Kraliçe Elizabeth'in, Epstein mağduruna sus payı ödemesi için oğluna borç verdiği öne sürüldü

Eski İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in, oğlu Andrew Mountbatten-Windsor'a, Jeffrey Epstein mağduru Virginia Giuffre​​​​​​​'ye sus payı ödemesi için 7 milyon sterlin borç verdiği iddia edildi.

Dünya - 6 ay önce

Londra
İngiliz The Sun gazetesinde yer alan haberdeki iddiaya göre, eski Kraliçe ve Kraliyet Ailesi üyeleri, ABD'de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı kurduğu iddiasıyla yargılandığı sırada hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein mağduru Giuffre'ye verilecek sus payını ortaklaşa ödedi.
Epstein belgelerinde yeni isimler: Tepkiler, istifalar ve yalanlamalar3 milyon yeni Epstein belgesi yayımlandıEpstein belgeleri kritik madenler ve nadir toprak elementlerine uzandı
Giuffre'yle reşit olmadığı dönemde ilişkiye girdiği iddia edilen Kraliçe'nin ortanca oğlu Andrew Mountbatten-Windsor, hakkında yapılacak şikayetlerin önüne geçmek için Giuffre'ye 2022'de sus payı ödemek istedi.
????
Mountbatten-Windsor, Giuffre'ye ödenecek 12 milyon sterlinlik sus payı için Kraliyet Ailesi üyelerinden borç aldı.
Sus payının 7 milyon sterlinlik kısmı Kraliçe Elizabeth'ten, 3 milyon sterlinlik kısmı Kraliçe'nin ölen eşi Prens Philip'e ait mülklerden, 1,5 milyon sterlinlik kısmı o zaman Galler Prensi olan Kral 3. Charles'tan borç alındı.
Saray kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 4 yıl önce alınan borç henüz geri ödenmezken Mountbatten-Windsor'un sahibi olduğu İsviçre'deki şale tipi bir dağ evini satarak borcunu ödemek istediği ancak evin borcu karşılamadığı belirtildi.
Gazeteye konuşan Buckingham Sarayı'ndan bir kaynağı, "Andrew, Epstein'le ilişkisinin boyutuna dair kendi ailesine yalan söyledi. Andrew'ü suçlayan Giuffre'ye verilecek parayı ödediler. Yalanları satın aldılar ve problemden kurtulması için yardım ettiler. Andrew'ün içinde olduğu skandal nedeniyle kalbi kırık olan Kraliçe, oğlunu çok sevdiği için onun Kraliyet Ailesi'nden uzaklaştırılmasıyla yüzleşmek istemedi." ifadelerini kullandı.
Saray kaynağı, Prens Philip'ten gelen parayla ilgili "Edinburgh Dükü, biriktirdiği paranın sus payı olarak ödeneceğini tahmin edemezdi." dedi.

Tüm unvanları elinden alınmıştı

Mountbatten-Windsor'un Epstein'le yakın ilişkisi, ABD Adalet Bakanlığının yayımladığı belgelerde yer almış, Epstein mağduru Virginia Giuffre, henüz 17 yaşındayken o dönemde Prens olan Andrew'la ilişkiye girdiğini iddia etmişti.
İddiaları reddeden Mountbatten-Windsor, Kraliyet Ailesi'ne zarar vermemek adına York Dükü dahil tüm unvanlarından feragat etmişti. Ancak geçen yılın son aylarında artan baskılar ve yeni açıklanan belgeler neticesinde Kral Charles tarafından "Prens" unvanı da elinden alınmıştı.
Mountbatten-Windsor'un 2003'ten bu yana kaldığı malikaneye cüzi bir yıllık kira ödemesi ve 75 yıllık kullanım hakkını 1 milyon sterline alması da bu dönemde gündeme gelmişti.
Royal Lodge malikanesini kiralaması, Kraliyet gelirleri ve Mountbatten-Windsor'un masraflarının halk tarafından vergiler yoluyla karşılanmasına gelen tepkilerin ardından konu parlamentoda da ele alınmıştı.
Liberal Demokratlar'ın lideri Ed Davey'nin, "Royal Lodge'la ilgili ifşaat göz önüne alındığında vergi mükelleflerinin çıkarlarını korumak için Kraliyet Mülkleri'ni inceleme konusunda hemfikir misiniz? Mevcut Royal Lodge sakini de dahil herkesin ifadeye çağırılacağı bir soruşturma komisyonu oluşturulmasını destekliyor musunuz?" sorusuna, Başbakan Keir Starmer, "Kraliyet Mülkleri söz konusu olduğunda uygun bir inceleme yapılması önemlidir. Kesinlikle destekliyorum." cevapını vermişti.
Baskıların üzerine dün Windsor Kalesi'ndeki evini boşaltan Mountbatten-Windsor, Kral Charles'ın şahsi mülkü olan Sandringham Sarayı arazisindeki bir çiftlik evine taşınmıştı.
Mountbatten-Windsor'un eski eşi Sarah Ferguson'un da Epstein'le arkadaşlığı ortaya çıkmış, Ferguson'un onursal başkanı olduğu pek çok vakıf, eski York Düşesi'yle ilişkisine son vermişti.
Kendi kız çocuklarını Epstein adasına götürdüğü ortaya çıkan Ferguson'un adını taşıyan Sarah Vakfı ise kapanma kararı almıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nijerya'da ISWAP üyesi 16 terörist öldürüldü

2026-02-11 16:39 - Dünya

Süper Lig'de 22. haftanın perdesi yarın açılacak

2026-02-12 10:24 - Spor

Altın fiyatları 5 bin dolar seviyesinde denge arayışında

2026-02-09 21:57 - Ekonomi

Boğaziçi’nde aşkın hatırası -Hülya Ayhan yazdı-

2026-02-11 09:39 - En Son Yazılar

Kilisli üretici devlet desteğiyle sürüsünü büyüttü

2026-02-08 12:06 - Ekonomi

THY, 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500'üncü uçağını tanıttı

2026-02-12 19:01 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Kos'u kabul etti

2026-02-06 12:47 - Siyaset

Nottingham Forest'a teknik direktör dayanmıyor

2026-02-12 10:25 - Spor

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

2026-02-11 03:39 - Gündem

TPAO, Libya’daki hidrokarbon arama ihalesinde deniz ve karada 2 saha kazandı

2026-02-11 19:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya

Lübnan, İsrail'in gerilimi tırmandırmasına rağmen "ateş altında" müzakerelerde ısrarc

12:42 - Dünya

Ukrayna: Rusya'daki Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı düzenledik

12:32 - Dünya

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi, Fransa'da 1373 dere kurudu

12:22 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta "Tuba" Bodrum açıklarında hayatını sürdürüyor

12:48 - Gündem

Lübnan, İsrail'in gerilimi tırmandırmasına rağmen "ateş altında" müzakerelerde ısrarc

12:42 - Dünya

Ukrayna: Rusya'daki Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı düzenledik

12:32 - Dünya