?>

Kovid-19'a yakalanan Brezilya Devlet Başkanı: İyiyim, gereken önlemleri alıyorum

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını ve durumunun iyi olduğunu belirtti.

Dünya - 5 yıl önce

Brezilya basınında çıkan habere göre, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, devlet başkanlığı konutu Alvorada Sarayı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada dün yaptırdığı yeni tip koronavirüse (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını belirtti.

Daha önce yüksek ateş ve yorgunluk gibi belirtiler gösterdiğini dile getiren Bolsonaro, "Pazar günü kendimi kötü hissetmeye başladım ve pazartesi günü yorgunluk, rahatsızlık ile ateşim 38 dereceye çıktı." dedi.

Bolsonaro, hidroksiklorokin ilacını kullandığını belirterek, "Şu an gayet iyiyim, ateşim düştü, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gereken önlemleri alıyorum." ifadesini kullandı.

Virüsü "yağmura" benzeten Bolsonaro, "Panik de öldürüyor. Virüs yağmur gibi, senin kapını çalıyor ve bazılarının kendisini daha fazla koruması gerekiyor. Belirli yaşa gelmiş, sağlık problemleri olan kişilere bulaştığında ölüm riski daha yüksek." şeklinde konuştu.

Brezilya'nın 65 yaşındaki Devlet Başkanı Bolsonaro, sorumluluklarının farkında olduğunu ve Alvorada Sarayı'ndan çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bolsonaro, dün akşam saatlerinde akciğerlerini kontrol ettirdiğini, bir sorun olmadığını ve Kovid-19 testi yaptıracağını açıklamıştı.

Bolsonaro'nun yaptığı son görüşmeler

Bolsonaro, geçen hafta ülkesindeki ABD büyükelçiliğinin 4 Temmuz Bağımsızlık günü dolayısıyla verdiği yemeğe, bakanlarıyla katılmış ve birlikte fotoğraf da çektirdikleri etkinlikte maske kullanmadıkları görülmüştü.

Devlet Başkanı Bolsonaro, pazartesi günü bakanlar ve devlet adamlarıyla görüştüğü bir dizi toplantı düzenlemişti.

Öte yandan, Brezilya Savunma Bakanı ile Hükümet Sekreterinin Kovid-19 testi yaptırdıkları açıklanmıştı.

Kovid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemişti

Bolsonaro, şubat ayının sonlarında virüsün ülkesinde yayılmaya başlamasından bu yana, salgını küçük gören açıklamaları ve hareketleriyle eleştirilerin odağında yer alıyor.

Mart ayının sonlarında katıldığı bir programda Bolsonaro, Kovid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemiş ve virüsün kendisine bulaşması durumunda endişe etmeyeceğini, sporcu geçmişi sayesinde hiçbir şey hissetmeyeceğini iddia etmişti.

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, birçok kez destekçilerinin düzenlediği gösterilere katılmış, bazılarında maske kullanmamış ve ülkede sosyal mesafe, karantina gibi önlemler uygulayan eyalet valilerini eleştirmişti.

Salgından dünyada en çok etkilenen Brezilya'da Kovid-19'un yayılmasına karşı alınacak önlemler nedeniyle Bolsonaro ile anlaşamayan Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta görevden alınmış, onun yerine gelen Nelson Teich ise bir aydan kısa bir sürede istifa etmişti.

Bolsonaro, ülke çapında halka açık alanlarda maske kullanılmasını içeren yasayı, ibadethaneler, eğitim merkezleri, ticari işletmeler ve fabrikalar gibi kapalı alanları hariç tutarak kısmen onaylamıştı.

Dünyada ABD'nin ardından salgından en çok etkilenen 211 milyon nüfuslu Brezilya'da, bugüne kadar 65 bin 487 kişinin ölümüne neden olan Kovid-19, 1 milyon 623 bin 284 kişide görüldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet desteğiyle modern hayvan çiftliğinin sahibi oldu

2020-07-06 19:11 - Çevre-Hayat

Milli Savunma Bakanı Akar Libya'da: Sonuna kadar buradayız

2020-07-04 18:22 - Dünya

Kırmızı toprakların 'tuz deresi' ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor

2020-07-01 15:37 - Çevre-Hayat

Borsa İstanbul'dan 6 yabancı kuruluşa 'açığa satış yasağı' tedbiri

2020-07-06 12:42 - Ekonomi

Koramaz Vadisi'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor

2020-07-02 15:27 - Çevre-Hayat

Ömür Çelikdönmez’in anne acısı

2020-07-02 05:34 - Özel Haber

Eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn'un Lübnan'a kaçmasına ilişkin davada ara karar

2020-07-03 21:02 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe davasında ara karar

2020-07-03 23:42 - Gündem

Bakan Karaismailoğlu Mersin'deki yol çalışmalarını inceledi

2020-07-05 22:22 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop'tan Moğolistan Büyük Kurul Başkanı Zandanshatar'a tebrik telefonu

2020-07-02 03:22 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin soruları cevapladı

01:43 - Dünya

BM Genel Kurulu, Ukrayna'dan zorla çıkarılan çocukların geri dönüşünü talep eden kararı kabul e

01:38 - Dünya

AB, mali suç riski nedeniyle Rusya'yı "kara listeye" aldı

00:53 - Dünya

Somali: Trump'ın Somali'ye yönelik sözlerini reddediyoruz

23:02 - Dünya

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Türkiye'nin küresel düzendeki önemine işaret etti

22:42 - Dünya

Günün Manşetleri

11. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda

02:18 - Siyaset

ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin soruları cevapladı

01:43 - Dünya

BM Genel Kurulu, Ukrayna'dan zorla çıkarılan çocukların geri dönüşünü talep eden kararı kabul e

01:38 - Dünya

AB, mali suç riski nedeniyle Rusya'yı "kara listeye" aldı

00:53 - Dünya

Erzincan'da yaban keçisini yasa dışı avlayan iki kişiye 970 bin 827 lira ceza kesildi

00:33 - Gündem