?>

Köylüler seferber oldu!

Muş’ta daha önce kazılan ve bataklığa dönüşen kanala saplanan büyükbaş hayvanlar için köylüler adeta seferber oldu.

Genel - 9 yıl önce

Merkeze bağlı Çatbaşı, Güzeltepe ve Suvaran köy sınırları içerisinde bir vatandaşın kendi tarlasının etrafına kanal kazarak korumaya çalışması, hayvanların telef olmasına neden oluyordu. Daha önce açılan kanalın bataklığa dönüşmesi hayvan sahiplerinin adeta korkulu rüyası oldu. Hayvan sürüsü su içmek için her gün kanalın bulunduğu alandan geçiyor. Sürü geçişi esnasında hayvanlar bataklığa saplanarak telef olma tehlikesi geçiriyor.

Bataklığa düşen hayvanları kurtarmak için köy halkı traktör ve halatlarla adeta seferber oldular. Güçlükle hayvanlarını kurtaran vatandaşlar, rahat bir nefes aldılar.

Hayvanlarının defalarca kanala düştüğünü ve sürekli telef olmaktan kurtardıklarını belirten Güzeltepe Köy Muhtarı Kerem Sönmez, çok ciddi bir sorun ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Tek isteklerinin açılan kanalın eski haline getirilmesi ve hayvanlarının rahatlıkla su içmesini istediklerini ifade eden Sönmez, “Eskiden bütün hayvanlarımız burada su içiyordu. Şimdi bu kanalı dolduramazsak kesinlikle bu hayvan burada su içemez. Devlet şu anda bize bir çare bulsun, şu anda hangi kurum bu kanalı açmışsa tekrar kapatmasını istiyoruz” dedi.

Yetkililere seslenerek kanalın kapatılmasını istediklerini ve mağdur olduklarını kaydeden Sönmez, “Bizim yetkililerden ricamız budur, bu alanı tekrar eski haline getirsinler. Eski haline getirilemezse hayvanlar burada su içemez. Çünkü her sene burada en az 10 tane hayvanımız telef oluyor. İnsan da girse çıkamaz. Ben devletten şunu istiyorum, bu kanalı eski haline getirsin, hayvanlarımız tekrar burada su içsin. Bizim başka çaremiz yoktur. Hayvan ya su içemez, su içerse de bu dereden geçiyor. Başka bir yol yoktur. Bu dereyi tekrar eski haline getirmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Her zaman bu manzara ile karşılaştıklarını vurgulayan hayvan sahibi Kerem Sönmez ise, “400 dönümlük bir kanal açmışlar. Her sene bizim hayvanlarımız geliyor burada batıyor. En az biz 50 kişi toplanıp geliyoruz ve bu hayvanları çıkarıyoruz. Her sene her sene biz belki günde 10 tane hayvanı çıkarıyoruz bu çamurdan. Şimdi bunun çaresi ne ise devlet buna bir müdahale etsin” şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dink soruşturmasında 8 şüpheliye tutuklama talebi

2016-08-10 19:52 - Genel

Trump'tan Obama'ya 'DAEŞ'in kurucususun' suçlaması

2016-08-11 17:26 - Genel

Dink soruşturmasında 5 jandarma istihbarat görevlisi tutuklandı

2016-08-11 02:32 - Genel

Posta güvercinleri yarışacak

2016-08-08 13:07 - Gündem

Sistem arızalanınca Türkgözü kapıları da kapanıyor

2016-08-10 15:37 - Gündem

Rabia katliamının 3'üncü yılı

2016-08-14 17:13 - Genel

Kendi kazdığı kuyuya düştü!

2016-08-10 20:32 - Gündem

Milli sporcu Jak Ali Harvey, atletizm erkekler 100 metrede elendi

2016-08-15 10:52 - Spor

Hacı Boydak'ın Gülen ile fotoğrafları ortaya çıktı

2016-08-08 22:17 - Gündem

Olimpiyat tarihinde bir ilk gerçekleşti

2016-08-11 03:02 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

ABD Hazine Bakanı Bessent, maliye bakanlarını kritik mineraller toplantısında bir araya getirdi

02:52 - Dünya

Trump, İran ile iş yapan ülkelere yüzde 25 gümrük vergisi getirdi

01:22 - Dünya

Trump ayrı telden CIA, FBI, Pentagon ayrı telden çalıyorsa sonu yakın mı? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

01:10 - En Son Yazılar

BM: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları kabul edilemez ve derhal durdurulmalı

00:18 - Dünya

ABD'li Cumhuriyetçi Kongre üyesinden "Grönland'ın ABD'ye katılmasını" öngören tasarı

23:32 - Dünya