?>

Köylerde yetenekli gençler sportif taramayla keşfediliyor

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler, köy okullarını tek tek gezerek yetenekli çocukların izini sürüyor .

Spor - 5 ay önce

Osmaniye

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler, köy okullarını tek tek gezerek yetenekli çocukları spora kazandırıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak yürüttüğü "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında Osmaniye'deki köy okullarında da çalışmalar yapılıyor.

????

Bu kapsamda Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler, köylerdeki ilkokulları ziyaret ederek 3. sınıf öğrencilerini bir dizi sportif teste tabi tutuyor.

Boy, kilo ölçümü sonrası çocuklar, el, kol ve bacak kuvvetleri ile vücut koordinasyonlarının belirlenmesi için hazırlanan parkurlarda yeteneklerini sergiliyor.

Osmaniye'de 7 bin 652 öğrenci taramadan geçirildi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yetenek Tarama İl Koordinatörü Ferit Alper, AA muhabirine, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren başlayan projenin daha sonra iki bakanlık arasında ortak bir programa dönüştüğünü söyledi.

Program çerçevesinde ilkokul 3. sınıf öğrencilerini taramadan geçirdiklerini anlatan Alper, şöyle konuştu:

"Bu tarama, boy kilo ölçümü, esneklik, oturma, zıplama yüksekliği, kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el-pençe kuvveti, çeviklik ve 20 metre koşullarından oluşmaktadır. Bu ölçümlerin sonucunda veriler direkt olarak bakanlığımızın bilgi işlem merkezine girilmekte, temmuz, ağustos aylarında bunların sonuçları belirlenmekte ve bu ölçümler sonucunda başarılı olan çocuklar bir sonraki eğitim öğretim yılında eğitime tabi tutulmaktadır."

Alper, eğitimler sonunda başarılı öğrencilerin denge, reaksiyon, koordinasyon gibi ekstra testlere tabi tutulduğunu dile getirdi.

Testleri başarıyla geçen öğrencilerin branşlara yönlendirildiğini belirten Alper, bu yıl normalde il merkezine getirilerek taramadan geçirilen köylerdeki öğrencileri kendi okullarında ziyaret ederek keşfetmeye çalıştıklarını anlattı.

Alper, köylerdeki taramalarla hem çocukları yakından tanıma şansı yakaladıklarını hem öğretmenlerden de bilgiler aldıklarını vurguladı.

Program çerçevesinde Osmaniye genelindeki 11 bin 128 ilkokul 3. sınıf öğrencisinden 7 bin 652'sinin taramadan geçirildiğini ifade eden Alper, okulları tek tek gezerek yetenekli çocukların izini sürmeye devam ettiklerini aktardı.

Alper, geçen yıl yaptıkları taramalar sonucu 359 çocuğu futbol, voleybol ve atletizm başta olmak üzere çeşitli branşlarda spora kazandırdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Madrid'deki savunma ve güvenlik fuarına 32 firmayla katılan Türkiye ilgi odağı oldu

2025-05-12 16:23 - Teknoloji

Bedensel engelli milli bilek güreşçi Ferhat Kurtoğlu'nun hedefi dünya şampiyonluğu

2025-05-12 12:28 - Spor

Kocaelispor'da İsmet Taşdemir dönemi sona erdi

2025-05-12 14:22 - Spor

Milli sporcu, muaythaide madalya koleksiyonuna yenilerini eklemek istiyor

2025-05-12 11:58 - Spor

Van'da Yeşilay ekipleri, bağımlılık konusunda bilinçli nesiller için çaba gösteriyor

2025-05-12 13:28 - Çevre-Hayat

KKTC'de vefat eden İngiliz turistin bağışlanan karaciğeri Antalya'da hayat kurtardı

2025-05-12 12:42 - Çevre-Hayat

7. Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı

2025-05-12 16:52 - Spor

Bakan Göktaş'tan, kimsesiz çocuklara 40 yıldır annelik yapan Nimet Gürel'e ziyaret

2025-05-12 10:58 - Çevre-Hayat

ROKETSAN, savunma sistemlerini İspanya'da sergiliyor

2025-05-12 16:58 - Teknoloji

Karabağ gazisi, protez bacaklarıyla Everest'e tırmanmayı hedefliyor

2025-05-12 15:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran: Fenerbahçe'nin gelir sorunu yok, harcama sorunu var

13:07 - Spor

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da cumartesi günü 3'üncü dünya şampiyonluğunu ilan edebilir

12:09 - Spor

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde Bayern Münih'i ağırlayacak

11:56 - Spor

Tekvandoda Dünya Şampiyonası için geri sayıma geçildi

11:48 - Spor

Ağaçların gölgesinde deniz manzaralı tribünde maç keyfi

11:38 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Göktaş: Eğitimlerimizle bir milyonu aşan kişiye ulaştık

14:38 - Gündem

Ekim ayı "Sosyal ve Ekonomik Destek" ödemeleri hesaplara yatırıldı

14:28 - Ekonomi

Madagaskar, bağımsızlıktan bu yana darbelerin gölgesinde

14:03 - Dünya

Eylülde sıcaklık en düşük Erzurum'da, en yüksek Cizre'de ölçüldü

13:43 - Gündem

Yerli malı tebliğinde değişiklik yapıldı

13:38 - Ekonomi