?>

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine verdiği desteğe vurgu yaptı

Vjosa Osmani, ülkesinin diğer ülkeler tarafından tanınması sürecine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük destekler verdiğini belirterek, "Kendisine, Kosova halkına verdiği büyük destekten dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Dünya - 4 ay önce

Kosova

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamındaki görüşmeleriyle ilgili Kosova'nın "RTV21" televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Kosova'nın uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek amacıyla yeni tanımaların, mevcut tanımaların teyidi ve uluslararası örgütlere üyelik için müttefiklerle koordinasyonu ve işbirliğini hiçbir zaman durdurmadığını belirten Osmani, "Müttefiklerimizle ne kadar yakın çalışırsak, o kadar çok somut sonuç elde ederiz. Nitekim bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yürüttüğüm yakın çalışmadan da görüldü. Kendisi her zaman Kosova'nın yanında olmuştur. Şimdi bu desteği ekonomik ve askeri alanların ötesinde, bu (tanınma) sürecindeki somut desteğiyle daha açık bir şekilde görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesinin diğer ülkeler tarafından tanınması sürecine büyük destekler verdiğini vurgulayan Osmani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem başbakanlığı döneminde hem de şu anda cumhurbaşkanı olarak (Kosova'nın) tanınma sürecine bizzat yardımcı olmuştur. Onunla yaptığım görüşmede, hangi ülkelerin tanımaya daha yakın olduğu konusunda çok somut bir şekilde konuştuk. Sadece bu günler için değil, önümüzdeki aylar ve yıllar için de ortak planımızı ele aldık. Bu nedenle kendisine, Kosova halkına verdiği büyük destekten dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu destek yalnızca savunma ve ekonomi alanında değil, aynı zamanda uluslararası öznelliğimizin daha da pekiştirilmesinde de önemlidir çünkü tanınma çok önemli bir süreçtir."

Ahmed Şara ile "harika" görüşme

ADF kapsamında Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile "harika" bir görüşme yaptığına da değinen Osmani, Suriye halkı çok uzun bir süre acı çekti ve bu halka karşı soykırım ve korkunç savaş suçları işlendi. Hatta Esed rejimi tarafından çocuklara karşı kimyasal silahlar bile kullanıldı. Biz kurumlar olarak o rejimle hiçbir zaman diplomatik ilişkiler talep etmedik. Şimdi, özgür Suriye'nin kurumlarıyla elbette bu sürecin pekişmesini ve en kısa sürede tamamlanmasını umut ediyoruz." diye konuştu.

Osmani, ülkesini başka ülkelerin de tanımasıyla ilgili süreci son aşamasına getirdiklerini ve artık tanınmanın resmileşmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

17 Şubat 2008'de Sırbistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı 119 ülke tanıyor.

Türkiye'nin başını çektiği çok sayıda ülke Kosova'nın bağımsızlığını hemen tanımış, son tanıma 26 Mart'ta Kenya ve 12 Nisan'da Sudan'dan gelmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'daki Kızılin Kanyonu'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

2025-04-14 15:28 - Çevre-Hayat

Türk sporunun futbol ve basketboldaki tek milli oyuncusu: Can Bartu

2025-04-11 11:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyonun kardeşliğini daha ileri taşıma gayretinde olacağız

2025-04-08 14:57 - Siyaset

Vücut geliştirme sporcusu, öğrencisiyle uluslararası başarıya odaklandı

2025-04-13 11:37 - Spor

Ankara'da kar ve fırtına beklentisi sebebiyle bugün eğitime ara verildi

2025-04-11 00:12 - Eğitim

Bursa Deniz Otobüslerinin bugünkü 4 seferi iptal edildi

2025-04-10 14:57 - Çevre & Seyahat

ABD ile ticaret gerilimi devam eden Kanada erken seçimlere hazırlanıyor

2025-04-08 11:18 - Dünya

Kuşadası'na 3 kruvaziyerle 1657 turist geldi

2025-04-12 16:47 - Magazin

Bursaspor şampiyonluk maçına çıkıyor

2025-04-12 11:47 - Spor

Van'da Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda öğrenciler, iş dünyasıyla buluşuyor

2025-04-11 18:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Egemenliğimizi tanımadan resmi müzakerelere başlamayız"

15:23 - Dünya

El Salvador'da 6,0 büyüklüğünde deprem

14:53 - Dünya

Senegal'deki Köle Evi, köle ticaretinin acı izlerini taşıyor

13:03 - Dünya

Köleliğin kaldırılması için ilk ayaklanmanın üzerinden 234 yıl geçti

11:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Malatya'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

20:03 - Gündem

Hatay'da otomobil ile çekicinin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

19:58 - Gündem

Malatya'da depremde hasar gördüğü için patlayıcıyla yıkılan site yeniden yapıldı

18:57 - Gündem

TCG Anadolu, Çanakkale'den İstanbul'a "Zafer Yolculuğu"nu tamamladı

18:53 - Gündem

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Gündem