?>

Kovid-19 testi 14 aydır pozitif çıkan Muzaffer Kayasan'dan aşı çağrısı

Lösemi tedavisi gören ve 19 Aralık 2020'den bu yana tüm Kovid-19 testleri pozitif çıkan Muzaffer Kayasan, vatandaşların aşı olarak hastanelerin ve sağlık çalışanlarının yükünü azaltmalarını istedi.

Gündem - 4 yıl önce

İstanbul

İstanbul'da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan yapan 56 yaşındaki Muzaffer Kayasan, 4 yıl önce konulan lösemi teşhisinin ardından başarılı bir tedavi süreci geçirdi.

Kayasan, lösemi sonrası toparlanma aşamasında kendisini izolasyona almasına karşın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı ve nefes darlığı, yürüme güçlüğü, görme kaybı, iştahsızlık gibi şikayetlerle kaldırıldığı hastanede uzun süre tedavi gördü.

Yaşadığı zorlu süreci AA muhabirine anlatan Kayasan, lösemi rahatsızlığı sebebiyle de hastalığı ağır geçirdiğini belirterek, "Özel bir durumum da olduğu için hastanedeki bütün birimlerdeki doktor ve sağlık çalışanları benimle çok yakından ilgilendi. 14 aydır beni ayakta tutmak için her şeyi denediler. Plazma kan verdiler, bağışıklık sistemini güçlendirici her şeyi denediler." diye konuştu.

Kayasan, Kovid-19 testi olduğu 19 Aralık 2020'den bu yana yaptırdığı 78 testin tamamının pozitif sonuçlandığını anlatarak, farklı hastanelerde yaptırdığı testlerin de pozitif çıktığını söyledi.

"Aralarında gençlerin de olduğu ölümlere de tanıklık ettim"

Tedavi sürecinde hastane gözlemlerine de değinen Kayasan, şöyle konuştu:

"Hastanede geçirdiğim 14 ayda benim gibi birçok lösemi hastası geldi. Bu hastalar tedavilerini olup gitti. Kanser ve Kovid-19 farklı şeyler. Önlemini aldıktan sonra sorun olmuyor. İnsanlara şunu söylemek istiyorum; aşı olun ve hastaneye yatmayın. Çünkü bu hastanelerde çalışan gencecik insanlar da bizim çocuklarımız. Hastaneler tıklım tıklım. Doktorlar, hemşireler cansiparane çalışıyorlar. Onların üzerine bu kadar yük bindirmek de yazık. Hastanede aşısız olup tedavi olmaya gelenler vardı. Aralarında gençlerin de olduğu ölümlere de tanıklık ettim. Oradaki zorlukları çeken birisi olarak aşı olmayan insana diyecek söz bulamıyorum. Aşı olmayan insan benim için topluma, kendisine ve ailesine zarar veren bir insandır."

"İki aylık olan torunuma hiç dokunamadım ve bu beni çok üzüyor"

Muzaffer Kayasan, lösemi nedeniyle kendisini izole ettiğini, Kovid-19 virüsünün ortaya çıkıp yayılmasının ardından tedbirlerini artırdığını söyledi.

İlik nakli sonrası daha çok evinde bulunduğunu dile getiren Kayasan, şunları anlattı:

"Pek seyahat etmiyordum. Hastalık sebebiyle fazla ziyaretçim olmuyordu. Olursa da mesafeli konuşuyorduk. Maske yokken ben maske takıyordum. Ben şimdi üç gündür evdeyim. Hastanenin verdiği ilaçları saatinde alıyorum. Evimde yürüyüş bandım var, sporumu yapıyorum, moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Gelen ziyaretçilerimle kapıda görüşüyoruz, içeri almıyorum. Torunum geldiğinde 'Ona bir şey bulaştırır mıyım?' diye korkup içeriye almadım. Torunum doğduğunda lösemi tedavisi görüyordum. Onu sadece tedavi sürecinde 1-2 kez görebildim. İki aylık olan torunuma ise henüz hiç dokunamadım ve bu beni çok üzüyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB Çevre Komiseri Sinkevicius, atık ihracatı yasağının önemini vurguladı

2022-02-04 14:06 - Dünya

Konya'da çocuklar üç ayları "şivlilik" sevinciyle karşılıyor

2022-02-03 12:42 - Çevre-Hayat

Youtube izlenme ve Abone Satın Alma Güvenilir Hizmet

2022-02-03 13:30 - İnsan&Hayat

Fas'ta kuyuya düşen çocuğun kurtarılması için yatay sondaj işlemi başlatıldı

2022-02-04 21:21 - Dünya

Akkuyu NGS'nin ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı inşaat sahasına ulaştı

2022-02-01 12:33 - Gündem

AB, dijital Kovid-19 sertifikasının süresini uzatıyor

2022-02-03 16:45 - Dünya

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı

2022-02-04 11:33 - Siyaset

Almanya'da art arda en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayıları kaydedildi

2022-02-04 15:54 - Dünya

Ermenistan halkı Türkiye ile başlayacak karşılıklı uçak seferlerinden umutlu

2022-02-01 19:05 - Gündem

Ocakta en çok satılan otomotiv markaları belli oldu

2022-02-03 12:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

19:13 - Gündem

Emine Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz'in eşiyle Millet Kütüphanesi'ni ziyaret etti

18:17 - Gündem

TRT World Forum 2025 yarın İstanbul'da başlayacak

17:33 - Gündem

Sındırgı depreminde enkaz altında kalmaktan son anda kurtulan kardeşler o anları anlattı

17:28 - Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda tıra çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

17:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya: İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etmesi Orta Doğu'da gerginliğe yol açacak

20:12 - Dünya

Fransa'da değerli metal rafinerisinde soygun

19:43 - Dünya

BM Genel Sekreter Yardımcısı Pobee: Sudan'daki çatışma daha da kötüleşti

19:28 - Dünya

Fenerbahçe'den Beşiktaş derbisinin deplasman biletleriyle ilgili açıklama

19:22 - Spor

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

19:13 - Gündem