?>

Kosovalı belediye başkanları Pendik’te dev tesisi incelediler

Kosova’nın değişik bölgelerinden 27 belediye başkanı, atık toplama ve ayrıştırma alanındaki çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Pendik Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Cin tarafından ağırlanan heyet, ardından Pendik Belediyesine ait Türkiye’nin ilk ve tek tam otomatik Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Genel - 6 yıl önce

Kosova’nın değişik bölgelerinden 27 belediye başkanı, atık toplama ve ayrıştırma alanındaki çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Pendik Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Cin tarafından ağırlanan heyet, ardından Pendik Belediyesine ait Türkiye’nin ilk ve tek tam otomatik Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Agim Veliu’nun başkanlığında 27’si belediye başkanı 37 kişilik Kosava Yerel Yöneticiler Heyetini makamında kabul etti. Aralarında Pendik’in kardeş şehri Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasniç’in de bulunduğu heyeti ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Ahmet Cin, hem Pendik’i hem de geri dönüşüm ve atık toplama konusundaki çalışmaları anlattı.

“ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ”

Türkiye’nin ilk tam otomatik Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nin Pendik’te kurulduğunu söyleyen Başkan Ahmet Cin: “Ayda yaklaşık 1.800 ton ambalaj atığı toplanarak ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu konuda kâr değil, çevreci bir anlayışla hareket ediyoruz.” dedi. Geri dönüşüm için okulların ve büyük sitelerin ödüllendirme sistemiyle teşvik edildiğini, marketler, muhtarlıklar ve ticari işletmelerle de işbirliği yapıldığını vurgulayan Başkan Ahmet Cin: “Ayrıca Pendik’te 3.500 yeraltı çöp konteyneri yerleştirdik. Atıkların yüzde 30’u bu şekilde toplanıyor.” bilgisini paylaştı.

DEV TESİSTE İNCELEME

Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Agim Veliu da Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı olmasını dileyerek sıcak karşılamasından dolayı Başkan Ahmet Cin’e teşekkür etti. Atık ayrıştırma sürecini ve çevre temizliğini yerinde görmek, bu konuda tecrübe kazanmak üzere İstanbul’a geldiklerini belirten Veliu, kendileri için çok faydalı bilgiler edindiklerini dile getirdi. Hediye takdiminin ardından belediyeden ayrılan heyet, Ramazanoğlu Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’ni ziyaret etti. Dev tesisi büyük bir ilgiyle gezen belediye başkanları, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Klimalardaki gizli tehlike!

2019-06-20 19:07 - Gündem

Klimalardaki gizli tehlike

2019-06-20 15:57 - Sağlık

Evini müzeye çevirdi

2019-06-26 13:15 - Genel

Dünya Yenilenebilir Enerji gününde 'umutlu' tablo

2019-06-21 15:34 - Ekonomi

Jandarmanın 'kaplumbağa' mesaisi

2019-06-20 15:17 - Gündem

İki çeşit mantardan 60 farklı lezzet

2019-06-21 15:33 - Ekonomi

93 yaşındaki Şerife Nine oyunu kullandı

2019-06-23 14:30 - Genel

Trump, İran'a saldırı kararından son anda vazgeçmiş

2019-06-21 10:47 - Dünya

Antalya’ya turist yağıyor

2019-06-24 01:11 - Genel

Elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcım kamyonu yaktı

2019-06-22 18:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'deki üniversite saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

18:18 - Dünya

Gazze'den dönen İngiliz doktor Maynard, İsrail'in genç erkekleri kasten hedef aldığını söy

18:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan "Gazze'de ateşkes" açıklaması

17:58 - Dünya

ASELSAN'ın AR-GE yatırımları artıyor

17:47 - Ekonomi

Çiftçilere yaklaşık 827 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

17:27 - Ekonomi