilde bağımlı hale gelir. Bu da istikrarı ve farklı alanlarda ortak çıkarların olduğu gelişmeleri garanti altına alır.” dedi.

Trump'a 'Kuzey Akım'ı eleştirisi

Trump’ın, Kuzey Akım 2 projesine yönelik sözlerini de eleştiren Peskov, “Her iki Kuzey Akım boru hattı da tümüyle ticari projelerdir. Bu projelere yönelik saldırıları, adil olmayan bir rekabetin manifestosu olarak değerlendiriyoruz. ABD, kendi LNG’sini satabilmek için Avrupa’ya baskı yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 16 Temmuz’da Helsinki’de bir araya geleceğini anımsatarak, “Görüşme zaten ilişkilerimizin karmaşık olduğu bir dönemde gerçekleşecek. Bu tür açıklamaların görüşmeyi daha da karmaşık bir hale getireceğini düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

Trump, NATO Zirvesi için bulunduğu Brüksel’de dün yaptığı açıklamada, Almanya'nın Rusya ile petrol ve doğalgaz anlaşmaları yapmasını "çok yakışıksız" olarak niteleyerek, "Almanya enerji için Rusya'ya yüksek düzeyde ödemeler yapıyor. Bu nedenle Almanya, Rusya'nın bir esiri." yorumunu yapmıştı.

Almanya, 2016'da ithal ettiği yaklaşık 50 milyar metreküplük doğalgazla Rusya'nın en büyük müşterisi konumunda.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Turistler Kapadokya'ya hayran

2018-07-10 15:32 - Kültür Sanat

Hangi Bakanlıklar ayrıldı? Hangi Bakanlıklar birleşti? YENİ KHK DETAYLARI

2018-07-10 02:37 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan bedelli askerlik açıklaması

2018-07-06 03:02 - Siyaset

Bosna Hersek Musalla'da 'Fetih Şenlikleri' düzenlendi

2018-07-06 22:32 - Kültür Sanat

İstanbul merkezli 5 ilde 'Adnan Oktar suç örgütü' operasyonu

2018-07-11 11:02 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Başbağlar Katliamı şehitlerini andı

2018-07-05 21:02 - Gündem

Adnan Oktar suç örgütüne operasyon: 235 kişi aranıyor

2018-07-11 11:39 - Genel

'Shaolin Rahipleri' gösterilerle Kung-Fu'yu tanıtıyor

2018-07-11 17:02 - Kültür Sanat

İsrail mahkemesinden 'Han el-Ahmer' kararı

2018-07-06 05:32 - Dünya

KHK ile and içme ayrıntıları belirlendi

2018-07-07 05:02 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin soruları cevapladı

01:43 - Dünya

BM Genel Kurulu, Ukrayna'dan zorla çıkarılan çocukların geri dönüşünü talep eden kararı kabul etti

01:38 - Dünya

AB, mali suç riski nedeniyle Rusya'yı "kara listeye" aldı

00:53 - Dünya

Somali: Trump'ın Somali'ye yönelik sözlerini reddediyoruz

23:02 - Dünya

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Türkiye'nin küresel düzendeki önemine işaret etti

22:42 - Dünya

Günün Manşetleri

11. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda

02:18 - Siyaset

ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin soruları cevapladı

01:43 - Dünya

BM Genel Kurulu, Ukrayna'dan zorla çıkarılan çocukların geri dönüşünü talep eden kararı kabul etti

01:38 - Dünya

AB, mali suç riski nedeniyle Rusya'yı "kara listeye" aldı

00:53 - Dünya

Erzincan'da yaban keçisini yasa dışı avlayan iki kişiye 970 bin 827 lira ceza kesildi

00:33 - Gündem